Dziewczyny dzięki za kciuki!! Dzisiaj tak zaczęłam myśleć o tym, że może jestem w ciąży że nawet (.)(.) mnie zaczęły boleć, testuję coś chyba na koniec przyszłego tygodnia o ile nie nawiedzi mnie wcześniej @ jak zaszłam w ciąże to w dniu 1 skoku lub 2 tak myślę, a mogło być tak, że owu była w 1 dniu skoku a potem tempka spadła na 2 dni?? Wyjeżdzam na weekend więc życzę Wam udanych i owocnych staranek i miłego weekendu!!
reklama
Dobra dziewczyny jednak piątek 13 to dla mnie mega pech :'( bo trafiłam na jakiś felerny test - dziś zrobilam taki sam i nic . Zrobiłam go bo tempka tak spadła że masakra i zmierzyłam aż dwa razy bo nie wierzylam oczom.
Piranha co sie stało z moim pięknym cyklem?????????? Wyglądał tak ładnie a teraz to.... Może wina antybiotyku :'( że też nie miałam kiedy za zachorowac.
Chyba na bete nie ma sensu jechać
Piranha co sie stało z moim pięknym cyklem?????????? Wyglądał tak ładnie a teraz to.... Może wina antybiotyku :'( że też nie miałam kiedy za zachorowac.
Chyba na bete nie ma sensu jechać
Czesc dziewczynki !!!
Sobota.... wow jak super, jeszcze tylko 4 robocze dni i WAKACJE dla dzieci :-);-). Nie bedzie rannej pobudki, oj...jak bedzie super dla dzieciaczkow.
Neomi wypoczywaj, relaksuj sie a ja 3 mam kciuki za fasolke
Kinga korzystaj z urlopu :-)
Nulka kurcze, ja ci nic nie podpowiem, choc dziwne jest to wszystko.... jesli mozesz to zrob bete, &&&&&&&
Natusia Jesli bedziesz miala problem z zakupem kremu to daj znac, ja ci pomoge :-)
U nie tempka leci w dol, tak wiec aby byla fasolka musza byc przytulasy,( u mnie bylo ich brak) no i bez wzgledu na zolnierzyki dzialam w nastepnym cyklu co 2 dzien ( jak M da rade:-)). Kupilam w PL syrop Guajazyl, tylko skad ja mam wiedziec od kiedy go pic... pisalyscie ze 3-4 dni przed owul.... bede probowac. Prosze napiszcie czy ja mam brac duphaston, czy nie... skoro to wina zolnierzykow?????
Dziewczynki milej soboty
Sobota.... wow jak super, jeszcze tylko 4 robocze dni i WAKACJE dla dzieci :-);-). Nie bedzie rannej pobudki, oj...jak bedzie super dla dzieciaczkow.
Neomi wypoczywaj, relaksuj sie a ja 3 mam kciuki za fasolke

Kinga korzystaj z urlopu :-)
Nulka kurcze, ja ci nic nie podpowiem, choc dziwne jest to wszystko.... jesli mozesz to zrob bete, &&&&&&&
Natusia Jesli bedziesz miala problem z zakupem kremu to daj znac, ja ci pomoge :-)
U nie tempka leci w dol, tak wiec aby byla fasolka musza byc przytulasy,( u mnie bylo ich brak) no i bez wzgledu na zolnierzyki dzialam w nastepnym cyklu co 2 dzien ( jak M da rade:-)). Kupilam w PL syrop Guajazyl, tylko skad ja mam wiedziec od kiedy go pic... pisalyscie ze 3-4 dni przed owul.... bede probowac. Prosze napiszcie czy ja mam brac duphaston, czy nie... skoro to wina zolnierzykow?????
Dziewczynki milej soboty
Ostatnia edycja:
Piranha
Fanka BB :)
Cześć wszystkim! Jestem dziś tylko rano bo potem wyjeżdżamy do teściów w górach całą ekipą.
natusia, ale żal mi Twojego synka, jak dziś z serduszkiem i tym siniakiem? Siostra mieszka kilka wiosek za Wrocławiem, jedzie się do niej tak około 30-40 minut w zależności od korków w mieście. W sumie patrząc na mapę to mam do niej bardzo blisko ale deficyt mostów we Wrocku powoduje, że muszę pół miasta objechać by przejechać przez Odrę. Pytałam siostrę i te nowe podkłady nieprędko pojawią się w sprzedaży gdyż trzeba pozałatwiać jakieś formalności przed wypuszczeniem ich na rynek. Puder kapokowy to rewelacja, przetestowałam go w bardzo upalny dzień i był idealny mat od rana do wieczora :-)
nullka, antybiotyk na pewno nie miał na to wpływu ...może hCG już spadło? :-( Ten spadek tempki faktycznie jest spory i pewnie sporo spadł progesteron w Twoim organizmie :-(
Noemi, jasne, że mogło tak być, po owulce tempka często spada w okolicy 4 dpo na skutek drugiego wyrzutu estrogenów.
Kasiu, ja Duphaston tak czy siak bym brała. Staranka najlepiej jakby były co około 4 dni - wtedy jest najwięcej plemników w spermie no i większe szanse nie tylko na ciążę ale i na synka ....no ale ciężko tak to powyliczać nie znając terminu owulki :-)
natusia, ale żal mi Twojego synka, jak dziś z serduszkiem i tym siniakiem? Siostra mieszka kilka wiosek za Wrocławiem, jedzie się do niej tak około 30-40 minut w zależności od korków w mieście. W sumie patrząc na mapę to mam do niej bardzo blisko ale deficyt mostów we Wrocku powoduje, że muszę pół miasta objechać by przejechać przez Odrę. Pytałam siostrę i te nowe podkłady nieprędko pojawią się w sprzedaży gdyż trzeba pozałatwiać jakieś formalności przed wypuszczeniem ich na rynek. Puder kapokowy to rewelacja, przetestowałam go w bardzo upalny dzień i był idealny mat od rana do wieczora :-)
nullka, antybiotyk na pewno nie miał na to wpływu ...może hCG już spadło? :-( Ten spadek tempki faktycznie jest spory i pewnie sporo spadł progesteron w Twoim organizmie :-(
Noemi, jasne, że mogło tak być, po owulce tempka często spada w okolicy 4 dpo na skutek drugiego wyrzutu estrogenów.
Kasiu, ja Duphaston tak czy siak bym brała. Staranka najlepiej jakby były co około 4 dni - wtedy jest najwięcej plemników w spermie no i większe szanse nie tylko na ciążę ale i na synka ....no ale ciężko tak to powyliczać nie znając terminu owulki :-)
Ostatnia edycja:
Piranha dziekuje ci !!!! OK, czyli M lyka juz wszystkie witaminki od wczoraj (poza koenzym) bo tutaj nie ma, ale dzis podjade do miasta, moze tam dostane..... kiedys jak zaczal lykac wit B comp, ojej jak narzekal a wczoraj lykal 2* 500 L-karnityne, wit B complex, mace i cynk to potulny jak baranek, zero krytyki ze tak duzo... oj a wygladalo to na spora dawke.
Odpoczywaj z rodzinka u tesciow, milego dzionka i jeszcze raz wielkie dziekuje, buziaczki
Odpoczywaj z rodzinka u tesciow, milego dzionka i jeszcze raz wielkie dziekuje, buziaczki
Witaj Natusia, wow ale mialas super sen.... zazdroszcze 

U nas koniec szkoly jest 19 lipca i nowy rok szkolny moja cora zaczyna 5 wrzesnia, ale zaraz w pazdzierniku maja tydzien wolnego, pozniej w grudniu przed swietami dwa tygodnie, nastepnie w lutym jeden tydzien, przed swietami wielkanocnymi 2 tygodnie, pozniej ostatni tydzien maja maja jeden tydzien wolnego no i lipiec koniec...Dzieci w roku szkolnym maja bardzo duzo wolnego, choc ja wolalabym polski system wakacji, zawsze to dwa pelne miesiace

U nas koniec szkoly jest 19 lipca i nowy rok szkolny moja cora zaczyna 5 wrzesnia, ale zaraz w pazdzierniku maja tydzien wolnego, pozniej w grudniu przed swietami dwa tygodnie, nastepnie w lutym jeden tydzien, przed swietami wielkanocnymi 2 tygodnie, pozniej ostatni tydzien maja maja jeden tydzien wolnego no i lipiec koniec...Dzieci w roku szkolnym maja bardzo duzo wolnego, choc ja wolalabym polski system wakacji, zawsze to dwa pelne miesiace
Ostatnia edycja:
Piranha
Kasiu, dzięki kochana! Mój M łykał taki koenzym: Q-Sorb, Co Q10, Co enzyme Q 10, 200mg x 120 soft Gels - Puritans Pride | eBay (czyli dawkę 200 mg dziennie, oczywiście można zakupić opakowania z mniejszą ilością tabletek, to z aukcji powyżej starczy na 4 miesiące a więc całą spermatogenezę). Łykał też te witaminy http://www.ebay.co.uk/itm/Babystart...auty_Vitamins_Supplements&hash=item3cc7b343e3, zawierają wiele cennych składników, w tym L-argininę. Buziaki!
natusia, zapytam ją o to :-), ja to mam raj bo regularnie dostaję od niej próbki do przetestowania. Ale się namęczył biedaczek :-(, ucałuj go od forumowej ciotki. A sen faktycznie nieziemski ...a biorąc pod uwagę, że sny interpretuje się podobno na odwrót to urodzisz śliczną, drobną blondyneczkę :-) Moja Kaja będzie miała chyba jasne włoski (mój M ma w kolorze ciemnego blondu) gdyż brwi ma jaśniutkie (Krzysiu noworodkowe włosy też miał ciemne a potem mu się wytarły i odrosły już jasne) a dzieciaki mojej siostry miały już ciemne i wyraźne brewki na tym etapie ...żadne z moich dzieci nie chciało odziedziczyć po mnie kruczoczarnych włosów ;-)
nullka, idziesz na betę? Ale mi smutno, że Ci tempka taki psikus zrobiła :-(
natusia, zapytam ją o to :-), ja to mam raj bo regularnie dostaję od niej próbki do przetestowania. Ale się namęczył biedaczek :-(, ucałuj go od forumowej ciotki. A sen faktycznie nieziemski ...a biorąc pod uwagę, że sny interpretuje się podobno na odwrót to urodzisz śliczną, drobną blondyneczkę :-) Moja Kaja będzie miała chyba jasne włoski (mój M ma w kolorze ciemnego blondu) gdyż brwi ma jaśniutkie (Krzysiu noworodkowe włosy też miał ciemne a potem mu się wytarły i odrosły już jasne) a dzieciaki mojej siostry miały już ciemne i wyraźne brewki na tym etapie ...żadne z moich dzieci nie chciało odziedziczyć po mnie kruczoczarnych włosów ;-)
nullka, idziesz na betę? Ale mi smutno, że Ci tempka taki psikus zrobiła :-(
Ostatnia edycja:
Piranha
Kasiu, jeśli masz taka możliwość to zakup też koniecznie swojemu M witaminę E w dawce 400iu 100 Vitamin E 400iu - traditional aid for skin/scar healing & Immune system | eBay - bardzo poprawia płodność (mój na płodność i poprawę żołnierzyków łykał L-karnitynę, FertilMan, koenzym Q10 200 mg, macę, B-Complex B-50, witaminę E 400iu i witaminę C 500 mg).
Ostatnia edycja:
Piranha dziekuje, ja juz szukalam na ebay-u, i mialam do ciebie pisac o podpowiedz,,, super, ja juz zaznaczylam, ale podjade dzis do miasta jest tam jeden sklep ala nasze zielarskie, tam juz pozniej kupowalam wit B complex( 100), L-carnityne (500) i mace. Dzis tam podjade po cynk i po CO Q10 (200). Oj jak sie ciesze, ze chce to wszystko lykac.
Tylko jeszcze raz prosze sprawdz czy nie namieszam
L-carnityna(500) 2 razy dziennie po 2 tabletki
Wit B comp(100) 1 rz dziennie
maca 1 raz dziennie
cynk 1 raz dziennie
CO Q10 (200) 1 raz dziennie
100 vitamin E400iu 1 raz dziennie
Kurcze ale tego duzo....
Czy to tak wszystko razem????
Dziekuje
Tylko jeszcze raz prosze sprawdz czy nie namieszam
L-carnityna(500) 2 razy dziennie po 2 tabletki
Wit B comp(100) 1 rz dziennie
maca 1 raz dziennie
cynk 1 raz dziennie
CO Q10 (200) 1 raz dziennie
100 vitamin E400iu 1 raz dziennie
Kurcze ale tego duzo....
Czy to tak wszystko razem????
Dziekuje
Ostatnia edycja:
reklama
Piranha
Kasiu, wcale nie za dużo, niech łyka bez obaw, dużo się naczytałam i to bardzo bezpieczne preparaty ...a wpływ na płodność (i nie tylko, przeciwutleniacze takie jak witamina E, C i koenzym Q10 działają m.in. antynowotworowo) mają ogromny. Możesz jeszcze dorzucić do tego witaminę C, zapobiega sklejaniu się plemników. Dawkowanie można rozłożyć na 2 etapy i część tabletek przyjmować rano a część wieczorkiem (np. rano L-karnityna, B-Complex, cynk, witamina C a wieczorem L-karnityna, maca, witamina E i koenzym Q10).
Podziel się: