reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Luisa, tylko 2 staraniowe, ale na diecie, suplementach, robieniu dużych abstynencji - od listopada. To już 5 miesięcy bez kofeiny i mięsa u męża i też już zaczyna być ciężko. Jeszcze teraz jak przez dietę i suplementy zaczynam plamić przed @ (w zeszłym miesiącu i jeszcze poprzednim tylko 3 dni przed, a teraz będzie ponad tydzień) i mąż się delikatnie mówiąc buntuje.
Podziwiam Waszą wytrwałość przez tyle cykli Dziewczyny, ja chyba wysiadam.

reklama
Leeleeth a ile jesteś dpo?

Od owu kiedy ja myśle, ze była 3dpo.
1520847651-989b2e829656c6d5-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Baby girl no to już musisz sama zdecydować. Tutaj jak widzisz są przykłady ze można zrobić wszystko i nie mieć określonej płci jak i zrobić niewiele i mieć.

Ja męża nie mecze, kawę pije , nie będzie pił 2-3 dni przed staraniami ( ponoć 24h się utylizuje kofeina itp z organizmu ale głowy dać uciąć nie dam )

Ja tez nie katuje sie dieta za bardzo. Noe da się długo wytrzymać na niej. Ale ogólnie jemy wszyzstko, tylko te późne śniadania mi ciąża.

Leeleeth faktycznie dziwna sprawa z tym twoim cyklem.
Nie wiem co Ci poradzić ale według mnie testy powinny wyjść pozytywne przed owu A nie po owu. Chyba że do owulacji nie dochodzi i przez to wszystko tak się dzieje.

Leeleeth nie ma co się za bardzo sugerować tymi testami owu bo w jednym cyklu jest taki poziom LH a w drugim inny .Poprzednim razem w udanym cyklu test owu mi wyszedł dopiero 12 dpo i to ledwo bladzina a robilam co cykl te same bo zrobiłam zapas zielonych na all. Patrzac na wykres to myślę że dobrze obliczyl owulacje a teraz też w owu miałam spadek 36,35 na 36,12 a potem już było 36,48 znaczy że owu była w dniu spadku i wszystko na to wskazuje.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy owulacja mogła byc w tym samy dniu co pozytywny test?? wgl...wrzuce zdjecie ostatniego cyklu..sa zazanczone testy owulacyjne i cala reszta...wychodzi na to ze owulacje mialam w tym samym dniu co pozytywny test...a i dzis przyszła @ A zanim przyszła to owulacjaa teoretycznie była 27 lutego... ;(

Załączniki

• Screenshot_2018-03-12-12-15-48.png
    Screenshot_2018-03-12-12-15-48.png
    22,7 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Baby_girl przykro ze nie ma pozytywu.
Czasem to trwa niestety a dieta i suplementy obniżają plodnosc.
Ja bym trzymała dietę i jeszcze raz spróbowała ale bez zakwaszania tylko rephresh trzy dni przed albo coś pokombinuj bo jednak nawet przy super warunkach szanse na ciąże to niecałe 40%. A kombinując mega spada
Leeleth wg temp to moim zdaniem owu dobrze wyliczona i masz staranka w sama owu. Testy różnie. Możesz mieć wyrzut lh a nie dojdzie do owu i wtedy się przesunie i zaś test wyjdzie pozytywny bo następny wyrzut będzie. Stres itd może to przesuwać jak i suplementy
Grabcia sproboj temp do innej aplikacji wbić. Bo mi się to tez bardzo różniło. Wg temp to owu była 27 a nie 26.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleeth-ile testow zrobilas 6 marca? Kiedy ostatni zrobilas napewno nie byl pozytywny 6? A 7 marca od ktorej H zaczelas testowac a o ktorej wyszedl pozytyw? Test powinien pokazac lh jesli testujesz regularnie ale tez moglas.miec surge w nocy liedy nie testujesz bo śpisz ;), ja mysle ze masz 1 dzien cut off najwiecej , bo owu byla 7 na podstawie testow co zaznaczylas ale przypomnij sobie jak to wygladalo 6 marca,

Babygirl- ja zaczynam brac duphastpn po 2 wyzszych temp. Przez 10 dni, 1 tabl rano jedna wieczorem duphaston 10mg,

Napisze ci co ja sobie ułozylam na czerwiec: moze cos sobie wybierzesz

Maz:mad:-O :lukrecja , zurawina, szyszki , abstynencja 10 -12 dni, jeden stosunek 2 dni cut off,
Dieta:bez czerwonego miesa,ziemniakow,bananow , pomidorow,

Ja:zurawina i lukrecja @-O , diet coke @-O,
Aci jel co 3 dni ,ostatnia aplikacja 1-2 dni przed staraniami (alternatywnie vinegar douche 4 h przed bd )-j&d po 10 min(to nie wiem.czy do j&d sie jeszcze zalicza) , po 20 min finger aci jel, trzymac ph 4 do 2dni po Owulacji -ale tu jeszcze mysle czy tak zrobic czy dac sobie spokoj, pewnie zalezy jakie bede miala ph

Dieta -te no no foods 4, plus lekkie LE ale bez zabijania sie no i bez sniadan ale to u mnie norma i bez diety dziewczynkowej

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry