reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

:-D Kasiu już myślałam że faktycznie opuścisz nas, tak jak zaleciła pani doktor.....hihihi...... :tak: Ja też dziś jakoś tak wyszło że jeszcze na kompie siedze, ale zaraz mykam spać.;-)
:-DA co do lekarzy no nestety tak jest że tylko prywatnie i koniec, bo nfz jakoś nie wykazuje zainteresowania w tej sprawie.:szok:

reklama
dzień dobry!!! :tak:

a ja jestem nieprzytomna, kolejna nieprzespana noc, przez przeziebienie :szok: brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ja też bym chciała dziewczynkę, ale szleństw nie będzie, z temp, testami i itp. ( zwłaszcza na początku), wolałabym aby było mało stresu a dużo przyjemności, chyba że zajdzie troszkę później potrzeba aby sie wspomóc nauką, ale może uda się i bez tego, jak przy pierwszej ciąży ( były 3 podejścia) i się udało :tak: a więc trzymam kciuki za te dziewuszki :laugh2:

miłego dnia:-D

Cześć Kobietki!
U nas dziś słonko i trochę lepiej na duszy. Oby tak dalej. Niech już ta pogoda sie tylko poprawia.
Dziś zaczełam dzień od czułości z kibelkiem. Już wszystkiego próbuje, i jakoś niestety i tak się męczę.
Co do "robienia córci", to ja też obstawiam córeczkę (mój suwaczek), ale zdaje sobie sprawę, że to nie jest łatwe i różnie może być. Tym bardziej, że w mojej rodzinie rodzą się sami chłopcy. Ja sama olałam, że tak powiem brzydko, te wszystkie metody na dziewczynkę i zdałam się na los. Po prostu zabrakło mi cierpliwości i koniecznie już chciałam być w ciąży.
Na pierwszym USG, gdzie będzie można stwierdzić płeć dziecka - będę chciała, od razu wiedzieć kto tam w brzuszku siedzi.
Więc może być tak, że suwaczek zostanie zmieniony.
Wszystkim dziewczynom, które liczą na córeczki życzę powodzenia. To chyba jest trudniejsze niż spłodzenie syna. CHociaż znam małżeństwa, gdzie są same dziewczyny. Pomimo przytulania na chłopaka.
Nianiu! Fajnie, że do nas ciągle zaglądasz. A jak Twoje samopoczucie?
Medio! Pozdrawiam!
Wszyskie dziewczyny mocno ściskam i życzę miłego dnia!

Medio szalejesz jak ja na początku moja droga. No i niestety nic z tego nie wychodziło. Nie wiem jak, ale musisz nieco zmienić myślenie. Staraj sie na córcię ale dopuszczaj też mysli, że to może być chłopczyk, bo później przerzyjesz rozczarowanie.

Ja czuję się coraz bardziej ble. Właśnie wypiłam herbatke imbirowo-cytrynową i zobaczymy czy coś pomoże.
Miłego dnia kobietki

Wiecie,a ja tak sobie myśle,że moje ponadroczne staranka..sa efektem wlasnie planowania dziewuszki..przecież jak testy mi wychodzily to przed owu było stop. i taki z tego efekt..

Więc Aniu, ja już to olałam..za dużo stresów,nerwów..i moich i męża. Będzie co Bóg da..oby zdrowe było

Rany..nasprzątałam się dziś..i teraz mnie łeb boli..migrena to mało powiedziane. Pewnie wynik tej paskudnej pogody..

Właśnie usypiam synka..walczy juz od godziny. Jak jednak uśnie na te pól godzinki to ja ide tez sie kimnąć..a potem mały spacerek,o ile nie zacznie lać.

Beatko, Dorotko..a Wy dłużej niż ja na sieci :)))

reklama
Medio ! na chwile obecną wydaje mi sie,że mam podejście zdroworozsądkowe, patrząc po pierwszych staraniach nie musiałam długo czekać ( 3 cykle)a jak będzie teraz to czas pokaże :-D i tez chciałabym znac płeć wcześniej, aby wrazie czego się przestawić:-D sie na drugiego syna :-D ale nie wiem jak będzie wyglądała sytuacja jak tak szybko sie nie uda, bo nie jest powiedziane, rach ciach i po sprawie, doświadczenie pokazuje,że same chęci nie wystarczą :-D ale jestem dobrej myśli, i jestem przekonana,że każda z nas zobaczy te upragnione II kreseczki, a jeszcze do tego jakby to była ta upragniona płeć to sukces podwójny :-D więc głowa do góry, spokój i opanowanie :tak: a na relaks może jakaś książka?????? na oderwanie myśli ?????:tak: i sukces sam do nas zapuka

Eliczek, Dorotka, Wam życzę poprawy samopoczucia i "znikomego kontaktu i czułości z kibelkiem" :nerd:

Kasia_2005, czyli jedyna recepta, aby przytulanie było spontaniczne, więcej relaksu, spokoju i zdanie się na los, a wtedy już szybko pójdzie :tak:

Beatka, a u Ciebie to ten suwaczek z powrotem męża tez już wygląda optymistycznie :laugh2: już bliżej niż dalej do spotkania
Anka, przy dwóch sunkach, to faktycznie mocno zaciskam kciuki za córeczkę :laugh2:

miłego popołudnia:rofl2:

Do góry