Hej! Myślałam, że Was nie nadrobię. Wczoraj cały dzień byliśmy u teściów w górach, wróciliśmy do domu o godzinie 24-tej.
Truskafffka, boskie zdjęcia synka! Ja te ziółka na 3 fazę parzyłam tak długo aż były letnie. Jeśli mieszankę nr 3 piłaś tylko do owulki a nie przez cały cykl to nie musisz robić przerwy. Trzymam kciuki! :-)
nullka, Sudafed wysusza więc wpływa na zmniejszenie ilości tego płodnego ślużu EWCM. O+12 to jedna z najskuteczniejszych metod, podobno daje aż 90% skuteczności. Zaleca się albo wyposzczenie M przez minimum 7 dni albo codzienne staranka, podobno lepsza jest wstrzemięźliwość gdyż częste działania podnoszą testosteron. W tej metodzie zaleca się odstęp 8-20h po owulce, jeśli było 24h to szans na ciążę raczej nie ma. Super działa na Ciebie Replens i po staraniach lepiej aplikować właśnie ten specyfik a nie Rephresh - ten drugi jest bardzo gęsty i może zablokować plemniki. Najważniejsze jest przypilnowanie niskiego pH przez pierwsze 4 godziny po stosunku, należy co 30 minut sprawdzać pH i ewentualnie korygować, niskie pH unieruchamia ogonki plemników z chromosomem Y. Na in-gender masa dziewczyn stosowała tą metodę i ma z niej córeczki, to naprawdę bardzo skuteczna metoda ...no i moja siostra nieświadomie ją zastosowała i ma z tych starań córeczkę :-) Poczytaj sobie choćby tutaj:
How to conceive a girl: Kinzy�s story - O+12 method to conceive a girl. Twórczyni metody "O+12" ma synów sprzed 2,3, 4 i 5 dni przed owulacją (ma 6 synów :-)). Robiła badania i na 40 kobiet stosujących tą metodę 37 z nich urodziło córeczki co daje 90% skuteczności. Moja Kaja powstała ze staranek 24h przed owulacją (czyli w dniu pozytywnego testu), w tym cyklu nie stosowałam już "O+12", próbowałam 2 razy we wcześniejszych cyklach (starania były około 10h po owulce) ale nie udało się zajść w ciążę. Przy staraniach przed owulką niskiego pH trzeba pilnować aż do samej owulacji (plemniki będą już w jajowodach czekały na komórkę jajową więc dopadną ją zaraz po jej uwolnieniu), przy metodzie O+12 pilnowałabym przez maksymalnie 12h.
Kinga, dzięki kochana, akurat tamta nocka była taka sobie gdyż małą brzuszek bolał i często się budziła ale za to tej nocy spała świetnie ...pewnie po dotlenieniu się górskim powietrzem :-)
Czarna, no to super gdyż dieta ma ogromny wpływ, zmienia całą "chemię" organizmu (wpływa na pH, hormony i inne czynniki).
Andziak, będę jutro z całych sił trzymać kciuki za Twoją wizytę!
natusia, dzięki kochana! Ja dziś mam kiepski humor bo zbliża się wielkimi krokami poniedziałek i kolejne 5 dni siedzenia samej w domu od rana do wieczora z dziećmi, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. A może pij zioła nr 3 na owulkę? Ja je piłam ale dzięki diecie i suplementom i tak nie miałam śluzu płodnego. Jak się dziś czujesz?
MissBella, współczuję i oby ból szybko minął. Ja miałam chirurgicznie usuwane z kości (czyli musieli rozkuć trochę kości szczęki, brzmi paskudnie) 2 ósemki, lekarz zalecał zrobić to w 2 etapach a ja się uparłam, że mają usunąć oba zęby jednocześnie, wyglądałam przez kilka dni jak chomik z zapasami pożywienia w policzkach ;-)
Tasha, absolutnie nie wolno dźwigać przy rozchodzeniu się spojenia bo można jeszcze bardziej sobie zaszkodzić, uważaj na siebie! A z Krzysiem idę na wizytę 31 lipca na 14:20.
Martika, dzięki kochana! Moja Kaja też w nocy budzi się (co 2-4h) na jedzonko ale po zmianie pampersa i nakarmieniu bardzo szybko zasypia. Do wizyty już tuż tuż, pamiętam jak mi się potwornie dłużyło do pierwszej wizyty.