reklama
tasha31
Fanka BB :)
hej babeczki, witam upalnie!!!
Nullka - ja starałam się codziennie do 2 dni przed owu a potem 0+12
i będzie dziewuszka:-)
Truskafffka - oczywiście masz moje mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a do tego w pakiecie tyle różowych ile tylko potrzebujesz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:-):-):-), odpoczywajcie i rozmnażajcie się i przywieź nam z tego urlopu test z 2 pięknymi grubymi krechami
Pirania - a kiedy wybierasz się z Krzysiem do poradni??? oczywiście, że będziemy mocno trzymać za pomyślne wiadomości &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, dobrze, że Kaja jednak śpi w wózeczku i że w nocy też Ci daje trochę oddechu:-), a będzie coraz lepiej!!! a jak cyculki, lepiej???
w piątek moja sąsiadka miała cesarkę, ze szpitala wychodzi w środę, ale ma fajnie!!! już rozpakowana:-)
Czarodziejka - jak spisuje się autko??? jeszcze zaszalejesz na zakupach przed wyjazdem czy walizy już spakowane??? oj jak masz fajnie!!! a...załapię się jeszcze na tę pyszną mrożoną kawkę?
Patrysiak - dobrze, że spojenie Ci nie dokucza, ciesz się kochana spokojną ciążą jak najdłużej
a potem ciesz się taką cudownością jak na zdjęciu wklejonym przez Czarodziejkę:-)
Andziak - za poniedziałkowe połówkowe usg &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kosmo - hej, jak sobie radzisz??? odezwij się choć na chwilę...
Daria - jak samopoczucie???
Natusia - u Ciebie też taki nieziemski skwar??? a nad morzem deszcz???
Kasia - udanego weselicha!!!
brakuje mi Mamy i Gal..........
Nullka - ja starałam się codziennie do 2 dni przed owu a potem 0+12

Truskafffka - oczywiście masz moje mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a do tego w pakiecie tyle różowych ile tylko potrzebujesz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:-):-):-), odpoczywajcie i rozmnażajcie się i przywieź nam z tego urlopu test z 2 pięknymi grubymi krechami

Pirania - a kiedy wybierasz się z Krzysiem do poradni??? oczywiście, że będziemy mocno trzymać za pomyślne wiadomości &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, dobrze, że Kaja jednak śpi w wózeczku i że w nocy też Ci daje trochę oddechu:-), a będzie coraz lepiej!!! a jak cyculki, lepiej???
w piątek moja sąsiadka miała cesarkę, ze szpitala wychodzi w środę, ale ma fajnie!!! już rozpakowana:-)
Czarodziejka - jak spisuje się autko??? jeszcze zaszalejesz na zakupach przed wyjazdem czy walizy już spakowane??? oj jak masz fajnie!!! a...załapię się jeszcze na tę pyszną mrożoną kawkę?
Patrysiak - dobrze, że spojenie Ci nie dokucza, ciesz się kochana spokojną ciążą jak najdłużej

Andziak - za poniedziałkowe połówkowe usg &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kosmo - hej, jak sobie radzisz??? odezwij się choć na chwilę...
Daria - jak samopoczucie???
Natusia - u Ciebie też taki nieziemski skwar??? a nad morzem deszcz???

Kasia - udanego weselicha!!!
brakuje mi Mamy i Gal..........
tasha a masz może gdzieś swój starankowy wykres?
Ciekawe czy u Ciebie ta dziewczynka jest z tych z przed owulki czy z metody O+12 (bo ja miałam staranka tylko po owu - pewnie nic z tego nie bedzie bo było więcej niż 12h, ale i tak sie zastanawiam cały czas czy ktoś stosując tą metodę O+12 czy nawet więcej doczekał sie córeczki).
Nie wiem czy powinnam ufać tej metodzie bo jak widzę to serducho zaraz na drugi dzień po owu to tak sobie myślę że to jest tak blisko owulacji że pewnie bedzie chłopczyk.
W necie nic nie znajduję za bardzo o tej metodzie :-(
Ciekawe czy u Ciebie ta dziewczynka jest z tych z przed owulki czy z metody O+12 (bo ja miałam staranka tylko po owu - pewnie nic z tego nie bedzie bo było więcej niż 12h, ale i tak sie zastanawiam cały czas czy ktoś stosując tą metodę O+12 czy nawet więcej doczekał sie córeczki).
Nie wiem czy powinnam ufać tej metodzie bo jak widzę to serducho zaraz na drugi dzień po owu to tak sobie myślę że to jest tak blisko owulacji że pewnie bedzie chłopczyk.
W necie nic nie znajduję za bardzo o tej metodzie :-(
K
Kinga85
Gość
K
Kinga85
Gość
Czyli w razie czego razem bedziemy sie wspierać :-)
o trzecie sie starac bedziecie? :-)
oczywiscie że bedziemy się wspierać! zobaczysz że uda się i bedziemy razem sie cieszyły
Moje koleżanki się śmieją że z tych przytulanek z 12dc może bedzie dziewczyna! bo przecież plemniki mogą przeżyć do 72h!

tasha31
Fanka BB :)
Nullka, Natusia - wykresu nie mam, bo nie prowadziłam, nie wiem czy córcia sprzed owu czy po owu, ale przed było z panem o a po owu bez pana o, bo to rano i spieszyłam się do pracy i tak jakoś nie miałam nastroju na o
, ale podobno odstęp od owu ma drugorzędne znaczenie, bo ważniejsze jest niskie ph, więc im bliżej owu tym łatwiej upilnować ph, a po owu ph jest niskie i śluz lepki co sprzyja podobno dziewczynkom, ale ekspertem jest Pirania i na pewno podpowie co i jak, córcia Piranii jest z 1 dnia przed owu (chyba dobrze pamiętam?):-), Nullka - też bym działała na twoim miejscu wczoraj
a jak nie wyjdzie to zawsze w następnym cyklu można powtórzyć działania przed i po; a Ty Natusia kiedy działasz??? i jaką metodę obrałaś???:-)

natusia a jak bedziesz miała przytulanki do pozytywnego testu to bedziesz non stop badała śluz? Co ile godzin sprawdzasz? Bo ja np mam 4,0-4,4 a za 2-3h juz mam około 5. Nie wiem własnie jak to jest z tym śluzem i jego ph kiedy należy zwrócić na niego uwage i kiedy obnizac ph (za każdym razem jak wzrosnie???) w tym replensie napisane że nie można stosowac częściej niz raz dziennie. ehhhh i takie oto zaczeły pojawiac sie dylematy.
Najgorsze jest ze akurat te hocki-klocki i sprawdzania wypadną mi jak bedziemy na urlopie na Chorwacji.
Aaaaaa i najlepsze że u mnie owu przypada zawsze zaraz po Pełni (ale przestałam na to zwracac uwage bo bym mogła czekac w nieskonczoność)
tasha z tego co ja pamietam to Piranha ma Kajusie z dnia pozytywnego testu (czyli 1 dzień przed owu) oraz 12h po (ale nie wiem czy dobrze pamietam , czy mi sie cos popierniczyło ;-) )
A Ty mierzyłaś Ph jak sie starałas???
Najgorsze jest ze akurat te hocki-klocki i sprawdzania wypadną mi jak bedziemy na urlopie na Chorwacji.
Aaaaaa i najlepsze że u mnie owu przypada zawsze zaraz po Pełni (ale przestałam na to zwracac uwage bo bym mogła czekac w nieskonczoność)
tasha z tego co ja pamietam to Piranha ma Kajusie z dnia pozytywnego testu (czyli 1 dzień przed owu) oraz 12h po (ale nie wiem czy dobrze pamietam , czy mi sie cos popierniczyło ;-) )
A Ty mierzyłaś Ph jak sie starałas???
Ostatnia edycja:
zaczelam 7, (6 tydzien 2 dzien) mam nadzieje, ze wszystko jest ok... w DE sa inne zwyczaje, jak idziesz do lekarza pierwszy raz w konkretnym kwartale placisz 10 euro i potem potrzebujesz od tego lekarza u ktorego zaplacilas skierowania do innych lekarzy, wiec jakbym poszla do innego niz ten u ktorego prowadzilam poprzednia ciaze, to musialabym prosic o skierowanie do innego gin....troche glupio poza tym tu i tak nie dostanie kobieta luteiny czy dupka na podtrzymanie ciazy (chyba ze w wyjatkowej sytuacji typu zaplodnienie in vitro) bo lekarze uwazaja ze natura wie lepiej i boja sie spraw sadowych jakby dziecko przez to urodzilo sie chore... tak wiec mam nadzieje, ze wszystko dobrze i czekam do 19...Matika a w którym jestes teraz tyg?
Piranha &&&&&& by po antybiotyku wszystko z piersiami bylo ok i za wizyte z Krzysiem...dobrze, ze Kaja chociaz w nocy ladnie spi, moja Nadia budzila sie co 3 godziny do 3 roku zycia

Andziak truskaffka spoznione zyczenia urodzinowe wszystkiego najlepszego, zdrowa, szczescie, radosci spelnienia marzen...
Andziak za wizyte, niech maluszek pokaze to i owo, zebys mogla byc pewna...
Truskafffka, natusia, marzycielka, Kinga, nullka, kasia uk i reszta starajacych sie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za owocne starania opragnione maluszki....
nullka chociazbys wszystkiego dopilnowala i tak bedziesz do usg w ktorym bedzie juz widoczna plec zastanawiac sie czy dobrze zrobilas, czy sie udalo i bedziesz miala inne tysiace mysli...;-) to chyba nieuniknione...
reklama
K
Kinga85
Gość
Podziel się: