reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Daria, mój syn urodził się 1,5 m-ca wcześniej i przez pierwsze 1,5 miesiąca spał, nawet nie reagował na bardzo głośne dźwięki co mnie bardzo wystraszyło, po 1,5 miesiąca jak już swoje odespał to zaczął budzić się codziennie o 5 rano :-D..i tak przez kolejne 3 miesiące :tak:

Nuuuśka, ja nie wiem co to za wirus ale mój syn ma rano 39,8!!! Mam nadzieję, że Ola szybko wyzdrowieje żeby badanie słuchu wyszło wiarygodnie.

Piranju życzę zdrówka dla całej Twojej rodzinki, u mnie też jedyną zdrową osobą w domu jest M, ja łapię prawie wszystko od dzieci :tak:Patrzyłam na Twoje wyniki badań, miałaś piękny poziom Ca, bardzo dziewczynkowy.

Buziaczki dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Witam.sie i ja niedzielnie:-)

Ja wczoraj wieczorem szybko padlam i wstałam o 8 i przespalam 10 godzin ;-) byliśmy na zakupach a teraz ogarnelismy troche domek a o 14 jade,do mamy
Piranha duzo zdrówka dla Was :-*

Nuuska to super ze Olcia zadowolona Na pewno we wtorek na wizycie będzie ok :-)

Dorciapowiem Ci ze ja tez nie mam zaciekawego zdania na temat ksiedza Pamiętam jak jakiś rok temu przyszedl do nas do pracy bo ma forda i mial szkode komunikacyjna i musial doplacic 800 zl i dopiero po 7 wezwaniu pisemnym przyjechal z mala reklamoweczka z media marktu i wysypal nam i mowi: jak moge doradzic to niech Pani podzieli najpierw 5,2,1 i 50 gr Szok i co z tacy przyniosl zapłacić swoje zadłużenie...

Annette matko....:szok: zbilas mu ta goraczke ??? jesli sie nie uda, pedzcie na pogotowie,kurcze straszna ta pogoda.

piranha mowisz 5-6mm ...to marzenie chyba w tak wczesnym dc :wściekła/y: no ale wierzmy w marzenia....:-)

Dorcia Olcia strasznie towarzyska jest, strasznie lubi dzieci i to w kazdym wieku, od takich malutkich po starsze od Niej, choc czasem humory swoje pokazuje i fochy strzela jak np wczoraj ale to do przezycia w tym wieku :cool2: Zaluje ze wczesniej nie zaczelismy sie starac o rodzenstwo dla Niej, bo prawda taka ze teraz roznica wieku w najlepszym razie bedzie wynosila 10lat a to duuuzo, choc oczywiscie nie koniec swiata !!!
A gdzie Ty dokladnie mieszkasz kochana ?? kolo Krakowa dobrze kojarze prawda ?

Wdze ze poruszacie temat ksieży - no tak... ja naleze do osob podobnie jak pisala Dorcia ktore sa wierzace ale nie praktykujace. Tzn powiem tak - jak mam potrzebe to pojde do Kosciola ale nie jestem z tych ktorzy chodza do Niego co niedziele jak np rodzice Łukasza. Tzn prowodyrem wszystkiego jest glownie jego mama, ona uwaza ze do Kosciola chodzic trzeba i koniec. No wiec pare razy scielam sie z Nia, bo powiedzialam jasno, ze ja nie chodze tam na pokaz, tylko wtedy kiedy sama tego potrzebuje bo zeby sie pomodlic nie musze isc do Kosciola, a prawda taka ze 80% ludzi w Naszym Kosciele to dewoty ktore przychodza tylko po to, zeby poogladac kto jest a kogo nie ma..

kiraa ja ci juz kiedys kochana napisalam, ze uwazam ze powinnas sie skupic na samych starankach a nie koniecznie na plci, bo prawda taka ze kiedy dluzszy czas sie juz nie udaje, to plany odnosnie plci schodza na dalszy plan a najwazniejsze jest to, zeby sie udalo - i uda sie zobaczysz !!

Ostatnia edycja:
Airfixdziekuje:-* kochana niestety jogurty owocowe tez średnio wskazane w diecie dziewczynkowej :-( najlepsze naturalne Ja,od 8-10 lat unikam soli jak tylko moge Warzywa z solą mi nie smakuja Jajka tez Do ziemniaków dodaje niewiele

Na pewno nie wolno jogurtow owocowych? Ja umre z głodu :) Ja poszłam drogą na skróty - skoro wolno jogurty, wolno truskawki to i wolno jogurty truskawkowe haha :-D

Mam wyniki Sodu i Potasu:
Sód - 139 ( 136-146 )
Potas - 4,20 ( 3,50-5,50 )

Chyba nie jest źle bardzo co do planowania diewczynki, bez stosowania diety te wyniki. Nawet zastanawiałam się nad suplementacją Potasu póki nie ma staranek bo łapią mnie skurcze w nogach nie do wytrzymania. Łykam magnez 500mg i nic.

Kochane zdrówka dla dzieciaków!! Mój też rozłożony, to samo, goraczka od czwartku, bol gardla niesamowity i oczywiscie katar zatokowy, aż uszy ma juz czerwone - zeby nie bylo znow jakiegos zapalenia. Usnął biedak właśnie.

Airfix mi wlasnie Ł. zadzwonil, ze goraczke ma :no:no jaja normalnie kurcze.

Siedze w pracy a wieje tak ze waitr sam drzwi otwiera....zimnica i halny.

Nuuśka biedna Oleńka ... kurcze żeby tylko się jej nie rozwinęło jakieś choróbsko większe ... a może nie doleczyłyście ostatniego przeziębienia i stąd ta gorączka !!??
Zdróweczka dla Niuni !!!
Ale momento...kto ma gorączkę ...Olka czy Ł ????

U Was gadają dewoty kto jest a kogo nie ma ? U nas na pierwsze gadanie idzie kto co ma !!! A ta matkie buty, a tamta ma okulary , a ten to ma kochankę ,a jeszcze inna ma raka i perukę .... to kolejny powód dla którego nie chodzę do kościoła !!! Zasze w poniedziałek jestem w ciąży...bo się któraś stara prukwa dopatrzy że mi brzuch przytył !!! Uhhhhhhhhhh

Wiatr...u nas taki że nawet kociasty na balkon nie wychodzi...a z ogródka to wiał szybciej niż ten wiatr !!!

Zakręcona o Jezusie ale bym mu nagadała !!! Wprost bym zapytała czy mam szukać tam swojej dychy którą dałam na składkę !!! SZOK !!!

Kirra że co, że jak ??? Jakie poddawanie ??? Poddawać to mnie można słodycze i kebaba ewentualnie ....i to jedna opcja gdzie można użyć tego słowa !!! Mało Ci doopsko już skopałam !!???????
Babo czy Ty czy Nuśka czy ja ... każdej z Nas się uda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE MA INNEJ OPCJI !!!

Airfix skoro można jogurt naturalny i można truskawki to sama zrób jogurt truskawkowy :tak:i nie zapomnij się z Dorcią podzielić !!!

dorcia no wlasnie ! Olcia przeziebiona, a Ł. mi napisal przed chwila ze i jego cos chyba bierze bo ma goraczke...no cudnie :confused2:
Jutro tesc mi Olke przyprowadzi jak bede konczyc prace, podejde do pediatry, niech ja oslucha czy czegos nie ma na oskrzelach bo cherla jak nalogowy palacz :zawstydzona/y:

A co do dewot...ach prosze Cie ! Ja rozumiem pojscie do Kosciola dla Boga tak, ale za kazdym razem jak jestem w Kosciele mam wrazenie ze teraz do Kosciola chodzi sie na innych - na pokaz ! Zeby widzieli ze ja jestem co niedziele a Ty nie ! Zeby widzieli ile daje na tace, bo jak dasz 1zl to krzywo sie patrza a ja to mam w du** i daje 50gr ! Kiedys tego nie bylo a teraz Koscioly zamieniaja sie w miejsce gdzie na ludziach trzepie sie kase, gdzie chodzi sie z musu, ale jednoczesnie w domu powtarza ze tak trzeba. Ja Olke ucze od malego ze ma robic to, co ona sama uwaza za sluszne a nie to, co kaza jej inni ( tzn oczywiscie rozmawiajac w pewnych kwestiach ). Np. maja pania z religii - matko jak ja tej kobiety nie cierpie !!! Ty wiesz co ona robi ??? Przynosi na lekcje niesprzedane egzemplarze Malego Goscia Niedzielnego i wciska je dzieciom, Ola juz pare razy do domu go przyniosla, za kazdy oczywiscie placisz 5zł albo i wiecej jak sa dodatki, w koncu sie wkurzylam, poszlam do kobiety i powiedzialm jej jasno, ze jak chce moejmu dziecku dawac koscielne gazetki to niech daje ale za darmo, bo ja mam na co wydawac pieniadze ! i skonczyla...ale akcje sa z Nia caly czas, np Oli jako ze najladniej z klasy czyta w kolko dawala kartki ze ma sie nauczyc i na mszy w niedziele lub w piatek,bedzie wyglaszala, np. prosby do Boga albo kazanie czytala. Doszlo do tego ze Ola przestala sie przyznawac do tego ze ona jej to w kolko daje i kaze w piatki chodzic do Kosciola, ale w koncu powiedziala mi wszystko, i tez byla awantura, tym razem Ł. poszedl i powiedzial jej ze Ola sie zapisywala sie do marianek do Kosciola a co tydzien musi do Niego chodzic, bo co ??? bo nie ma nikogo innego ??? nagadal jej i baba odpuscila, ale kurde nawiedzona strasznie i raz na czas pojawiaja sie nowe akcje takie ze mi zylka na czole peka !

reklama
Hejka z rana :-D
my dziś spaliśmy do ok. 13.00 wow :szok::szok:

lily ja też używałam tylko Shellac :tak: ale lubię coś nowego i uwielbiam pastele ale Shellak nie ma nic więcej , w tym roku wypuścił kilka nowych kolorów ale masakra jakaś gdzie takie na lato. Dlatego poszperałam i znalazłam taką firmę Indigo mają mnóstwo pięknych kolorów ceny bardzo podobne do Shellaka choć Basa&Top mają w jednym i cena tego jest niższa . Zobaczymy bo według wielu dziewczyn jest również bardzo wytrzymały no zobaczymy.

Któraś pytała, czy można go robić w doku, tak można ale musisz sobie kupić cały zestaw do tego , resztę kosmetyków oraz lampę UV i ja tak robię.
Przed wyjazdem na GK zrobiłam sobie szkolenie z przedłużania paznokci na formie, tipsie no a hybrydki to już pikuś ale ja tam jestem bardzo zadowolona
Bo myślałam, ze sobie dorobię bo z moim wykształceniem dziennikarskim ale bez języka Hiszpańskiego to trochę marne szanse na znalezienie pracy:rofl2:
Nawet robiłam kilku paniom hybrydki i przedłużałam .A le jakoś tak siedzieć 2 godz za 15 euro mnie nie bawi. Więc to zostawiłam dla siebie i ewentualnie znajomych.

Oki to tyle o sobie teraz szykujemy obiadek i jakiś spacerek. trzeba się poopalać trochę jest już takie gorące słońce , że szok :tak::tak:

Do góry