reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

martika tak tak wiem ze zawsze tak bedzie ta niewiadoma co do płci

Mam jeszcze jedno pytanie - jak dlugo po owu trzeba pilnowac tego Ph - bo u mnie znowu rośnie kurde a przeciez nie bede non stop aplikowała sobie tych specyfików.

Kinga ja w tym cyklu nie miałam wogole śluzu rozciągliwego a jak był to taki mini mini - mało zauważalny. Większość to był kremowy - za to bardzo wilgotno było - jakby uczucie naoliwienia (więc chyba wszystko jest możliwe)

reklama
Nullka - nie sprawdzałam ph, bo nie mogłam pasków kupić, ale aplikowałam sobie globulki które obniżały ph, a od owu to chyba trzeba pilnować ph do ok 12 godz po starankach, bo skoro plemniki potrzebują 6 godz na dojrzewanie i dotarcie do komórki a komórka jest zdolna do zapłodnienia przez 24 h, to przy staraniach 12 h po owu, zostaje jeszcze max 12 h na pilnowanie ph, tak myślę...:-) a przy starankach przed owu trzeba pilnować ph do owu lub do 24 h po owu, więc znacznie dłużej...

tasha a jakie globulki używałaś i do kiedy? Tzn czy tylko po @ kilka dni czy aż do owu?

natusia no jasne że musi się udać . Czyli jak przed owu staranka są przykładowo 3 dni przed owu to trzeba cały czas mierzyć czesto to ph??? Kurde tylko czym je obniżać tak codziennie, bo sperma ma cholernie wysokie Ph . Ja mam granatowy pasek zawsze czyli 7 lub więcej. Niestety replens owszem zmienia szybko ph na niższe ale też na krótko :-(
ehhhh jak teraz sie nie uda to w następnym poszłabym na monitoring żeby miec pewność kiedy pękł, ale akurat bede na wakacjach więc ...
Aaaaa i wiesz co z obserwacji wydaje mi sie że te ph tak sie zmienia bo zalezy to chyba od tego co sie w danym dniu zje.

Kinga, z tego co wiem to ten mleczny śluz jest po owu i w ciązy go sporo, a który masz dzis dzien cyklu? tempki nie mierzysz?
tak jak w suwaczku widać u mnie 14dc dopiero. wiem że mleczny jest po owu ale u mnie to troche za szybko.
Nie mierzę bo sie teraz nie staramy. Poza tym nie chce świrować i wogóle nie biore pod uwagę mierzenia. Na spokojnie:) Ma sie udać to sie uda i bez tempki! mierzenie tylko nakręca i źle na mnie wpływa. nie chce... :blink:
strasznie mnie kuje prawy jajnik wiec pewnie to na owu dopiero..

Nullka - ja używałam globulek gynoflor, bo miałam mało pałeczek kwasu mlekowego i ginka mi je przepisała, stosowałam je codziennie wieczorem jeszcze po owu, chyba aż do pozytywnego testu ciążowego:baffled:a potem odstawiłam... z tego co wiem to teraz Noemi też je stosuje i jej gin powiedział, że można przy starankach je aplikować, że na pewno nie zaszkodzą... ale są tylko na receptę...wydaje mi się, że chyba podobnie działają globulki lactovaginal i są bez recepty, ale ich nie stosowałam...ani sylku, replensu i represhu też nie używałam...
Natusia - jak masz fajnie, morze blisko, w każdej chwili możesz wsiąść w auto i podjechać na plażę...oj, rozmarzyłam się...zazdroszczę!!!
Pirania - jak dzieciaczki, jak minął dzień???
czy ból spojenia może nasilić się od noszenia niewielkich ciężarów??? rano dotargałam do auta siatę z owocami i warzywami, potem zrobiłam pranie, a od popoludnia prawie nie mogę się ruszać...ból nieziemski przy każdym ruchu i zmianie pozycji:-(
Kinga - kiedy randka z mężem na kajakach???

Cześć kobietki

Podczytuję Was i trzymam mocno kciuki! Zastanawiam się oczywiście, co u mnie się zasiało... Nie pilnowałam jakoś szczególnie recepty na dziewczynkę, więc jest wielka niewiadoma. Jedno jest pewne - Beta rośnie mi jak szalona, znacznie szybciej niż przy synku. Najbliższe USG 18 lipca, poproszę żeby najpierw mi powiedzieli ile jest sztuk:szok:

kociatka a może beta tak rośnie bo to córeczka tym razem. Jeśli chodzi o bliznieta to pewnie każda na usg zadaje takie pytanie lekarzowi - szczególnie przy drugiej czy trzeciej ciąży.
Moja rodzona siostra ma bliźniaczki - mają już po 4 lata. Było ciężko szczególnie że gdy miały po 5 miesięcy rozwodzila sie, ale teraz jest już fajnie jak dziewczyny podrosly.
Z kolei moja koleżanka miała 6 letnia córkę jak zaszła w druga ciaze z której ma dwóch synków. Na początku miała dola bo ona planowała dwójkę a nie trójkę, ale teraz jak każda matka nie wyobraża sobie żeby miało być inaczej. Wszystko jest do przeżycia, a Tobie życzę żeby było tak jak Ty byś chciała.
Ja myślę że u Ciebie będzie córka i stąd ta beta :)

Dobrej nocy dziewczyny , ja sie kładę bo dziś miałam bezsenna noc i padnieta jestem.

4_Morze_Czerwone.jpg

Dzień Dobry:)))))
Nullko u
nas nareszcie ciut chlodniej..przynajmniej narazie:)))))))

A tak w ogole Kto sobie zyczy Kawki????;))))))
cup.gif

Zaraz sie biore za owsianke a potem chlopaki z malzem jada na basen...ja niestety nie moge bo mam jeszcze@.. juz co prawda malo ale nie chce uzywac tamponow..nie cierpie ich!
Akurat przed samym wylotem mi sie skonczy:)))) wiec w 100% bede zazywac slonca i wody:)))) a ja tak kocham Morze:)))) w koncu moj znak zodiaku to Ryba:)
22.jpg

Co do rodzenia blizniakow.....hihi ja tez w drugiej ciazy jak poszlam na usg - pierwsze pytanie czy jest jedna kropka:)
Tym bardziej ze u nas bylo prawdopodobienstwo...
No a wczoraj na TLC ogladalam porodowke i laska rodzila czworaczki!!!!!! oczywiscie miala Cc wiec poszlo gladko choc bylo duze zagrozenie zycia dzieci i matki.
w kazdym razie okazalo sie ze dziewczyna latami nie mogla zajsc w ciaze i nie wiem wlsanie czy to in vitro czy inna metoda ale miala 4 dzieci ( 2 dziewczynki i 2 chlopcow) Czad co?:)))))

reklama
U mnie też od rana dozo chłodniej - w końcu można normalnie oddychać :)
Ja właśnie kawkę piję ale dziękuję za zaproszenie :)

Zazywaj kochana i słońca i wody do woli i wracaj do nas z opowieścią jak było i zdjęciami. Obawiam sie że zobaczę dopiero po moim powrocie 4.08 bo sie miniemy tego 20.07 . Udanego urlopowania kochana :)

Mi dziś tempka skoczyła w górę jak nigdy ;)

dziś jedziemy do teściów na obiadek i pogadać bo pewnie do wyjazdu już ich nie odwiedziny, a oni stesknieni wnuków więc niech sie naciesza dziś nimi :)

Do góry