reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hallo Kochane!!!
Przesyłam dorodne~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Jestem na etapie gigantycznej ciężarówki, więc mam nadzieję, że wybaczycie, że tylko tyle:blink:

reklama
TUSIA a gdzie twój wykresik? nie obserwujesz się już? zawieszone staranka nadal? pisałam do ciebie kiedyś na enpr.
Kinga obserwuję ,zapisuje.Podczytuje i kibicuję, bo was uwielbiam ;-):tak:
a o sobie niedawno pisałam
sama do końca nie jestem pewna decyzji,M kręci nosem więc na razie wszystko wisi w zawieszeniu ;-)
a,ze zycie jest jakie jest i ciągle wyskoczy jakis problem to trudne jest to wszystko :blink:
a najlepiej by było jakby beby wyskoczyło :-pbuziol

Martucha daj znać jak wyszło ;)))

Losiczko doczekmy się i My zobaczysz ;**** Zaglądaj częściej i tu.. :)

TUSIA rozumiem... wiesz ja czasami nie siedze na bb wiec pewnie przeoczyłam to. Wiec życzę Wam wpadeczki co? ;)) 3maj się cieplutko! może w końcu M zmieni zdanie

misia, w poprzednim cyklu stawiam na owulke w 21 dc, wykres wygląda jednak mało progesteronowo, może to złudne wrażenie przez ten brak tempek w 27 i 28 dc ;-) Łykasz B-100? Obecny wykres wygląda na razie bardzo ładnie, a pamiętasz w których dniach były serducha? :-) Liczy się pierwszy pozytywny test ale czasem w cyklu jest kilka podejść do owulacji a tym samym kilka pików LH, wówczas mamy pozytywny test, potem kreska blednie a następnie po jakimś czasie znów ten jest pozytywny, często przy drugim podejściu pęcherzyk już pęka. Pozytywny test po owulce oznacza po prostu, że powoli spada poziom LH w naszym organizmie. Jestem PEWNA, że u Ciebie test wyszedłby pozytywny w tych dniach, w których nie robiłaś testów, wykres pasuje idealnie, w 18 dc miałaś rwanie w podbrzuszu i biały, gęsty śluz, stawiam, że plusik na teście byłby w 17 dc :-) czyli zaraz po spadku wskazującym na pik estrogenowy, wszystko idealnie pasuje i ten cykl wygląda dużo lepiej jak poprzedni :tak:

losiczko, życzę jak najszybciej zdrowej ciąży i ślicznego, zdrowego dzidziusia!

Ostatnia edycja:
cześć babeczki!!!
widzę, że dyskusja była czy etyczne jest planowanie czy nie... myślę, że jak kobieta długo stara się o dziecko to płeć ma drugorzędne znaczenie... ale warto pomóc marzeniom... a czy suplementy szkodzą??? nie wiem, ale nie sądzę, w końcu jest masa kobiet, które nie stosują żadnych suplementów i też tracą ciąże...

Martucha - chylę czoła przed Tobą, jesteś niesamowitą babką!!!:tak:
Miss - a co już kupiłaś dla córci???
Pirania - jak nocka??? dziś już czwartek...już czy dopiero???:-D; orientujesz się może kiedy należy zrobić dziecku usg bioderek??? bo słyszałam różne wersje, że do 6 tyg i że po 6 tyg nawet do 8 mies i zgłupiałam...a chciałabym zrobić mojej Pipi takie usg...Pipi waży już 3140 g, czyli tyle ile mój synek w chwili urodzenia, a gdzie jej tam do wagi Ewelinki Patrysiak:-D; pięknie to napisałaś, że choć jest ciężko to przecież trzeba cieszyć się zdrowymi maluszkami:tak:, za mną też ciężka nocka i ziewam jak stary krokodyl tak mi się chce spać:-D, Sonia zaczęła ucztę kulinarną o 2.00 a skończyła o 3.30:szok:, w międzyczasie była kupa, drzemka na moich kolanach, wzdychanie do butli, gimnastyka nóg, rozglądanie się po pokoju i powolne konsumowanie mleczka:-D
Mama - ile u Ciebie kosztuje ten masaż bańką chińską i ile trzeba tych masaży wykupić coby efekt był??? bo nie wiem na jaki wydatek się naszykować a wrzesień do tanich miesięcy nie należy... a 16 września zaczynam chodzić na pilates i walczę dalej:-D
Kasia - no chyba nadal ściskasz córcię, bo nie zaglądzasz... :-D

pozdrawiam cieplutko wszystkie babeczki i życzę miłego czwartku!!!

misia, w poprzednim cyklu stawiam na owulke w 21 dc, wykres wygląda jednak mało progesteronowo, może to złudne wrażenie przez ten brak tempek w 27 i 28 dc ;-) Łykasz B-100? Obecny wykres wygląda na razie bardzo ładnie, a pamiętasz w których dniach były serducha? :-) Liczy się pierwszy pozytywny test ale czasem w cyklu jest kilka podejść do owulacji a tym samym kilka pików LH, wówczas mamy pozytywny test, potem kreska blednie a następnie po jakimś czasie znów ten jest pozytywny, często przy drugim podejściu pęcherzyk już pęka. Pozytywny test po owulce oznacza po prostu, że powoli spada poziom LH w naszym organizmie. Jestem PEWNA, że u Ciebie test wyszedłby pozytywny w tych dniach, w których nie robiłaś testów, wykres pasuje idealnie, w 18 dc miałaś rwanie w podbrzuszu i biały, gęsty śluz, stawiam, że plusik na teście byłby w 17 dc :-) czyli zaraz po spadku wskazującym na pik estrogenowy, wszystko idealnie pasuje i ten cykl wygląda dużo lepiej jak poprzedni :tak:

losiczko, życzę jak najszybciej zdrowej ciąży i ślicznego, zdrowego dzidziusia!

piranha nie łykam B-100 a powinnam? A serducha były 7,10,12,12,14,19 dc

tasha za wiele nie mam bo dopiero zaczęłam się nad tym zastanawiać...
Mam kołyskę i mnóstwo ciuszków od mojej koleżanki ale nie ma tam body czy pajacyków na noworodka, raczej większe rzeczy. Nie mam jeszcze żadnych kosmetyków, kocyków, pościeli itp. Można powiedzieć, że nie mam jeszcze nic...:baffled: A czas leci...

Marta ja po pierwszym dziecku prawie cały czas brałam tabletki anty ( ponad 14 lat), efekt był taki, ze zaczełam miec zapalenia jelit, później zdecydowalismy sie na dzieci i teraz sie zabezpieczamy plus moja obserwacja ale ja juz nie jem tabletek.
A może sie zdecydujemy na kolejne dziecko ale za jakis czas, bo ja jestem cały czas sama M tylko w weekend, oprócz tego pracuje w domu, M jest bardzo chetny na jeszcze jedno baby

reklama
Do góry