reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi bądź dobrej myśli , najważniejsze to poznać ,,wroga,, bo wtedy wiadomo czym i jak z nim walczyć . Może to banał ale masz wspaniałych chłopaków , w tym jednego na prawdę małego , powoli , nie spiesz się - masz czas , jeśli będziesz tego bardzo
chcieć , to ci się uda . Skoro mogłaś 2 razy zajść w ciążę to i 3 też się uda .
Pyszczek ważne jest to w którym dniu cyklu jesteś , kiedy ma być @ , czy te dwa testy które robiłaś były tej samej firmy ??? Osobiście wszystkie moje testy robiłam rano z pierwszego nocnego moczu i tobie też tak radzę .

reklama
jestem na chwilkę:-)
Asus cieszę się, że napisałaś:-)
Medio witaj kochana, może jakąs fotkę małą nam wkleisz?:-):-):-)
Sylwia jak dzionek?:-) pojechał?
Czarodziejko ja dziś szał pał w pracy miałam, buźka kochana:-)
Margaritko i znowu Cię nie ma jak ja jestem - buziolki rybko:-)
Bershka Olcia witam cieplutko:-)
Pyszczek witaj wśród nas:-) staracie się o pierwsze dziecię?
Anufifi kochana, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:tak::-) zreperują i będzie dziecię jak malowane:-):-)a co więcej śliczna księżniczka:-):-)

ja dziś chyba jakaś nie do życia jestem, po ostatniej jednodniowej @ mam cały czas bóle brzucha, mam nadzieję, że w czwartek się dowiem co i jak i dlaczego

Anufifi dziękuję za szybki odzew :)

A więc tak... cykle monitoruję sama od 3 miesięcy. Mierzę sobie codziennie rano tempkę, obserwuję śluz i owulację wykrywam testami owulacyjnymi. Zawsze tak mam że wychodzi mi dwie kreski na teście owulacyjnym wieczorem i za dwa dni rano mam skok tempki. Cykle mam nieregularne, kiedyś potrafiłam mieć od 25 do 31 dni, ale to było dawno, teraz średnio 26 dni. Owulację miałam 13 dnia i do tej pory nie mam okresu, ale biorę luteinę, więc to może dlatego. Luteinę zapisał mi lekarz na wydłużenie fazy lutealnej. dziś jest 31 dzień cyklu, tem rano 37,05 (ale to chyba przez luteinę) i własnie te testy, raz słaba kreseczka, a dzisiaj negatywny.. :-( Nie wiem co robić bo lekarz polecił mi po 14 dniach brania luteiny zrobić test i jak wyjdzie pozytywny to brać dalej i zgłosić się do niego na wizytę, a jak negatywny to przestać brać luteinę. Wizytę już mam umówioną w sobotę, ale chciałam dzisiaj zrobić test dla pewności i "umocnienia" drugiej kreseczki, a tu jedna....I teraz nie wiem czy przestać brać , czy kontunuować, eh.. no i boję się że fasolki jednak nie ma..:-(

moim zdaniem luteine weź bo ona dzidzi nie zaszkodzi w rzie czego wiec weź napewno , a ja bym zrobiła jeszcze rano test ..jak nie masz to pocz mozna w lodówce przechowac i lec do apteki ....nie napisałas czy to były testy tej samej firmy....a jak chcesz miec 100 % pewnoscii masz gdzie to zrób rano badanie z krwi beta hcg po 2-3 godz wynik i po nerwach .....

aha doczytałam o testach ....no to ja bym poleciała na betke ...a jak nie masz jak to kupiłabym test quick vue:)
acha ...a kiedy robiłas drugi test?
i gdzie on jest teraz bo czasem jednak nie po 10 min a troche dłuzej chwili wyłazi ta druga....

ASUS ..teraz to nawet jakbym sie spieszyła jak diabli do doopa mi wyjdzie :):):) muszę czekać .
Dla mnie to najwieksza lekcja cierpliwości w zyciu

Anufifi tamten test jest w koszu, ale sprawdzałam i druga krecha nie wylazła :crazy:
a na tym pierwszym teście trzyma się do dzisiaj. I żeby nie było że tylko ja tą kreskę widzę to dałam Mężowi z pytaniem ile kresek tu widzi - powiedział "dwie, tylko jedna słaba"
a mam jeszcze jeden pre-test w domu, myślę żeby go zrobić rano, ale pewnie niezależnie od wyniku i tak popędzę na betkę (mam gdzie zrobić). A Ty Anufifi jakie masz doświadczenia z luteiną? Chodzi mi o to że jeśli nie jestem w ciązy to czy rzeczywiście ona wywoła okres, czy musze odstawić, aha i czy to dzięki niej mam tak wysoką tempkę? Może niepotrzebnie się nakręcam...Eh, chyba to przypadłość początkująej staraczki :-)

Anufifi powiem to jeszcze raz : skoro 2 razy się udało to i 3 też się uda jak będziesz tego chciała . Pozostaje tylko życzyć Ci w takim razie ogromnej cierpliwości i szybkiej normalizacji cyklu .
Pyszczek podobnie jak Anufifi polecam Quick Vue . Jak możesz to leć do apteki jeszcze dziś i zrób jutro rano .
Beti
dziękuję za miłe słowa i życzę powodzenia i samych dobrych wiadomości w czwartek .

Luteine brałam 3 razy ...pierwszy raz kiedy opóxniał mi sie okres a ciąza z pierwszym synkiem była zbyt młoda zeby lekarze sie wyznali...wówczas mówili zebym sie nie martwiła bo jak jestem w ciązy to luteina tylko wspomoze zardek napewno nie zaszkodzi , a jesli nie jestem to przyspieszy @ wiec nic sie nie martw . drugi raz brałam faktycznie na przyspieszenie @ a teraz biore na uregulowanie cyklu i dzisiaj mnie lekarz uswiadomił ze w zalezności od tego w jakim czasie bierze sie luteine jest ona na rózne rzeczy ale napewno nie uszkadza płodu w razie ciązy a przeciwnie....
No to rano zrób test jak wyjda dwie chocby słebe to betke sobie odpuść szkoda sie kłuć ...jeszcze cie w ciązy nakłują :-):-) a jak nie wyjdzie to idź sprawdź betke bedziesz wszystkow iedziec bo ona wychodzi juz po 10 dniach od owulki .

reklama
Do góry