reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejka nie wiem czy jest poprawny... :baffled:
ja w to nie wierze bo niby jakim cudem moze sie to sprawdzac??
w tym co dalas ty pierwsza ciaza chlopak druga dziewczynka :-)

a jakie jestescie roczniki wogole dziewczyny? ja 1980 :tak:

reklama
Witam Dziewczynki:)))
Nie straszcie mnie tymi kalendarzami hiihihih:-D bo sie podlamie w razie czego :-D
Anufifi.. a wiesz ze ja juz nie raz czytalam o tym spaniu po danej stronie faceta:-D przy chlopcach spalam faktycznie po lewej..a teraz spie po prawej:-D:-) hahahaah ciekawe czy to prawda:-D:-D
Trzymajcie sie cieplutko..Buziaki:)

Dziewczyny i ja cos znalazlam:-) na tym forum..i pozwole sobie wkleic:)))

Zaglądając na różne miesiące u naszych koleżanek, które wcześniej zostaną mamusiami trafiłam na ciekawą metodę wyliczania płci potomka.

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 20 lat ma krew "sześcioletnią" (7+7+6=20), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia, np. na przykładzie mojej córeczki Wiwi:
mamusia: 24 lata - wiek krwi 3 lata
tatuś: 29 lta - wiek krwi 1 rok
3 lata mamusi > 1 rok tatusia ( => dziewczynka)

Jak zauważyłyście Wiwi urodziła się dziewczynką.
Przeliczyłam prawie wszystkim koleżankom w pracy i sprawdziło się.

Przy tej ciąży wychodzi mi facecik!!!

Zaraz sprawdze jak mi wychodzi przy chlopcach:) bo z tego wynika ze pazyste to dziewczynki.. nie parzyste chlopcy:)

No to wam powiem że według tego kalendarza mi wychodzi dwóch chłopców i mam dwóch chłopców, teraz planuje zafasolkować końcem stycznia i też wychodzi chłopiec co prawda nie ufam temu kalenarzowi ale jeżeli będę miała 3go chłopca to itak dobrze bo instynkt mam tak silny ze nie chodzi o tę dziewczynkę choć fajnie by było ją mieć co o samo dziecko. Najważniejsze żeby było zdrowe a reszta juz się ułoży. A tak wogóle to jestem rocznik 1985

chciałam posiedzieć z Wami kochane, ale klientkę mam,kurczę w tym natłoku zapomniałam:zawstydzona/y::-)
odezwę się wieczorkiem
Sylwia mi też się sprawdziło mam dwie dziewuszki i teraz też mi dziewuszka wychodzi:-)

ja rocznik 1975:-)
buzia do wieczora:-)

reklama
Do góry