reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Byś się nie zdziwila moja ma prawie 2 latka i mało co włosków. A poważnie też myślałam ze chłopaka łatwiej a teraz ze jednak nie. Dużo od faceta zależy. Moj zmienil nie tylko dietę ale i tryb życia i nawet swoje ukochane prysznice we wrzącej prawie wodzie i zobaczymy...

reklama
Hej! Niestety Was nie doczytałam, bardzo za Wami tęsknię, niestety spadło na mnie ostatnio trochę kolejnych problemów i zmartwień (jedna z bliższych mi osób okłamywała mnie przez kilka lat i wynikły z tego niezbyt fajne konsekwencje, nie mogę wciąż dojść do siebie). Cały czas jednak jestem z Wami myślami i kibicuję Wam w spełnieniu marzeń. Postaram się od tej pory codziennie Was choć pobieżnie poczytać.

Vivienka, GRATULUJĘ z całego serca, cudne Maleństwo!

Wrzucam kilka fotek dzieciaków i zwierzaków:

Zobacz załącznik 639674Zobacz załącznik 639675Zobacz załącznik 639676Zobacz załącznik 639677Zobacz załącznik 639678Zobacz załącznik 639679Zobacz załącznik 639680Zobacz załącznik 639681Zobacz załącznik 639682Zobacz załącznik 639683

Ostatnia edycja:
Piękne dzieciaczki i koty rewelacyjne

To przykre dowiedzieć sie o okłamywaniu przez bliska osobę ale pomyśl moze był jakiś powideł który trudno czasem zaakceptować ale w jakiś sposób moze pomoc zrozumieć

Ana123 nie pamiętam czy gratulowałam - ale jeszcze raz chyba nie zaszkodzi ;) gratulacje z okazji córci :)

Piranha musi ci być bardzo przykro, szczególnie jeśli jest to bliska osoba...ja w tym roku zawiodłam się na jednej bliższej osobie, miałam zupełnie inne wyobrażenie na jej temat, wygląda na to że udawała, była fałszywa, byłam zła na siebie że nie zauważyłam tego wcześniej
Dzieci piękniochy, koty jakie już duże! super fotka z kotkami na biurku u Krzysia

Iweet masz piękny-ciążowy wykres, kiedy spróbujesz jeszcze raz zatestować? mdłości raczej nie są od suplementów :)

Elle trzymam kciuki za nowy cykl, z duphastonem czy luteiną uda się utrzymać fasolkę! dupka będziesz brała 2 dni po owu, po 2 tabletki dziennie? jaki plan macie na ten cykl:)? ja miałam odpuścić sobie kolejne 2 miesiące, ze względu na dietę i też zmiany w pracy m. - ale pogrzeszyłam prawie dwa tygodnie, zaspokoiłam wszystkie swoje zachcianki, pracą i zmianami nie przejmuję się już (chyba nigdy nie znajdziemy "idealnego" momentu na starania...) i działamy dalej. Ale muszę pozwolić sobie na więcej produktów niż dotychczas bo uschnę ;)

Ostatnia edycja:
male liski po dzisiejsze tempce (zawsze w tym dniu już powoli spadała) postanowiłam znowu zatestować i nic, nawet cienia :/ tak się właśnie zastanawiam czy ja dobrze sobie wyznaczam owu bo niby może być 3 dni przed wzrostem temperatury i 3 dni po wzroście, a testy pozytywne wychodzą mi długo pozytywne więc może owu była jednak później. kurcze, ja zawsze myślałam że jak jest skok to owu się odbyła. a mdłości nawet w cyklach niestaraniowych nieraz miałam więc tego objawu w ogóle nie biorę pod uwagę żeby się nie nakręcać.

anna123
gratuluje córeczki

piranha no właśnie tak zazwyczaj jest że osoby nam najbliższe najczęściej nas zawodzą. dzieciaki i koty cudowne :-)

Ostatnia edycja:
Iweet piekny ciazowy wykres, trzymam mocno kciuki :-)
Piraniu przykro mi ze zawiodl Cie ktos z bliskich bo to na pewno musi bardzo bolec ale z czasem zapomnisz o tym chociaz relacje juz nie beda takie jak kiedys. Dzieciaczki cudne, a koty do schrupania :tak: pewnie dzieci zakochane w kotkach :-D
Male liski masz racje, nigdy nie bedzie odpowiedniego momentu... ja juz rok temu sie staralam o corcie tu na forum przez 3 cykle i ze wzgledu wlasnie na diete i suplementy odpuscilam staranka jak nie moglam zajsc i przelozylam na ten rok. Tym razem nie odpuszcze bo za dlugo to juz trwa- od lutego :sorry2: plan na ten cykl... taki sam jak w poprzednim ;-) nie patrze na odstep i dzialamy przed owulka, w owulacje i po :-) akurat w odstep tak nie wierze. dupka bede brala 2x dziennie po 1 tabletce plus luteina dopochwowo 2x 1. W srode ide do ginka na monit i przy okazji po recepty. A Ty kochana moze juz zaciazylas bo tempka pieknie w gorze wiec mysl pozytywnie i czekam na tesciora :tak:

Ostatnia edycja:
iweet && trzymam za pomyslne zakonczenie
Małe liski Elle I za Was tez co byscie mogly wreszcie najesc sie tego co chcecie bez zadnych ograniczen :) &&&&
Piranha przykra sprawa, ale zawsze jakos tak problem jak przychodzą to od razu cała chmara... My mielismy w ubiegłym roku taki czas, co z jednego sie jakos wykaraskalismy to juz drugie na nas spadało I tak do samego konca... cały rok był taki problemowy, zaczeło sie 2 stycznia jak Maja dostała alergii na miód I zaczeła sie dusić w nocy, nie mogła w ogóle oddechu złapać - wzywalismy ambulans do niej w 5 minut była straz pozarna z ratownikami medycznymi bo wszystkie ambulansy były juz rozeslane... skonczylo sie dobrze, później mielismy problem finansowe bo nas facet oszukał na dosc duzą kase, której juz nie odzyskalismy... później melismy w kwietniu wypadek samochodowy na autostradzie, Bóg czuwał I nic sie nie stalo nam, samochód skasowany, wiec trzeba było kredyt wziac by kupic kolejny bo tu bez auta to ciezko sie poruszac... póżniej choróbska sie przyplatały I znowu problem, no mówie Ci do samego grudnia cos sie działo, ale wyszlismy jakos z tego I ten rok juz spokojniejszy, tez sie trafiaja problem jak to w zyciu, ale nie jest juz wszystko tak skumulowane w czasie... Życze Ci by wszystko jak najszybciej sie poukładalo bys mogla psychicznie odpoczac bo wiem jakie to straszne obciazenie jest dla głowy... &&&& Dzieci masz cudowne, koty też szalowe, I nie trac nadziei razem przetrwacie każdą burze I wyjdziecie na prostą :*

Elle u ciebie też widzę dobry nastrój i motywację do działania :) - super! ja również w odstęp nie wierzę, przynajmniej w ten 2-3 dniowy. Ja spróbuję zadziałać kilka godzin po owu, zobaczymy jak nam owu wypadnie czy w dzień, czy w nocy...wykres mój raczej nie ciążowy, tak mi się wydaje - temp nie sięgnęła 37. Objawy ciążowe oczywiście mam ;)) tak więc mała nadzieja jest, że może jeszcze temperatura trochę skoczy do góry. Ale realnie nastawiam sie na następny cykl. Dostałam skierowanie na wszystkie najważniejsze hormony, 3 dc zrobię większość, ciekawa jestem wyników

Małe liski ale przeciez nie musi byc 37 musi byc wyzej niz linia kontrolna, niz temperatury sprzed owulacji I jest wyżej dużo wyzej :) nie trać wiary &&&& czasem kobiety maja niska temperature tzn dla mnie np niska bo 36,3 przed owulacja a po owulacji 36,6 36,8 I sa w ciazy, temperatura to rózna bywa u róznych kobiet, wazne by po owulacji utrzymywała sie na wyzszym poziomie niz przed owulacja :)

reklama
Cześć dziewczyny :) mam takie pytanko jak powinno się mierzyć ph u kobiety i mężczyzny? I Musi to być zawsze o tej samej godzinie? I jak często powinno się mierzyć?

Do góry