reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasia_2005widzę, że bedziemy w podobnym czasie testowac. Mam nadzieje, że w końcu zobaczymy te wymarzone dwie ||

Widzę, że większośc z nas ma już synków, więc czekamy na córeczki oby nam sie wszystkim udało!

No ja poczekam z testowaniem na pewno jeszcze kilka dni po planowej @,gdyż dopiero dziś nastąpił mocny skok temperaturki,no oczywiscie jesli to faktycznie jest skok,a nie jakies widzimisie mojego organizmu

Oj,tez życzę,oby sie udalo dziewczynki porobić :))

reklama
Hej laseczki

K_asiu teraz sie uda, trzymam kciuki.

Kasiu2005 to lenistwo przez pogode, na pomorzu za mocno wieje.....hihihi........

Wszystkim zycze milego wieczorku.

Witajcie dziewczynki... mam nadzieję, że na najbliższych testach będą same dwie grubaśne kreseczki, i w przeciwieństwie do tych kobiet, które w tym roku będa tracić na wadze, Wy bęziecie przybierać ( w końcu każdy ma inne postanowienia noworoczne)...
W każdym bądź razie trzymam kciuki...
Wracając do mnie... ostatnią @ miałam 30 listopada, następna miała przyjść 30 grudnia - nie przyszła... ostatni test ciążowy robiłam 5 stycznia-negatywny... w środę wieczorem byłam u lekarza, powiedziałam, ze podejrzewam ciążę (3 tyg. mam juz podwyższoną temp. , dodatkowo było dosyc białego śuzu), pani mnie zbadała, zrobiła USG, ale stwierdziła, że w macicy jest jakiś ciemny punkcik, ale to nie ciążą, bo by było juz coś widać i testy wychodzą negatywne, a są dosyć wiarygodne... i stwierdziłą, że raczej się opóźni, mimo iż jej tłumaczyłam, że mi się nigdy nie śpóżnia, co najwyżej miałam cykle i 16 dniowe, ale nigdy nie takie długie... Zapytałam, w której fazie cyklu w takim razie mogę być, powiedziała, że tak około owulacji..., to jej tłumaczę, ze miałam ostatnio taki śluż bardzo mleczny typowo poowulacyjny i temp. wysoka. to raczej już II faza..., ale ona dalej swoje... Przyszałam do niej, bo miałam różowo-brunatne plamienia, więc je zinterpretowała jako plamienie owulacyjne... Powiedziała, że mam czekać spokojnie na @, a jak się nie pojawi ew. powtórzyć test..
Za wizytę zapłaciłam 100zł (więc nie mało)... 10 godzin po tej wizycie dostałam @, taki dosyć obfity, ale biorąc pod uwagę, że zawsze takie miałam (nawet gorsze , z wyj. dwóch ostatnich), przeraziłąm się, że mam takie rozlegulowane cykle... Dzis tak dla świętego spokoju poszłam na hcg.... wynik mnie zaskoczył-53...
Jeszcze kilka dni temu bym się z tego cieszyła, a dziś to mnie martwi...
Biorąc pod uwagę, że jest krwawienie, to raczej poronienie, albo co gorsza, ciąża pozamaciczna..., bo chyba nierealne jest to, że to ciąża (po takim krwawieniu )...
Tak się boję...

Trzymam kciuki za dziewczyny, ktore beda sie testowaly! :tak:
Cudnie jest ujrzec dwie grube krechy i wiedziec, ze sie udalo!:happy2::-);-) Tego wam zycze - no i w niedlugo sobie tez:tak:.

Ojoj,gusia...
kurcze, powtórz betę i może pójdzi do innego gina jeśli będzie dalej wysoka. Ale wiesz, brak 2przez 3 tygodnie,to beta troche za mała,chyba że owu miałaś znacznie później.Trzymaj się cieplutko

Dorota27:Czesc! Czy w Irlandii chodzisz do polskiego lekarza?Bo moja znajoma co tez tam mieszka mowila mi,ze sporo polskich lekarzy przyjmuje w Irlandii. W Anglii pewnie tez, jednak ja nie spotkalam jeszcze zadnego. Fakt, ze nie szukalam. Jak potrzebowalam to szlam do przychodni do ktorej naleze.
Ta tez znajoma udala sie pewnego dnia do polskiego gina w Irlandii-bo podejrzewala ciaze-nie miala @-a on stwierdzil ciaze-chodzila tak 3 miesiace, az do momentu gdy przyjechala do Polskii poszla do kontroli,zeby sprawdzic stan i rozwoj ciazy. Lekarz stwierdzil, ze nie ma zadnej ciazy.I byl placz.Dziwne to.Pozniej po kilku dniach dostala @.
Ja mam dzis12 dc. kupilam testy owulacyjne dzisiaj -wynik negatywny, jak sie tez spodziewalam. Pozytywnego wyniku oczekuje za 2 dni.Pozdrawiam.

Gusiu no betka raczej mała. A jakie masz normy dla tej betki? Pamietaj, że przyrost hcg jest zawsze co dwa dni. Więc betke powtórz tez po dwóch dniach, a właściwie to najszybciej powtórzysz ja w poniedziałek. Dziwne, że na usg nie było nic widać. Lepiej sprawdź to u innego gina. Tulę cię i rozumiem twoje przerażenie. Jeśli to ciąża żywa to jak najszybciej trzeba działać
Medio jest tu sporo polskich lekarzy. Ja ze zwykłymi dolegliwościami chodzę do przychodni irlandzkiej, ale z małym do alergologa (oczywiście polskiego) dojeżdżam aż do Dablina. Jeśli zajdę w ciążę to też poszukam polskiego gina.
K_asiu oby ta 7 była dla ciebie szczęśliwa
Kasia_2005, Beatko pozdrawiam

reklama
Cześć Kochane Kobietki!!!:-D:biggrin2:
Wróciłam!!! Jestem od środy w domku i wreszcie będę już z Wami!!! ;-)
Niestety nie da się nadrobić prawie 4 tygodni nieobecności na forum i nawet nie będę próbować wszystko czytać. Nie odniosę się do wszystkich postów, więc musicie mi to wybaczyć. Teraz będę śledzić wszystko systematycznie...:zawstydzona/y:
Urlop minoł szybko, choć chyba nie tak jakbym chciała. Niestety Barto chorował i dosyć często odwiedzaliśmy jego lekarkę. Mój mężo każdą wolną chwilę spędzał na budowie, żeby jak najwięcej podgonić wykańczanie naszego domu.
Nasze starania też ucierpiały - fasolki nie będzie, jak na razie.
Mam nadzieję, że może w przyszłym miesiącu się uda...:sorry2:
Zmieniłam gina i muszę powiedzieć, facet na poziomie..
Jak tylko będę iała trochę czasu to napiszę więcej .
Ściskam Was mocno kobietki!!! Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich forumowiczek!!!!!:tak:

Do góry