reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
nulleczko pytałam wczoraj ale nie odpisałaś... staracie sie już o trzecie dziecko? czy dopiero bedziecie... ? pytam bo pisałaś że od przyszłego cyklu bedziemy razem się wspierały :) a tu na wykresie widać że działaliscie cosik;)

Miłego dnia
u nas chłodniej
i nie wiem czy na rowery pojdziemy :/

Kinga przepraszam że nie odpisalam ale mi umknelo jakoś . Chodzi o to że zaryzykowalam w tym cyklu raz po owu ale nie sądzę że coś z tego będzie bo było więcej niż 12h po owu a wg mnie nawet więcej niż 24h po owu, dlatego liczę że w przyszłym cyklu będziemy razem sie wspierać bo od przyszłego cyklu starania u mnie będą już 100%

hejka

przepraszam, wpadam na szybko z szybkim pytaniem...ale dalej się "weekendujemy" z przyjaciółmi, wieczorem wpadnę na dłużej.

Pytanko-wiecie jak parzyć ZIOŁA NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU?
Jak długo? bo wiem że pije się je trzy razy dziennie.

Ja odstawiłam ziółka na owulację, bo już trzy cykle je piłam. I sobie przypomniałam że mam zioła na drugą fazę, a że mogę przypuszczać że owulka była, to bym chętnie piła ziółka :)

Z góry dziękuję za pomoc!!! :D

Hej! Myślałam, że Was nie nadrobię. Wczoraj cały dzień byliśmy u teściów w górach, wróciliśmy do domu o godzinie 24-tej.

Truskafffka
, boskie zdjęcia synka! Ja te ziółka na 3 fazę parzyłam tak długo aż były letnie. Jeśli mieszankę nr 3 piłaś tylko do owulki a nie przez cały cykl to nie musisz robić przerwy. Trzymam kciuki! :-)

nullka, Sudafed wysusza więc wpływa na zmniejszenie ilości tego płodnego ślużu EWCM. O+12 to jedna z najskuteczniejszych metod, podobno daje aż 90% skuteczności. Zaleca się albo wyposzczenie M przez minimum 7 dni albo codzienne staranka, podobno lepsza jest wstrzemięźliwość gdyż częste działania podnoszą testosteron. W tej metodzie zaleca się odstęp 8-20h po owulce, jeśli było 24h to szans na ciążę raczej nie ma. Super działa na Ciebie Replens i po staraniach lepiej aplikować właśnie ten specyfik a nie Rephresh - ten drugi jest bardzo gęsty i może zablokować plemniki. Najważniejsze jest przypilnowanie niskiego pH przez pierwsze 4 godziny po stosunku, należy co 30 minut sprawdzać pH i ewentualnie korygować, niskie pH unieruchamia ogonki plemników z chromosomem Y. Na in-gender masa dziewczyn stosowała tą metodę i ma z niej córeczki, to naprawdę bardzo skuteczna metoda ...no i moja siostra nieświadomie ją zastosowała i ma z tych starań córeczkę :-) Poczytaj sobie choćby tutaj: How to conceive a girl: Kinzy�s story - O+12 method to conceive a girl. Twórczyni metody "O+12" ma synów sprzed 2,3, 4 i 5 dni przed owulacją (ma 6 synów :-)). Robiła badania i na 40 kobiet stosujących tą metodę 37 z nich urodziło córeczki co daje 90% skuteczności. Moja Kaja powstała ze staranek 24h przed owulacją (czyli w dniu pozytywnego testu), w tym cyklu nie stosowałam już "O+12", próbowałam 2 razy we wcześniejszych cyklach (starania były około 10h po owulce) ale nie udało się zajść w ciążę. Przy staraniach przed owulką niskiego pH trzeba pilnować aż do samej owulacji (plemniki będą już w jajowodach czekały na komórkę jajową więc dopadną ją zaraz po jej uwolnieniu), przy metodzie O+12 pilnowałabym przez maksymalnie 12h.

Kinga, dzięki kochana, akurat tamta nocka była taka sobie gdyż małą brzuszek bolał i często się budziła ale za to tej nocy spała świetnie ...pewnie po dotlenieniu się górskim powietrzem :-)

Czarna
, no to super gdyż dieta ma ogromny wpływ, zmienia całą "chemię" organizmu (wpływa na pH, hormony i inne czynniki).

Andziak, będę jutro z całych sił trzymać kciuki za Twoją wizytę!

natusia, dzięki kochana! Ja dziś mam kiepski humor bo zbliża się wielkimi krokami poniedziałek i kolejne 5 dni siedzenia samej w domu od rana do wieczora z dziećmi, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. A może pij zioła nr 3 na owulkę? Ja je piłam ale dzięki diecie i suplementom i tak nie miałam śluzu płodnego. Jak się dziś czujesz?

MissBella, współczuję i oby ból szybko minął. Ja miałam chirurgicznie usuwane z kości (czyli musieli rozkuć trochę kości szczęki, brzmi paskudnie) 2 ósemki, lekarz zalecał zrobić to w 2 etapach a ja się uparłam, że mają usunąć oba zęby jednocześnie, wyglądałam przez kilka dni jak chomik z zapasami pożywienia w policzkach ;-)

Tasha
, absolutnie nie wolno dźwigać przy rozchodzeniu się spojenia bo można jeszcze bardziej sobie zaszkodzić, uważaj na siebie! A z Krzysiem idę na wizytę 31 lipca na 14:20.

Martika
, dzięki kochana! Moja Kaja też w nocy budzi się (co 2-4h) na jedzonko ale po zmianie pampersa i nakarmieniu bardzo szybko zasypia. Do wizyty już tuż tuż, pamiętam jak mi się potwornie dłużyło do pierwszej wizyty.

Ostatnia edycja:
Piranha bardzo Ci dziękuję za te wszystkie cenne wskazówki, choć nie ukrywam że bardzo sie boję zastosować tylko te metodę O+12. Powiedz mi jeszcze jak to jest że .np tak jak u Ciebie staranka były 24h przed owu a udała sie córeczka? Przecież zanim komórka sie uwolniła to czekały na nią zarówno plemniki męskie jak i żeńskie. Chyba że chodzi o te niskie Ph i te męskie w kwasnym środowisku poprostu zginęły i dotarły tylko żeńskie?
Czyli do 12h po owulce cały czas pilnowalas tego Ph??? Nie wiem czy ja to wszystko do końca dobrze rozumuje.
Jak patrzę na różne wykresy ciazowe dziewczyn to widzę że jednak to ph ma ogromne znaczenie jeśli z sexu 3-4 dni przed owu rodzą sie chłopcy a z okolic owulki są też dziewczynki. Albo poprostu nie wiadomo dokładnie kiedy była owu bo i każdej jest to inaczej i nie każda dokładnie sie obserwuje ;)

Natusia ja jadę na 2 tyg 20 lipca :)

natusia, te ziółka podnoszą estrogeny a estrogeny muszą osiągnąć pewien poziom by zainicjować pik LH. Ja piłam te ziółka ale pH było niskie i nie było śluzu EWCM. Mała bez problemu zniosła podróż, spała po 2 godziny w jedną i drugą stronę :-)

nullka, ja starałam się 24h przed owu gdyż nie wierzę w odstęp od owulki. To znaczy może i ma to niewielki wpływ ale według mnie tylko dlatego, że zazwyczaj kilka dni przed owulacją pH jest niższe a śluz gorszej jakości. Gdy zadba się jednak o niskie pH, dietę i kiepskiej jakości śluz to według mnie odstęp od owulacji nie ma znaczenia a im bliżej owulki tym łatwiej zadbać o niskie pH od staranek do owulacji. Jeśli w momencie starań pH jest niskie to plemniki z chromosomem Y zostają w dużej mierze unieruchomione (a konkretnie ich ogonki, na in-gender używają określenie "freeze" czyli zamrożone) i w dużym stopniu zwiększają się szanse na dziewczynkę. Do tego niskie pH może wpłynąć na dodatnie naładowanie komórki jajowej, co z kolei przyciągnie ujemnie naładowane plemniki z chromosomem X. Przy staraniach przed owulacją (ale tak minimum 12h przed) należy zadbać o niskie pH tylko do owulacji gdyż plemniki będą już czekać w jajowodach na komórkę jajową, w metodzie O+12 warto zadbać o niskie pH jeszcze 12h po starankach gdyż plemniki będą potrzebować czasu by podlec kapacytacji przed zapłodnieniem.

A tu Kaja dźwigająca główkę :-)

Zobacz załącznik 481215

Ostatnia edycja:
Hejcia my niestety na rowery dziś nie poszliśmy bo już wszystkie były wypożyczone jak dotarliśmy na przystań! faktycznie upalnie się znowu zrobiło mimo że rano tak nieciekawie to wyglądało. Pojechaliśmy sobie w trójkę nad wodę pomoczyliśmy z Filipem nogi i tez było miło :)))) zjedliśmy litrowe lody :D każdy miał swoją łyżkę i polewał sobie syropem:)) fajnie było!!!
Teraz odpoczywamy w domku. Potem jeszcze na rower z Filipem jedziemy na plażę. Ale to za moment heh :] rozpuszczam się

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam niedzielnie :-)

Dzisiaj już lepiej się czuję, opuchlizna zeszła z policzka i już nie boli tak bardzo...

Kinga ale uśmiechnięty ten Twój Filip, bardzo fajny chłopczyk a z Ciebie jaka laseczka :tak:

Piranho Kaja cudowna, słodki Maluszek :-)

Któraś z dziewczyn pytała jak wyglądały moje staranka w szczęśliwym cyklu, wrzucam link: Obserwacja cyklu - enpr.pl

Cały czas zastanawiam się nad imieniem dla mojej Księżniczki. Pisałam kiedyś, że będzie Zuza ale mam koleżankę która pracuje w przychodni dziecięcej i powiedziała mi, że teraz co druga dziewczynka to Zuza, niestety imię zrobiło się zbyt popularne a ja chciałabym coś innego. Mam krótkie nazwisko więc imię może być dłuższe, zastanawiam się nad Kornelią... Podoba Wam się ?:-D

reklama
Witam niedzielnie :-)

Dzisiaj już lepiej się czuję, opuchlizna zeszła z policzka i już nie boli tak bardzo...

Kinga ale uśmiechnięty ten Twój Filip, bardzo fajny chłopczyk a z Ciebie jaka laseczka :tak:

Piranho Kaja cudowna, słodki Maluszek :-)

Któraś z dziewczyn pytała jak wyglądały moje staranka w szczęśliwym cyklu, wrzucam link: Obserwacja cyklu - enpr.pl

Cały czas zastanawiam się nad imieniem dla mojej Księżniczki. Pisałam kiedyś, że będzie Zuza ale mam koleżankę która pracuje w przychodni dziecięcej i powiedziała mi, że teraz co druga dziewczynka to Zuza, niestety imię zrobiło się zbyt popularne a ja chciałabym coś innego. Mam krótkie nazwisko więc imię może być dłuższe, zastanawiam się nad Kornelią... Podoba Wam się ?:-D

moze Karina lub Marika :)Wiktoria - Wiki :)
bo weronika jest ladne tylko ze duzo ludzi wola werka to juz nie ladnie;p

Do góry