reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Muszę się Wam przyznać, że nie wytrzymałam i zrobiłam test(popołudniu) o czułości 10 strumieniowy i wyszedł negatywny, nie wiem czy mogę mieć jeszcze nadzieję, czy już nie....@ brak tempka fajna a testy wychodzą negatywne...nie wiem kiedy mam zrobić następny...Może na wakacjach...

Truskafka tak myślałam, że Ci się uda:-) gratuluję z całego serca!!

Natusia - fajne butki i pasują zarówno do sukienki jak i spodni:-); ja też mam 170 cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 51/52 kg, napisałam, że drobna kobietka z Ciebie bo jesteś bardzo szczupła:-)
Kasia - tak trzymaj kochana, szczypta optymizmu jest niezbędna, żeby to całe szaleństwo-planowanie i staranie wytrzymać:-), trzymam kciuki za nadchodzący cykl!!!

Kasia - tak trzymaj kochana, szczypta optymizmu jest niezbędna, żeby to całe szaleństwo-planowanie i staranie wytrzymać
biggrin.gif
, trzymam kciuki za nadchodzący cykl!!!

Tasha dziekuje za twoje kciuki, pierwsze powazne planowania to byla rozpacz, wielka rozpacz i zal jak "franca" sie pojawiala. Pozniej fala fotum na forum.... i uznalam albo wezme na luz, albo psychiatryczny mnie czeka. Teraz dzieki Waszemu wsparciu, dzieki Piranhi, ktora wspaniale sluzy radami dla kazdej wiem ze dam rade. Nie mowie ze juz, teraz musi byc ale daze do tego aby byla fasolka do konca tego roku. Dam rade!!!!

Cześć Dziewczyny!
Dotychczas tylko czytałam to forum, ale teraz postanowiłam napisać - może któraś z Was mi pomoże.

Staramy się z mężem o dziecko, mamy już 3-letniego synka i marzy nam się dziewczynka... Ale do rzeczy... Mam cykle długości 27, 28 dni. Ostatni @ 6.07, od kilku dni robię testy owulacyjne i mierzę temperaturę. Wczoraj po raz pierwszy dwie kreski na teście, ale pierwsza zdecydowanie bledsza temp.36,6 (było przytulanko), dzisiaj ta sama sytuacja z testem (zarówno przed południem jak i wieczorem pierwsza krecha bledsza), ale temp.37,1. Czy to ozn. że owulacja przypada dziś? Zaczynam się już w tym gubić - na opakowaniu z testu pisze, że jak kreska bledsza to test należy traktować jak negatywny, ale ta temperatura - no i wczorajszy ból jajnika. Co o tym myślicie?

Witaj MissBella.... mam nadzieje ze u ciebie ok, brzuszek rosnie a coreczka w nim czuje sie swietnie,

Dziewczynki
dziekuje wam za slowa wsparcia i za &&&&&&&, przeciez my wszystkie damy rade !!!!!!:-)

Witaj Dafne, powodzenia w starankach

Dziewczynki uciekam pod prysznic, jutro mam bardzo zorganizowany dzionek. Corka ma koniec szkoly... wow wakacje!!!! i jednoczesnie urodzinki. Musze przygotowac imprezke, kupic torta, ( jednego dzis kupilam na jutro do szkoly), udekorowac domek no i najwazniejsze spakowac prezent i schlodzisz szampany Piccollo, tak wiec koniec na dzis.

Zycze Wam kolorowych snow i do milego spotkania jutro przy kawce

Daria, fakt, w chłodne dni może być on bardzo przydatny.

Marzycielko
, a w którym dniu cyklu była owulka? Jakie badania robiłaś w piątek, progesteron? Przepraszam ale ostatnio wszystko mi umyka i nic głowy się nie trzyma :-)

Tasha, APPT to jeden ze składników krzepliwości krwi, przed cesarką to bardzo ważne. Ja przed CC musiałam zbadać dodatkowo układ krzepnięcia oraz sód i potas. Krzysiu niestety jeszcze nie bawi się w nic z tych rzeczy :-( Strasznie współczuję mdłości.

Aguska, kciuki by @ Ciebie nie nawiedziła.

natusia, ale śliczna babeczka z Ciebie a z synka prawdziwy mały przystojniak, super fotka! Tekst Twojej znajomej faktycznie nie na miejscu, nie rozumiem takich ludzi, można mieć marzenia ale żeby nie wyobrażać sobie posiadania samych synów to już jest jakieś chore i niezdrowe podejście.

Kasiu, wielki buziak dla Ciebie! Ja już za pamięci :-) życzę wszystkiego najlepszego dla Twojej córeczki, oby spełniły się jej wszystkie marzenia!

Noemi, jeszcze za wcześnie, bardzo rzadko testy wychodzą pozytywne w 10 dpo, hCG wykrywane jest przez najczulsze testy dopiero około 2 dni po implantacji a implantacja ma miejsce do 12 dnia po owulacji, u mnie to było w okolicy 9 dpo.

Dafne, witaj! Niektóre dziewczyny mają na testach owulacyjnych bledsze kreski testowe jak kontrolne a do owulacji dochodzi. U mnie też przez kilka miesięcy kreska testowa była 24h przed owulką bardzo wyraźna ale troszkę jaśniejsza od kontrolnej (a owulacje były), dopiero po witaminie B6 kreska zrobiła się równie mocna a czasem nawet mocniejsza (witamina B6 obniżyła prolaktynę i wzrósł poziom LH). Mierz dalej i zobacz czy tempka utrzyma się dłużej na wyższym poziomie, jeśli tak to owulka była, warto mierzyć tempkę gdyż można się zorientować jak produkowany jest progesteron w fazie lutealnej i czy ma ona odpowiednią długość do zagnieżdżenia się zarodka.

Dobrej nocki i kolorowych snów dla wszystkich!

reklama
Dzięki Dziewczyny za wsparcie, będę mierzyć tempkę i czekać na II kreski lub @ i zobaczymy. Ale chyba powinnam dosać @ lub test powinien być pozytywny skoro jestem po luteinie która miała miesiączkę wywołać. Jedno lub drugie chociaż wolałabym II kreski....pozdrawiam a rano wstawię wykresik

Do góry