reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
anufifi trzymam kciuki by ci sie udalo zeby byla corcia jak malowana,,...KICIA80tylko nie mow ze znowu byl to szczyt plodnosci..to cos czuje ze znowu jezeli jestem szczelilam na chlopaka..

anuffi to super, owulka gdzies 17dc cyklu bedzie czyli w srode.... mysle ze tak do 14dc staranka, lub ewentualnie jak niebedzie sluzu 15dc wczesnie rano:tak::tak::tak::-):-):-)

Hej Kobietki!
Aniu ja testow owu nawet w ręku nie miałam, chodzi mi o to że u niektórych kobiet nie ma szans dojść do zapłodnienia więcej niż 2 dni przed owu, może to zależy od środowiska w pochwie a może od żywotności plemników. Często nie ma wyjścia i trzeba przekroczyć te 2 dni. Ja tak chyba w tym miesiącu zrobię.
Wiem moja droga. Mi tylko chodzi o to jeśli serduszkuje się na np. dzień przed owulką i wychodzi chłopiec i wtedy jak ktos mówi ze ta metoda nie działa bo sie nie udało, więc tak jak napisałas nie można mówić o planowaniu płci jak się nie stosuje zasad planowania.

Witaj Madziu :-)

doskonale Cię rozumiem

ja wczoraj poszłam na całego ;-) wczoraj miałam 15dc biały śluz gęsty nie rozciągliwy i słaba kreska na teście owu wiec chyba objawy ok jeżeli chodzi o te magiczne 2 dni, jak myślicie ?

a poza tym jak to się stało to pomyślałam sobie w duchu, ze właśnie zrobiliśmy sobie dziecko :) a w myślach cały czas powtarzałam "dziewczynka" hihihihihih

Bałam się bo w sumie to już 15 dzień no ale objawy nie wskazywały na jajeczkowanie wkrótce
Zgadzam się z Anufifi. Taki śluz to raczej sluz po owulce, bo przed owulką jest rozciagliwy nieprzejrzysty a w owulke przejrzysty i na maxa rozciagliwy. W takim sluzie jak Ty miałaś plemniki gina w kilka godzin ( chyb a w dwie lub trzy), więc myslę że raczej ciąży z tego serduszkowania nie będzie.

ja bym zaczęła od 15/16 dc bez ustanku :-D gwarantuje chłopaka ;)
No nie tak szybko......przeciez nie wiemy kiedy owulka, a ona równie dobrze może być 10dc i wtedy 15,16dc to po ptakach....
Cykle mam różne. Ostatnio miałam 28 a wcześniej 26 a kiedyś 31 nawet. Owólke nie wiem kiedy mam. Na monitoringu nigdy nie byłam.
Jesli cykle masz 26,28 top w miare regularne, a pojedynczy 31 to sie nie liczy, czasem się zdarza taki dłuższy. Ale w ciemno nikt Ci nie powie kiedy serduszkowac na chłopca, jesli Ty nie wiesz kiedy masz owulke to my tym bardziej nie wiemy.
No to ja zacznę staranka tak w 11dc i co dwa dni:-p:tak::-D
Musi się wtedy udac:tak::-D
Ja tez uważam że 11dc to za wczesnie. Jak już to bym Ci radziła zacząć od 12 lub nawet 13dc i nie co drugi dzień ale codziennie. Kilka dziewczyn miała chłopców z przytulanek codziennych w okolicach owulki i w owulkę. Ja tez swoich synów tak zmajstrowałam ( serducho 13,14,i 15dc.) spróbuj, może wyjdzie.

Dziewczynki miłego dnia i powodzenia w starankch.
Kiki...może jednak coś z tego wyszło.....strzelisz testa?

Kiki a wiesz kiedy miałaś owulkę ??? Ja tam bym juz testa dawno robiła....najgorzej nie wiedziec ...w te lub te , rób test 4.12 i 7.12 to jak na moje wyliczenia okolice owulki ...wiec szanse na zafasolkowanie duże ...rób test ja ci mówie i to już !!!!!

Anufifi ale Ci dobrze, z takąprecyzją podchodzisz do zafasolkowania

ale dzięki Tobie obliczyłam sobie, ze bede miec owu jutro i dzisiaj mam ok 22mm pęcherzyk ;)

Czyli masz późną owu ok 18 dc

to wybiore sie do apteki i kupie test jutro z ranca z robie i napisze co i jak..ja tez tak obliczylam jak ty anufifi..a myslisz ze jak bym teraz zrobila tez by wyszedl test czy lepiej jutro rano?

Tak ja mam póxno bo mam 30-31 dniowe cykle ...owulke chyba raz czy dwa miałam 16dc , a tak zawsze 17 dc....a śluz płodny od 14 dc ale późno ...zobaczymy jak teraz będzie....
Mam nadzieje ze sie uda bo ja juz wiecej na swój temat wiedziec nie mogę :szok::szok::rofl2::rofl2::happy2:

reklama
jak myslisz anufifi jask ja mialam ostatnia miesiaczke 18.11.cykl30dniowy..normalnie zawsze mam 28..serduchowalam 30.11 potem 4.11 i 7 11 jak myslisz moglo sie udac ..miesiaczke powinnam dzisiaj dostac napozniej zobaczymy do wieczorka troche czasu jeszcze..oblicz mi prosze po swojemu i napisz prosze jak to widzisz?

Najwazniejsze jest kiedy miałas owulkę? Z ciążą mogło sie udac i jasne że możesz być w ciązy ale z córcią to różnie może być, czyli 50/50%

Do góry