reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha odnosnie przedszkola to ja mojego synka juz zapisalam i od lutego bedzie chodzil. Bedzie mial wtedy dopiero 2,5 roku ale tylko 2 razy w tygodniu na 3 godziny. Bywalam z nim na roznych play grupach i zawsze przy nodze wchodzil na nie. Zaraz lecial do drzwi i chial wychodzic i przez pierwsze pol godziny nie opuszczal mnie na krok. Weszlismy do tego przedszkola i od razu kurtke kazal zdejmowac i polecial sie bawaic!! Bylam w szoku. Bylismy tam z pol godziny bo wypielnialam papiery ale mysle, ze nawet by sie specialnie nie przejal jakbym wyszla.... Mam nadzieje, ze bedzie dobrze ale tez sie martwie. Przedszkole polecila sasiadka. Codziennie maja co innego do robienia - malowanie, plastelina itp.
Odnosnie chorowania - moj synek przez to ze jest wczesniaczkiem co chwila chory, ale jakos nigdy sie nie zdazylo zeby mial stan goraczkowy. Ja wiem, ze cos sie dzieje po tym jak oddycha i zawsze mam racje, Ostatnio zaczelam mu dawac Mollers Baby - tran norweski o smaku cytrynowym. Sama tez go pije. Moja sisostra mi go polecila. Czytalam tez o nim na necie i ma bardzo dobre opinie. Moze to pomoze Twoim dzieciaczka?
Natomiast ja rooosne i to bardziej niz z pierwsza ciaza. Ostatnio robili mi wymaz z szyjki i niestety mam Bakteryjne zapalenie pochwy ale od razu leki dostalam i mam nadziej, ze przeszlo. Najlepesze jest to , ze nie mialam zadnych symptomow - brzydkiego zapachu, serowatych uplawow, swedzienia... nic!! Mysle, ze ostatnim razem takie cos spowowdowalo pekniecie worka i saczenie sie wod no i infekcje wiec bardzo sie ciesze, ze tym razem zostalo to wykryte.
Buziaczki i szczesliwego i owocnego Nowego Roku!

reklama
Piranha kochana może uda się "przepisać" Krzysia do tego "lepszego" przedszkolka....wiem że to dłuższa droga ale czego się nie robi dla dziecka !
Cieszę się bardzo że Krzyś ma się lepiej ....czyżby helikopter doleciał ?

Ja niestety znów mam kolkę ... łyknęłam Buscopan i leżę....ale coś mi się wydaje że jeszcze dzisiaj pojadę do szpitala :no:
Dlaczego to wszystko się tak komplikuje ....

Hej dziewczynki :*

Dorcia ja sie juz modle zeby Swieta sie skonczyly !!! Boze, chyba z 10kg mi doszlo :szok: ciagle gdzie sie nie pojdzie tylko jesc jesc ale ile mozna ja sie pytam:wściekła/y:
Kamica nerkowa nie jest chyba zadnym zagrozeniem dla fasolki prawda ???
Co do paczki nie spiesz sie kochana, na spokojnie !! A opakowanie Macy masz to dla M. ? Jak mozesz jeszcze to mnie dorzuc :-) ja bardzo chetnie !! :-)
W ogole wiesz co ?? Ola oskad dostala nowy telefon chodzi z Nim od 3 dni zawieszonym na szyi ( etui ma ze sznureczkiem ) :wściekła/y: Wczoraj chciala isc z Nim spac, ale mowie jej ze chyba zwariowala jeszcze sie przydusi przez sen :oo2:

piranha tylko ta moja temperatura powiem Ci strasznie rozchwiana, dzis zrobie tescior kolo 13 czy juz cos sie pokazuje, bo moze i teraz owu bedzie chciala sie wczesniej pojawic ?
co do przedszkola, mowilam Ci, przejdz sie kochana po okolicznych innych przedszkolach i zobacz jak wygladaja, popytaj o opinie, zajecia itp, bo moze rozwiazanie okazac prostsze niz myslimy, zreszta ja zaczynam przypuszczac ze powodem zachowania Krzysia jest wlasnie organizacja pracy w tym przedszkolu, a raczej jej zupelny brak...szkoda by bylo zeby przez Nie zrazil sie do innych takich placowek, to wieksze przedszkole gdzie chodzi wnuczka tej kobiety jest daleko od Was ?

Dorcia znowu kolka ?? :zawstydzona/y: do bani !!!! dlaczego akurat teraz ??????

zakrecona a Ty juz kochana po owu prawda ??

mamawczesniaka, dzięki kochana. Krzyś też mnie pozytywnie zaskoczył w pierwszych dniach uczęszczania do przedszkola, nie mógł się doczekać kiedy znów pójdzie, uradowany wbiegał do sali i nawet się nie oglądał, przy odbiorze mówił, że było fajnie i znów chce iść ...ale chyba trwało to do momentu kiedy znudziły mu się przedszkolne zabawki a widocznie inne przedszkolne zajęcia nie są już dla niego atrakcyjne (nigdy nie lubił zabaw w kręcenie się w kółeczko do piosenki, klaskanie, śpiewanie, źle czuje się w towarzystwie rozbieganych i rozkrzyczanych dzieci :-(), mówi, że w przedszkolu jest strasznie nudno. Jestem pewna, że Twój synek będzie zadowolony! Całe szczęście, że udało się w odpowiednim czasie wykryć infekcję.

Dorcia, chyba wykrakałam bo Krzyś znów nie tknął śniadania (wczoraj śniadania i kolacji też nie ruszył) i jest strasznie marudny (tego posta pisałam 40 minut), oby nareszcie to choróbsko się skończyło, już pal licho, że pół nocy nie śpię i jestem zmęczona, żal mi po prostu dzieci, mogę całą noc nie spać byle tylko były zdrowe :-( Strasznie kochana współczuję kolejnego ataku kolki, co za dziadostwo :-(, zaciskam kciuki najmocniej jak się da by ból sam minął i by jednak obyło się bez szpitala.

Nuuuśka, może w tym cyklu masz wyższe wyrzuty hormonów i stąd te skoki? Na te duże spadki w dół może też wpływać Estrofem we większych dawkach ....strasznie jestem ciekawa jakie masz teraz endo :-) Z okolicznych przedszkoli mam do wyboru tylko 2 - oba mają kiepskie opinie, tamto przedszkole o którym opowiadała ta kobieta jest ode mnie około 5 km (kilka przystanków tramwajowych).

Włożyliśmy z Krzysiem jakiś czas temu do doniczki z ziemią pestkę mandarynki i wyrosło przyszłe drzewko :-)

Ja tylko na chwilę...
Dorcia a poczytaj czy mozesz lykac Rowatinex mi on pomógł
Kurcze niw można go w ciazy :-(

Ostatnia edycja:
Ja tylko na chwilke dziewczynki

nuska niestety nie mohge Ci podac terminu @, bo czarownica nie chce przyjsc :no: a test neg :no:

zakrecona
kciuki za owulke

piranju
za zdrowko Krzysia mocno zaciskam kciuki

dziewczyny czy ktoras z was miala taka sytuacje, przy moich 25 cio dniowych cyklach to nienormalne... Kiedy mam pojsc na "wywolanie@"?

piranha pewnie ze szkoda, ale co zrobic :/ miejmy nadzieje, ze ladnie podrosnie przez to Nasze tuczenie w tym cyklu :blink: myslisz, ze ladnie urosnie ? noo ja mysle, ze skoro ostatnio bylo takie ladne przy o polowe mniejszej dawce to teraz chyba bedzie tylko lepiej :-) W ogole wiesz, ze poprzednie konto na enpr, sie odwiesilo ? Zrobilam od poczatku poprzedni wykres, ale przedostatni jeszcze w wolnej chwili musze naniesc bo nie ma nic :-p

Kurcze, do bani z tym przedszkolem...bo tamto ktore jest dalej od Was, odpada tak ?
Jaka pestka :D ? ja kiedys posadzilam pestke z pomaranczy i tez wyroslo drzewko, ale kiedy pojechalam na urlop - zdechlo :-(Teraz w kuchni hoduje od pol roku papryczke chili :-D wyrosly juz 3 male drzewka :-)

Robilam test, o 12.50 no i jest widoczna druga krecha. Na pewno nie pik, ale jest juz widoczna, wiec powtorze tescior jeszcze po poludniu bo mam myslowke, czy to moglo byc jeszcze zafalszowane, czy tez rzeczywiscie cos zaczyna sie dziac.

kiraa powaznie ? :dry: no ale popatrz sama, w 18 dc widze ze robilas test i wyszedl pozytywny tak ? wiec moze po prostu owulacja byla pozniej niz zazwyczaj, i stad to wydluzenie cyklu. Wtedy by pasowalo jak najbardziej, dzis mialabys 12 dpo. Na wywolanie @ jeszcze jest czas, cykle 30-dniowe to jeszcze nic strasznego kochana, z moich 28-dniowych w ciagu paru miesiecy zrobily sie 33-34 dniowe wiec wszystko moze sie zdarzyc :tak: nie martw sie !!

Piranha...czyli helikopter nie doleciał jeszcze ...buuuu
ZDRÓWECZKA DLA WAS !!!

Nuuśka nie wiem kiedy wyślę tą paczuszkę...kurcze się wszystko komplikuje
A co do Macy to napisała do mnie jedna dziewczyna z forum....że kupi wszystko....i się zastanawiam właśnie.
Kolka może zdarzyć się każdej z nas KAŻDEJ i niestety nie mamy na to kompletnie żadnego wpływu ! A ja jestem w tej lepszej sytuacji że wiem co to boli....że to nie poronienie tylko nerka ... a ból niestety jest bardzo podobny !

Kiraa, tak czytałam właśnie o ciążach biochemicznych (było ich już wiele choćby na naszym forum) i podobno stanowią aż 70% ciąż. Ta dziwna nazwa wynika z tego, że ciążę tą wykrywają domowe testy i badanie krwi ale jest to ciąża potwierdzona tylko właśnie w biochemiczny sposób gdyż nie widać jej jeszcze na USG. Ciąże takie wynikają w większości z wad na poziomie chromosomalnym (podobno ponad 20% komórek jajowych u młodych, zdrowych, płodnych kobiet i blisko 10% plemników u młodych, zdrowych płodnych mężczyzn ma zmiany w chromosomach, z wiekiem ten procent rośnie) i z niewłaściwego zagnieżdżenia się zarodka, wady te mogą być spowodowane słabą jakością plemników i komórek jajowych. Ciąże takie tracone są w terminie @ bądź kilka dni później. Właśnie z uwagi na te ciąże lekarze doradzają testowanie najwcześniej w terminie @.

Nuuuśka, myślę, że ładnie endo podrosło :tak:, szkoda tylko, że nie dowiemy się na razie jak na Ciebie działa ta dawka Estrofemu :-) Ale jaja z tym enpr :-D Z tym przedszkolem muszę poważnie się zastanowić. Ciekawe w którym dc Ciebie teraz owulka zaskoczy, daj znać jak popołudniowy test :-) Udało się dokupić jakieś suplementy czy na razie bierzecie to co w poprzednich cyklach? To była pestka mandarynki :-D ...miałam kiedyś cudne drzewko mandarynkowe ale zniszczył je przędziorek. Moja ulubiona roślina to ta ze zdjęcia poniżej, do tej pory nie mogę sobie wybaczyć, że ją straciłam :-(

Zobacz załącznik 600904

Dorcia, jak tam ból, trochę zelżał?

reklama
Dorcia ok rozumiem, czyli po prostu chcesz sprzedac te rzeczy ktore Ci zostaly ? Moglas pisac od razu, przeciez ja tez pisalam ze moge kupic, nie byloby problemu. Ale nie ma problemu, sprzedaj tamtej dziewczynie, przeciez to w koncu Twoje ;-)Mam nadzieje, ze bol szybko przejdzie i nie bedzie Ci juz wiecej dokuczal !! :happy2:

piranha omg :szok::szok: a co to za drzewo ?? Tylko nie mow, ze to wlasnie to drzewko i ze tez je wyhodowalas z pestki :-D bo ja od dzis zaczne sadzic !!!
co do suplementow, w tym cyklu lykamy jeszcze to co dotychczas, wszystko spisalam na kartce, ale Swieta troche Nas uszczuplily i te dodatkowe suplementy dokupie w styczniu zaraz po wyplacie. Dam Ci znac kochana gdybym czegos nie dala rady dokupic, ale mam nadzieje, ze sie uda !! :)
Pewnie, ze dam znac jak tescior, choc to jeszcze chyba troszke za wczesnie na owu, ale moze przynajmniej zaskoczy Nas w polowe :-)

Do góry