reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Imama znalazlam dla zainteresowanych to Genesis Clinic Cyprus. Choc lepiej byłoby wybrać się do US in NY, LA or California

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, tak Cypr taniej, ale nie mają tam takiej skuteczności jak w US. Lecąc do Stanów można zrobić sobie przy okazji wycieczkę i po co dwa razy płacić ;) (gdy na Cyprze nie wyjdzie)

Mikallo jeszcze się kulam ;) na dzisiaj był termin ale chwilowo nic się nie dzieje. A u Ciebie jak tam?
Kitqa jak znajdziesz to koniecznie daj znać, jestem chętna za pare lat ;)
Twojej dzidzi dobrze w brzuszku :D
Ja też się jeszcze kulam, dzis zaczelam 38tc wiec mam jeszcze chwilę ale rozmawiam z juniorem żeby w okolicy 4.02 już wychodził ;P Daj znać jak urodzisz :)
@ana. ,@andzelisia jak u Was?

Tak jest Kitqa właśnie Genesis i Team Miracle Cyprus IVF Center. Maja różne statystyki. Jest jeszcze Praga Clinic R ale tam ciężko bo trzeba kłamać żeby dostać raport embrionów. Ale maja za to świetne rezultaty. W USA nie we wszystkich stanach maja zezwolenia i tez może być ciężko. Sporo dziewczyn leci na Meksyk albo Tajlandię bo o wiele taniej im wychodzi. A tym z Stanów tez nie do końca się udaje, niestety, jedna z GD 6 razy próbowała i dupa. I koszty dużo większe. Dr Poter jest z USA i idzie do niego jak masz wykupione członkostwo na GD napisać bezpośrednia wiadomość. Ale nie orientowałam się dokaldnie o Stany bo dla mnie to za duże koszty i problemy jednak właśnie wiza, długość pobytu itd
Na Cypr możecie sobie napisać i wysyłają wam Raport z kosztami i jak to wyglada. Do mnie już trzy razy po zapytaniu pisali [emoji23]
Kosz to 6100€ za sorting spermy, opieka, transport z hotelu do kliniki i spowrotem, usg, anstezjologa, transfer embrionu, recepta na leki, całodobowa opieka telefoniczna.
Do tego koszty zastrzyków 600-1200€, leki 700€
Tutaj ile to trwa. Ale w j. Niemieckim akurat mam emaila.
1516868466-00c1809f9d260c18-aaaaaa.jpeg
ale jak widzicie 9 dni na Cyprze. W 10 dc leci się na Cypr
A tu statystyki procentowe ile się udaje i w jakim wieku
1516868500-21f2966b1da0f7df-aaaaaa.jpeg

7u229jcg4s0byzyg.png

Ostatnia edycja:
No to jeszcze trzeba ogarniac jezyk a w sumie jezyki bo ja bym sie nie dogadala o co mi chodzi hehe. Ale popatrzcie ze tez cos takiego wymyslili i pewnie maja nie jedna kobite tam. A tak rozmyslam a moze byc tak ze u faceta w spermie sa zdatne do zaplodnienia tylko plemniki X lub tylko Y?

Tak czytałam o tej Pradze na DG, ale nie ma. Dostępu do wszystkich info bo nie jestem członkiem bez sensu... :/ ale jak zakłamac tam w Pradze aby zrobili inseminacje z np xx plemnikiem, czy tam już embrionem żeńskim? Bo oni to niby tylko bezpłodności lecza, tak?
Znalazłam taka klinike z us która ma oddział właśnie w Meksyku, i gdzieś tam jeszcze.
Ja już prawie właśnie wysłałam @ do kliniki z us ale się powstrzymałam. Ja bym dała re 50 tys zł ale mojego męża za Chiny ludowe nie namówie :(
Kredkaczarna Oni Tam mają tłumaczy jak cos :) nawet wychodzą na przeciw i formularze robią w danym ojczystym języku klienta

reklama
No Kitqa ograniczony dostęp jest.
W Pradze to np przed sama inseminacja musisz zagadać lekarza, bądź jakieś wady wymyślić ze XX maja w rodzinie itd. Mam dziewczynę z Niemiec z która pisałam o tym bo jej się udało. Ale to tajne hehe także dopeir jak ktoś się decyduje to się wtedy pisze na priv a nie ze każda taka info znajdzie na necie i papla bo wtedy nie wyjdzie. Rozumiesz [emoji23]
Kredka tu jest właśnie te ryzyko.
W raporcie może nie być zdolnych czyli abnormal XX i wtedy tracisz odrazu kasę albo inseminacje robisz z XY. Transfer może się nie udać bądź możesz poronic. I 40 tys bum pryska i nie ma. Także to nie jest wszystko takie piękne.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry