reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć wszystkim!

Kasiu, jeszcze nic nie jest przesądzone, zerknij choćby na mój szczęśliwy wykresik Obserwacja cyklu - enpr.pl i punkty 11,12, 13 i 14 :-) Zaraz poszukam i powklejam Ci przykładowe, klasyczne wykresy. Już jutro rano będzie wszystko wiadomo a my tu wszystkie zaciśniemy mocno kciuki za Twoje testowanie.

Misia, tempka pnie się w górę, super!

Kinga, u Ciebie piękny skok, strasznie się cieszę i zaciskam kciuki!!!

natusia, jak tam, odważyłaś się? :-D

reklama
Tusia, dzięki! :-) Jak najbardziej ta lampa będzie w porządku, zmierzyłam swoją lampę i ma około 30 cm wysokości, kupiłam ją na Allegro i stała cały czas na biurku koło komputera, przy którym to spędzałam sporo czasu :-)

truskawki_1.jpg

Witajcie Kochane....
00vvvv5.gif

ale u nas barowo sie zrobilo..było słonko ale sie"zmyło"

Piranha- ale Krzysiu słodziak!!!!!
A powiedz jak On reaguje na siostrzyczke?

Co do lamy solnej ja mam dwie...jedna stoi u mojego Macieja w pokoju..usypia przy niej.
A co oznacza ze wydziela dziewczynkowe jony ujemne? Co do dzieci...matko znowu mi sie snilo ze bylam w ciazy..normalnie jakas schiza..o co chodzi??? chyba przestane z Wami pisac hehehe:))))

Mama wpadaj na kawke...
Co sie dzieje u
Patrysiak??? Pipko melduj sie!!!!!!!
Tusiu Witaj:))))

Czarodziejko, jednym z 8 czynników wpływających na płeć dziecka są jony. Obecność jonów ujemnych w naszym otoczeniu (a takie powstają np. w atmosferze w czasie nowiu, deszczu albo są wydzielane przez lampę solną) może spowodować dodatnie naładowanie komórki jajowej co z kolei przyciągnie ujemnie naładowane plemniki z chromosomem X. Ten czynnik ma mniejsze znaczenie jak np. dieta i pH ale warto go również wziąć pod uwagę by maksymalnie zwiększyć szanse (dlatego Gal np. kupiła emitującą jony ujemne bransoletkę z turmalinu) :-) A Krzysiu początkowo był strasznie zazdrosny, potem był ignor ;-) a teraz ignor pomieszany z rzadkim zainteresowaniem typu włożenie smoczka do buzi, podanie autka, zrobienie "cześć" :-D Też się martwię o Patrysiak. Co do snów to całkowicie Ciebie rozumiem jako osoba z mocnym postanowieniem, że na dwójce kończę powiększanie rodziny :-D

Tusia
, podobno lampa solna emituje jony ujemne nawet jak jest wyłączona ale włączenie jej powoduje spotęgowanie jej działania.

Truskaffka wiem wiem moj kisiel jest the best, nawet maz dzis sie w nocy skusil haha

ja wczoraj przezylam chwile grozy w sklepie i dopiero wieczorem stres ze mnie zszedl, bylismy cala rodzina w sklepie, nadia szla z tata, ja z livia skrecilam na chwilke po chusteczki nawilzane, potem ide do meza pytam gdzie nadia, a on nie wiem, pytam jak to nie wiesz? no nie wiem i poszedl do kasy jakby nic sie nie stalo, ja biegam po sklepie szukam nigdzie jej nie ma, serce w gardle, lzy w oczach i katem oka widze pania ze sklepu prowadzaca dziewczynke widzialam tylko kawalek wlosow i biegne za nia z livikiem, patrze Nadia wolam, ta zaplakana biegnie do mnie, pani sie tylko usmiechnela... dobrze, ze Nadia juz perfekt mowi po niemiecku i nawet jej opisala jak mama wyglada... gdyby nie ciaza to bym meza zabila, a tak odpuscilam, bo jak doszlam do kasy to bylo widac, ze jednak go znikniecie dziecka ruszylo...

kasia uk ja mialam niezly spadek w 13 dni myslalam, ze juz po wszystkim.. Obserwacja cyklu - enpr.pl trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha slodki krzysio, niedlugo bedzie spiewal, mowil, opowiadal a Ty bedziesz prosila by na chwile zamilkl ;-) jak akwarium? moj wujek mial kiedys w duzym pokoju cala sciane w akwariach, piekne to bylo... a ja tatusiowi kiedys chcialam pomoc i majac 5 czy 6 lat umylam akwarium lacznie z rybkami mydlem :-(

Czarodziejka jak szwagier? lepiej?sny masz niezle ;-)

Tusia gratulujezakupu lampy solnej czyzbys sie zdecydowala?

cześć dziewczyny ..ja sobie miejsca nie mogę znaleźć w domu...na nogach jestem od 7.00 poprałam ,posprzatałam ,byłam z Bono na długim spacerze......
dzis dzieci jadą do mojej siostry na cały dzień bo rano jak wstali to juz zaczeli się pakować bo powiedziałam Zuzi dla uspokojenia ,że w piatek przyjedziemy a nie damy rady i dopiero w sobote rano będziemy po Nich...
mama dzis całą noc nie spała bo dzieci się budziły...
masakra ...mam doła !!!! jak zatęskniły to na maxa...
qrwa !!! niech juz bedzie ta sobota bo mnie rozniesie!!!!!!!!!!!!!!!!
ja też tęsknie na maxa!

Czarodziejka -drinka poproszę ..kawkę później..

PIrania Krzyś słodziak..

Patrysia* miodzio brzuś..

Daria jak u Ciebie na froncie??

Pierogatka co u dziewczynek??

Martika o matko!!! ale miałaś przeżycie.....tyle się teraz słyszy o porwaniach ...ehhh te chłopy..

reklama
Martika, aż mnie ciarki przeszły bo kilka dni temiu śniło mi się, że Krzysiu się zgubił i nawet policja go szukała, cały sen ryczałam i obudziłam się zalana łzami. Całe szczęście, że nic się nie stało a córeczka szybko się znalazła. Siostrze zgubiła się kiedyś w dużym markecie córeczka, nawet ochrona jej szukała a dziecko znalazło się na parkingu przed marketem gdzie jeżdżą samochody, aż nie chcę myśleć jak się siostra z mężem czuli. Hahaha, chyba tata nie był zadowolony z wyczyszczenia akwarium ...no ale dobre chęci i intencje są najważniejsze :-D Akwarium na razie stoi bo nie mam pieniążków na pokrywę i oświetlenie a boję się parowania z powierzchni 200x80 cm, zwłaszcza zimą jest to ogromny problem. Chyba nie mogę się już doczekać Krzysia-gaduły ...śmieję się bo jest podobno książka o tym co zrobić by dzieci do nas mówiły, a kolega jak o nie usłyszał to zapytał czy jest taka o tym co zrobić by do nas nie mówiły :-D

Patrysia, ale już spory brzuszek masz, mój też tak w przód sterczał :-) Śliczny jest, pewnie Marcelkowi będzie żal się z niego wyprowadzać :-)

Mama, doskonale Ciebie rozumiem, ja w szpitalu wariowałam z tęsknoty za synkiem i z nocy na noc miałam coraz głupsze sny.

Ostatnia edycja:
Do góry