reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kicia nam takze brakuje Twej pozytywnej Energii...zagladaj do nas...starających sie jest jeszcze troche..i wciąz nas przybywa:))))
Sylwia no i ja z Tobą czekam...nie zostawie Cię samej na tym placu boju :)))):-D:-D
Asusu kochana jak dobrze ze sie odezwalas!!!
Odpoczywaj i relaxuj sie...zero stresu...do mety pozostalo Ci juz tak niewiele:)))

reklama
Ja czytalam wiele opinii..

1) "O tym, czy na świat przyjdzie chłopczyk, czy dziewczynka, decydują geny. Jak się okazuje, mężczyźni otrzymują od swoich rodziców w genetycznym spadku płeć własnego dziecka. Wskazuje na to badanie statystyczne danych demograficznych i drzew genealogicznych rodzin z Ameryki Północnej i z Europy. Badacze skupieni wokół Corryego Gellatly z Newcastle University przeanalizowali prawie 1000 różnych drzew genealogicznych oraz dane ponad pół miliona ludzi. Ich badanie dowiodło, że u mężczyzn mających wielu braci prawdopodobieństwo, że spłodzą chłopczyka, znacznie wzrasta. Efekt ten jest odwracalny – w przypadku, gdy mężczyzna ma dużo sióstr, prawdopodobieństwo, że jego partnerka urodzi dziewczynkę, jest większe – lecz działa wyłącznie w odniesieniu do mężczyzn. "
źródło: Chłopczyk czy dziewczynka?
2) "Amerykańscy i brytyjscy naukowcy doszli do wniosku, że ilość pokarmów, które spożywają kobiety w okresie poprzedzającym poczęcie, ma wpływ na płeć dziecka. (...) Okazało się bowiem, że największe prawdopodobieństwo urodzenia dziecka płci męskiej posiadały kobiety spożywające najwięcej kalorii – wyniosło ono 56 procent, podczas gdy prawdopodobieństwo urodzenia chłopca u kobiet, których pokarm był mało energetyczny, wyniosło zaledwie 45 procent."
źródło: Płeć dziecka zależy od tego, co je matka

3) Słyszałam też, że wszystko zalezy od tego w którym dniu cyklu poczete zostalo dziecko..

I komu wierzyć?! :)

Kicia... bo w czerwcu wypada termin w marcu .. a mezus bedzie w domku od marca do wrzesnia:tak: .. dwa razy bylam sama jak chlopcy sie rodzili.. po 1 porodzie wrocil po miesiacu.. po 2 wrocil po 10 dniach:-( i niechce juz za 3 razem przerabiac tego:-:)-( strasznie to przezywalam:-( .. i obiecal mi ze za 3 razem bedzie:tak: smialam sie ze jak po 1 po 1 miesiacu .. po 2 po 10 dniach to po 3 po minucie hihihih:tak:;-)
Ciesze sie ze powoli do nas dolączasz.. Brakowalo nam Ciebie:tak:

Ostatnia edycja:
Czarodziejka ... no ja mysle bo inaczej to ... Cie czeka.. :-D:-D
Malenkami... najlepiej intuicji:-D co bedzie to bedzie .. i tak jak to mawia Aga.. i tak za nas juz zaplanowano:tak:;-) A Ty dolączasz do naszego grona??.. jak tak to witamy;-):tak:

I komu wierzyć?! :)

Witaj malenkami wsrod nas:-)
To co piszesz to wszystko prawda! To jaka bedzie plec bobo zalezy tylko od faceta-od jego plemniczkow-w zaleznosci czy skutecznieszy w zaplodnieniu bedzie meski czy zenski:tak:My tu nie mamy niestety nic do gadania:-(, wiec patrzac po drzewie genealogicznym mozna miec pewne przypuszczenia:tak:. Plec zalezy rowniez od diety faceta i kobietki-zenskie plemniczki wola zasadowe srodowisko, meskie natomiast kwasne. No i oczywiscie dzien zaplodnienia-na chopca lepiej serduch:tak:wac po owulce, na dziewczyn:tak:e 2-3 dni przed:-D. Duzo info, nie? Ale i tak wszystko zalezy od tego w niebie co nam wylosuje, bo to jak loteria:-)

A Ty w co celujesz? Coreczke czy synka?

reklama
Asus WITAM no to teraz czekamy na wiesci do wtorku;-)
Sylwuś też bym czekała do czerwca jakbym miała taki powod jak TY i koniecznie męzusia na poród wez , moj do tej pory jest pod wrazeniem ze to przeszlam i czesto mi mowi jaka dzielna byłam... :zawstydzona/y:patrzy na Olka i wie ile trzeba było przejśc zeby go miec:tak: ja osobiscie uwazam ze facet powinnien byc przy narodzinach, zawsze bedzie dobrym ojcem i mezem....:zawstydzona/y:

Do góry