reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Wierzę że w końcu się uda, ale jednak czasem żal ściska za gardło....:-( Tak czy inaczej trzeba iść do przodu...mój M ma chyba więcej wiary niż ja i ciągle powtarza że w najbliższym czasie na pewno nam się uda...Tylko ja nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić, mierzę tempkę, stosuję testy owulacyjne, nie wiem a może ja nie mam owulacji?? Ale wychodzą dwie kreski na teście, no skok tempki, to chyba o czymś świadczy...Mój lekarz powiedział że skoro mam owulację, to ciąża jest blisko, ciekawe tylko jak mój M, bo nie robił jeszcze wyników. Owulkę miałam 13 dc, a przytulaliśmy się 12 i 14 dnia, więc chyba dobrze. Dodam że pierwsze przytulanie (to 12dc) z wcześniejsza kilkudniową abstynencją. No i brałam luteinę na wydłużenie fazy lutealnej. Co jeszcze mogłabym zrobić? Może coś na polepszenie śluzu? Nie wiem. :-(

Wiem że to głupie pytanie - dlaczego innym wychodzi a nam nie? Ale może na wszystko przyjdzie czas...Może to stres, albo za bardzo chcę....:-(

Pyszaczek no szkoda ale to dopiero początki więc napewno wszystko jest dobrze;-)
ja osobiscie polecam monitoring wg mnie po nim jezeli bedziesz kochac sie w owulka jak lekarz Ci powie kiedy dokładnie bedzie to nie ma szanas zeby nie byc w ciazy;-)
więc jak juz byś chciała to naprawde przy monitoringu moze sie udac za pierwszym razem;-)
pozdrawiam

I ja jestem:)) Bylam ciekawa wyniku Pyszczka..:tak:Kochana nie martw sie ...glowa do gory !!!!:tak: nie ma co sie zalamywac.. tylko juz planowac nastepny cykl:tak:.. Zawsze jak sie chce to sie czeka i czeka.. a jak sie nie planuje to hop i gotowe:-) wiem to z doswiadczenia :-D Wiec trzymam kciuki za nastepny cykl!!!;-)
Anufifi... no ja sie do Ciebie przejade!!!!:wściekła/y: Wyniki to Ci zinterpretuje lekarz!!!!:wściekła/y: Tu mi sie juz tu z gory nie zamatrwiaj... prosze:wściekła/y:...A teraz badz grzeczna dziewczynka i sie dostosuj hiihhiih:-);-):sorry2:
Kicia.. to dobrze ze dolegliwosci brak:tak:..Trzymaj sie cieplutko;-)
Beti...Witaj:-);-)
Agus..Caluski:))
Ja wrocilam z nart i mi dooopa zmarzla:szok:
Buziaki Dziewczynki:)

agnieszka12 A Ty stosowałas monitoring?? Nigdy się nie dowiadywałam nic na ten temat. Nie wiem nawet w tej przychodni robią takie coś....Rozumiem że chodzi się kilka dni pod rząd w okolicach owulki? A czy dużo kosztuje monitoring?
Pozdrowionka

Sylwia dziękuję Ci bardzo za ciepłe słowa! Masz rację że kolejny cykl to kolejna szansa, ja tak naprawdę jestem zmęczona tym ciągłym myśleniem o testach, dniach płodnych, owulce, ile dni do okresu, itd. Powinnam zamiast tego wrzucić na luz. Ale w sumie całata obserwacja ma pomóc, zwiększyc prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Eh..

reklama
Pyszczek przepraszam goście mi wpadli i musiałam sie nimi zajać ....nie martw sie kochana ...to dopiero poczatki ...zabierzesz sie z nami za planowanie dzidzi to raz dwa będzie :) ...
Ja za namowa Agi chodziłam na monitoring ....i chyba mi ją sam Pan Bóg zesłał bo do dzisiaj bym nie wiedziała że ze mna cos nie tak.....a tak ...zaraz mam zamiar sie podleczyc i dzidzie szybko mieć ....

Idź na monitoring i załóż karte na 28dni i rób pomiary i obserwacje to zawsze bedzie łatwiej cos powiedzieć ...( ale jestem madra , sama kiepsko sie spisuje na 28 dni )

Sylwuś wiesz jak to jest człowiek odrazu sprawdza wyniki ...cos jest z nimi napewno nie tak....hmmm:baffled::confused::baffled:...czekam na ta cholerna @@@ bo nic dalej nie mogę robić .....

Do góry