reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kasiu, no jasne, że się uda, ważne, że znasz już prawdopodobną przyczynę, L-karnityna działa bardzo szybko choć spermatogeneza trwa 3 miesiące, na pewno zatem najdalej za te 3 miesiące ujrzysz przepiękne 2 krechy na teście :tak: Co do owulki to tak jak pisze Truskafffka, musi być skok czyli jedna z 3 temperatur po skoku musi być wyższa o minimum 0,2 od najwyższej z tempek przed skokiem ...no i potem ta wyższa tempka musi utrzymać się przez kilka dni.

Truskafffko, ja też lubiłam mierzenie tempki i interpretację wyników :-), u mnie też B-Complex wpłynął na mocniejsze zabarwienie kreski testowej, pewnie dlatego, że obniża prolaktynę a prolaktyna obniża LH. Ja bym nie wytrzymała i zatestowałabym wcześniej ale ja to z tych w gorącej wodzie kąpanych :-)

natusia, to prawda, że słabe parametry plemników sprzyjają poczęciu córeczki, mój M miał plemniki w kiepskiej formie i udało się dopiero po wspomagaczach. Oby w poniedziałek na EKG wyszedł piękny zapis serduszka!

nullka, antybiotyk nie miał na pewno z tym nic wspólnego, trzymam jutro kciuki za super wynik bety!

Smerfetka, GRATULUJĘ z całego serca bo to ciąża na 100% :-)

Natusia, biedulo, tulę
nr zapisałam :)
Piranha pewnie też nie wytrzymam, bo też w gorącej wodzie kąpana, a po drugie będzie mnie nurtowało czy mogę z resztą ekipy piwko pić:-D

natusia, Krzysiu ogląda "Tomek i przyjaciele" a Kaja leży w bujaku (czasem popłakuje bo brzuszek ją boli :-() i bujam ją nogą w złudnej zapewne nadziei, że zaśnie ;-) Oby leki pomogły bo taka alergia potrafi nieźle dać w kość. Oj jak ja bym chciała by minęły już te kolkowe 3-4 miesiące. Pewnie Twój M ma wysoki testosteron a Ty miałaś wówczas niski progesteron przez zawyżoną PRL ...ale niskie pH "zamrozi" nawet silne plemniki z chromosomem Y więc ja wierzę, że będziesz mieć córeczkę :-)

Ostatnia edycja:
Hallo kobitki!! Chwilę mnie nie było, a tu same opary nadziej się unoszą!!
Dziewczyny przesyłam wam moc~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~co by się udało!!!!!
MY też już po wizycie, ale nie jestem zadowolona. Lekarz mówi po polsku, ale to jedyny plus. Jakiś taki dziwny jest, Usg robi co prawda na każdej wizycie, ale Usg ma takie przedpotopowe, że nic na nim nie widać, niby robi jakieś pomiary, ale jakieś takie szybkie dziwne, dziś pomierzył, że Adusia waży 2300, ale to nie możliwe, bo 6 dni temu ważyła 1330
shocked.gif
Tamtemu lekarzowi ufam w 100%, ma nowoczesny profesjonalny sprzęt, i wszystko pokazuje, a ten to nawet liczy na kartce. Badań krwi nie robi, jak się zapytałam o cukrzyce, to powiedział, że po co
shocked.gif
A najlepsze! Jak się zapytałam co będzie jak się Malutka nie odwróci, to powiedział, że pośladkami urodzę to nie kłopot! No i tu wbił gwóźdź do trumny. Znalazłam położną i dała mi namiar na bardzo dobrą Panią doktor, która mieszka z km ode mnie
laugh.gif
A ja do tego młotka doktora jeździłam 25km. No zobaczymy, w poniedziałek zadzwonię i się umówię.

.... dziekuje WAM wszystkim za dobre slowa i rady....

Kupilam truskawki i mykam
jedzenie_i_picie48.gif
, mam nadzieje ze wyjdzie dobre. Pozniej Was zaprosze na kawke i casto truskawkowe

hej dziewczynki, jestem!!!

bardzo bardzo dziękuję Wam wszystkim za kciukaski!!!:-) pomogły, bo poznałam datę kiedy urodzi się moja córcia, więc mam się zgłosić do szpitala 16 sierpnia o 9 rano na czczo (jeśli uda mi się dotrwać do tego terminu, bo gin powiedział, że jeśli już nie będę mogła chodzić to przyspieszy mi termin, ale dla dobra dziecka mam się postarać do 16 sierpnia donosić):-), czyli na dobrą sprawę od jutra do porodu zostałyby mi 34 dni:-), wytrzymam, nie!!!?
jeszcze raz dziękuję za wsparcie!!!

Truskafffka - kochana życzę Wam wspaniałego wypoczynku, pięknej pogody, moczenia się w Bałtyku i II pięknych tłustych kresek!!!

Kasia - &&&&&&&&&&& za żółnierzyki twojego M i udany cykl!!!

Pirania - jak piszesz, że Kajka tak ślicznie śpi w huśtawce to coraz bardziej przekonuję się do jej zakupu...a i mam pytanie, ale chyba jest strasznie głupie:zawstydzona/y: przy cesarce nie robią lewatywy, nie??? dostałam skierowanie i listę rzeczy do szpitala i jestem szczęśliwa, bo wiem kiedy zobaczę moją córcię z 2 strony brzuszka:-)

Nullka - sprawdź betę:tak:, ależ jestem ciekawa!!! trzymam mocno, żeby się udało!!!

pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!!

reklama
Kinga , trzymam &&&& żeby przeczucia się spełniły i miłych wakacji

nullka , czyli jednak coś na rzeczy , super ! ciche gratki :)

natusia , zrobiłam wczoraj eksperyment , zmierzyłam paskiem ph spermy , pasek jest ciemnozielony a ja nie mam takiego koloru na tej skali od ciebie - doradź jakie to ph jest ?

pirania , pije sodę i za jakiś czas sprawdzę znów ph

kasia uk , widzisz , jednak coś było na rzeczy i to wcale nie z Tobą , męża podrasujesz i będzie git!

tasha , też miałam cc 16.08 i też córeczkę :)

Do góry