reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

349logo.gif

Patrysiu GRATULACJE
Normalnie z tyłu glowy czulam ze zdasz!!!!!!!
Bardzo sie ciesze...teraz kupic tylko autko i jezdzic.
Zdalas w najlepszym momencie..i masz to z banki..Rewelacja!!!!!!

reklama
witam Was

mama sto lat dla synka

patrysia gratuluję, czułam, ze Ci się uda tym razem

truskawcia trzymam mocno za środę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja już jestem w domu, wróciłam jakąś godzinę temu.. M z małym na dworze..
fizycznie czuję się ok, podczas łyżeczkowania nic nie czułam, spałam mocno, obudziłam się na oddziale anestezjologii.. krwawiłam sporo, a teraz się martwię, o podpaska sucha, ani śladu krwi.. to chyba nie jest normalne, aż się boje, czy się jakiś zator nie zrobił :/
kazali mi podpisać, czy biorę do pochówku, mogę zmienić decyzję w ciągu 72 godz, sama nie wiem, co robić.. z jednek strony bym chciala, żeby mieć pewność, że moje dziecko nie będzie gdzieś się "poniewierać".. z drugiej, nie wiem, czy mam na to siłę, żeby jeszcze pochówek robić

Patrysia, GRATULACJE jak stąd do Księżyca i z powrotem! Zdać egzamin na prawko teraz to nie lada wyczyn!

Ewcik, jak dobrze, że masz to już za sobą. Krwawieniem się nie martw, zdarza się, że w ogóle go nie ma a tylko lekkie plamienie, zazwyczaj jednak trwa tydzień - nie jest jednak zapewne ciągłe jak w czasie @ ale takie z przerwami jak obserwujesz, ja dokładnie takie miałam po czyszczeniu po CC (a to chyba podobna sytuacja pomijając fakt, że po CC będzie większe i znacznie dłuższe), czasem miałam wrażenie, że to już koniec krwawienie bo długo nic się nie działo aż nagle pojawiała się znów krew w większej ilości (i tak przez 6 tygodni). Co do pochówku to rozumiem dylemat, moja koleżanka straciła dziecko w 20 tc a i tak nie robiła pogrzebu, było to dla niej tak bolesne, że nie chciała przedłużać bólu i roztrząsać tego, chciała po prostu jak najszybciej o tym zapomnieć (to było straszne bo dziecko było zdrowe i cały czas żyło w trakcie poronienia, po prostu organizm koleżanki usunął zdrowe dziecko z niewiadomych powodów :-(, dopiero teraz po dłuższym czasie stara się raz jeszcze o drugie dziecko ale wciąż okropnie się boi).

Ostatnia edycja:
hej babeczki!!!

Ewcik - nie wiem kochana co Ci poradzić...tulę mocno...
Mama - sto latek dla synka i spełnienia wszystkich marzeń!!! na randkę idźcie z Tomem;-)
Patrysia - serdeczne gratki!!! prawko teraz będzie jak znalazł!!! to jeszcze 2 tygodnie do odbioru prawka i nowy kierowca wyjedzie na drogę:-)
Pirania - współczuję bardzo choroby Krzysia, mam nadzieję, że nie potwierdzi się diagnoza lekarki, no i Kajkę pomyziaj po brzuszku od ciotki:-)
Daria - dzięki za pamięć:-) a jak Ty się czujesz??? dla bejbika masz kosz czy łóżeczko???
Truskafffka - to mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za środową wizytę!!!
Marzycielka - i dla Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za czwartkową wizytę!!!
Kasia - co słychać??? jak córcia, lepiej???
Kinga - próbuj kochana, walcz o swoje marzenia!!!
Natusia - &&&&&&&&&&&&&&&&& za gastroskopię!!!

a ja dziś byłam na kolejnym badaniu echo serca płodu... z serduszkiem wszystko ok, ale mam pokazać się z córcią w połowie października na badaniu, mała jest okręcona pępowiną, waży już 2800 g i w trakcie usg trzymała rączkami swoją stopę i ssała duży palec od nogi:-D; poza tym wszystko ok, chodzę w tempie zółwia, kolejny skrzep śluzu dziś wylazł, nogi mam jak konewki, śpię w pozycji półleżącej, bo nie mogę się ułożyć wygodnie, spojenie boli jak skurczybyk:-D; i to na tyle;-)

pozdrawiam wszystkie serdecznie i życzę miłego wieczorku!!!

hej babeczki!!!

Ewcik - nie wiem kochana co Ci poradzić...tulę mocno...
Mama - sto latek dla synka i spełnienia wszystkich marzeń!!! na randkę idźcie z Tomem;-)
Patrysia - serdeczne gratki!!! prawko teraz będzie jak znalazł!!! to jeszcze 2 tygodnie do odbioru prawka i nowy kierowca wyjedzie na drogę:-)
Pirania - współczuję bardzo choroby Krzysia, mam nadzieję, że nie potwierdzi się diagnoza lekarki, no i Kajkę pomyziaj po brzuszku od ciotki:-)
Daria - dzięki za pamięć:-) a jak Ty się czujesz??? dla bejbika masz kosz czy łóżeczko???
Truskafffka - to mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za środową wizytę!!!
Marzycielka - i dla Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za czwartkową wizytę!!!
Kasia - co słychać??? jak córcia, lepiej???
Kinga - próbuj kochana, walcz o swoje marzenia!!!
Natusia - &&&&&&&&&&&&&&&&& za gastroskopię!!!

a ja dziś byłam na kolejnym badaniu echo serca płodu... z serduszkiem wszystko ok, ale mam pokazać się z córcią w połowie października na badaniu, mała jest okręcona pępowiną, waży już 2800 g i w trakcie usg trzymała rączkami swoją stopę i ssała duży palec od nogi:-D; poza tym wszystko ok, chodzę w tempie zółwia, kolejny skrzep śluzu dziś wylazł, nogi mam jak konewki, śpię w pozycji półleżącej, bo nie mogę się ułożyć wygodnie, spojenie boli jak skurczybyk:-D; i to na tyle;-)

pozdrawiam wszystkie serdecznie i życzę miłego wieczorku!!!

Tasha ja bylam dzis na ktg ale nie wiem nic mi nie powiedzieli za tydzien mam wizyte kolejna i tak caly czas;/ u mnie tez takie skrzepy sluzu czy czegos wylatuja ;/ z nadia takiego czegos nie mialam;/ ja mam kosz :) kupilam ostatnio dostawke i sprzedalam :)

Mama no to pożyjecie trochę jak za czasów narzeczeńtwa, tylko wy dwoje:-p fajnie też móc skupić się tylko na sobie, choć chwilę :)
Patrysia GRATULACJE :-):-):-):-):-)
kierowca rajdowca niebawem ruszy w siną dal:-):-):-):-):-)

Marzycielka dziękuję i za Ciebie będę mocno trzymać kciuki w czwartke :D

Ewcik wysłałam pw, dostałaś? ;)
Tulę mocno, nie wiem co doradzić, ciężki temat :( ale wiem, że wspólnie z mężem podejmiecie słuszną decyzję

Tasha super że z serduchem Soni wszystko ok, aparatka mała, to musiał być cudny widok :)

Czarodziejko, ja myślałam, że to trzydniówka ale lekarka dziś powiedziała, że to może być szkarlatyna bo "coś tam" pojawia się na języku (szkoda, że M nie dopytał co miała na myśli, na razie język nie jest ani biały ani malinowy). Przepisała synkowi antybiotyk Zinnat.
Truskafffko, no właśnie nie była pewna tej diagnozy i w piątek mam przyjść z Krzysiem na kontrolę.

Ja przychylam się do wypowiedzi kwietnióweczki,troszkę dziwne że przepisała Krzysiowi Zinnat podejrzewajac tylko,na szkarlatynę przepisuje się w pierwszej kolejności Penicylinę! Chyba że dziecko jest na nią uczulone...
Mój synek miał pół roku temu ale u niego wysypka była głównie w pachwinach,pod paszkami,za uszkami i na buzi,pozostał tylko taki "wolny trójkąt",ponoc typowy dla szkarlatyny,czyli nosek i buźka wolne od krostek,język miał strasznie "obłożony"-biały a po dwóch dniach malinowy,gorączki nie miał,jedynie stan podgorączkowy...No i narzekał na gardło i brzuszek.
Teraz już po zastosowaniu antybiotyku nie wiem czy jest sens robic krew,może zasięgnij porady innego pediatry?

Co ja jeszcze chciałam...acha...Dido-gdzieś Ty się kobieto podziewała tyle czasu co?? Szybciutko pokaż nam tu Klaudynkę!!
Truskawka-Gratuluję II :-)
mama-100 lat dla synka!
Beatka,Hania przepiękna,oczęta ma obłędne!! Wiecej,więcej fotek poproszę,na Twoje dzieciaczki mogłabym patrzec bez końca!
Czarodziejko-śliczna z Was rodzinka! Piękne zdjęcia!
Patrysiu-GRATKI!!
Ewcik-tulę mocno...
Daria-Nadia jest prześliczna!!

Przepraszam jeśli którąś z Was pominęłam ale podczytuję Was z doskoku i nie jestem w stanie zapamiętac wszystkiego a wracac kilkanaście stron wstecz nie mam kiedy...jednak trzymam kciuki za wszyskie bez wyjątku! I za II i za upragnione płcie :tak:

reklama
jestem...
zrobilismy sobie z mężem grilla + piwko i teraz jestem jak Tasha opisała siebie:-D:-D

Ewcik to musi być Twoja decyzja...
"dobrze" ,że juz jesteś po.

Pirania jak tam wieczornie...?

Tasha a powiedział gin kiedy masz to cc??

Daria ,Patrysia,Marzycielka,Tasha dziękuję za życzenia dla Domisia:tak:

Tusia :-Djak brwi?:-Dnie dam Ci spokoju jak nie pójdziesz i nie zrobisz :-D

Patrysiak do tablicy!!

Do góry