reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko, staram się nie forsować, ale wiesz jak do domu się przychodzi i się przeskakuje przez różne przedmioty, rzeczy etcere :-D:-D:-D to oznacza, że trzeba posprzątać ;-):-)

Gdzie się dziołszki podziewacie ?

reklama
Cześć Dziewczyny!!! :-) Przepraszam że nie było mnie tak długo, ale wyjazd do mamy się przeciągnął. Pozdraam Was wszystkie, żeby nikogo nie pominąć :tak:

Zaraz Was poczytam za te wszystkie dni, ale najpierw napiszę że byłam dzisiaj na pierwszym w życiu monitoringu ;-)
Dzisiaj mam 10ty dzień cyklu i takie wyniki :
Endometrium trójlinijne grubości 9,7 mm (obie warstwy).
Jajik lewy zawiera kilka drobnych pęcherzyków.
Jajnik prawy zawiera kilka drobnych pęcherzyków oraz jeden o średnicy 22 mm.
Jama Douglasa - wolna bez sladów wolnego płynu.

Dziewczyny Wy się lepiej znacie, czy to znaczy że juz niedługo owulka? Nie pamiętam co mi Aga pisała, przy jakiej wielkości pęcherzyk pęka..
Ale i tak jestem w szoku, bo mam 10ty dzień cyklu i już chyba duży ten pęcherzyk prawda?? Do tej pory testy wskazywały mi dwie kreski 12-13 dnia cyklu i wyedy było przytulanko, a wczesniej kilkudniowa abstynencja...o jaaaaaaaaaaa.....czyli co że przez te wszytkie cykle źle celowaliśmy....:confused:

Cześć dziewuszki ...jak wy tak o sptzataniu , to ja tez sie chyba zabiore za porządki :)

Pyszczek ja na Twoim miejscu ...ale to ja zaczęłabym staranka od dzisiaj wieczór i tak codziennie przez najblizdze 5 dni ....moim zdaniem powinno sie udac ...ale to moje zdanie ...bo z tyn jednym sytzałem to troche ryzyko , jak sie owulka przesunie czy cos ....

Witaj Anufifi :-) fajnie że jesteś :tak:
No własnie chyba zacznę dzisiaj... A nie wiesz ile musi pęcherzyk mieć grubości żeby pęknąć? Tzn czy przy 22 mm może pęknąć? Lekarz mi w sumie powiedział że owu może być jutro lub pojutrze, ale w takim razie ile ten pęcherzyk codziennie przyrasta i jaki jest gdy pęka... oj mam mętlik w głowie :tak: za dwa dni mam kolejną wizytę, więc wtedy już może będzie po wszystkim, zobaczymy czy pękł...

Buziaki

Ten kilkudniowy wyjazd naprawdę dobrze mi zrobił, gdyby nie to usg dzisiaj, w ogóle nie myślałabym o starankach...:-) nawet mi się iść na to nie chciało, bo juz się odstresowałam i przestałam myśleć o dzidzi..

Pyszczek , pekaja róznie ale najczęściej gdy maja 24 mm a przyrastaja codziennie ok 1-2 mm ...lekarz jak mówi tak bedzie...moim zdaniem owulka będzie własnie jutro lub po jutrze...
a masz sluz? jaki? działaj juz dzisiaj kochana i duzo wiary !!!!! uda sie ;):tak:;-)

Anufifi mam śluz, ale nie bardzo portafię go ocenić, bo biorę ten wiesiołek i praktycznie od końca @ mam dużo śluzu i jest on jakiś dziwny...już się bałam wczoraj wieczorem że może jakieś zapalenie mam, bo śluzu dużo i taki troszkę na żółto zabarwiony jakby, ale dzisiaj juz nie.. nie wiem, nie będę juz nad tym rozmyślać tylko działać dzisiaj jak M wróci czyli wieczorem :-):tak:

Dzien Dobry Moje Panie :)))
Pyszczek.. ojj to dzialaj.. szkoda czasu ;-):-D
Czarodziejka ja wczoraj czesc porobilam.. dzis dokoncze :sorry2:..
Bereshka..zapomnialam pogratulowac :zawstydzona/y:..zdania poprawki.. Wiec Gratulacje.. wiidzisz.. dalas rade :sorry2:;-)
Anufifi.. mi jeszcze po tym dupku nie przyszla @ ;/.. pewnie bedzie jutro.. bo szyjka sie otwiera..
Dziewczyny patrzcie..gdyby nie te USG to bysmy mogly celowac w nieskonczonosc.. ale sobie tez mysle .. ze moze szybciej bysmy zaszly.. bo nie byloby tego wyliczania.. tylko pach pach :-D:-D:-D
Milego Dnia :))))))

Pyszczek , ja tez mam od @ dzieki wiesiołkowi potop i wczoraj tez taki dziwny był..ale duzo...tez juz nie rozpatruje ide w czwartek na monitoring i zobaczymy

Sylwuniu kochanie dzien dobry :)hehhe

a gdzie wy jesteście?
3136.gif

reklama
czesc dziewczyny :-)

Pyszczek i jak po nocce, jak przemyslenia? rozmawialas z mezem??

Anufifi milo widziec ze juz lepszy masz nastroj! :tak: jaka strategia na ten cykl?

Pyszczek to do dziela!! :tak:

Czarodziejka ja ciagle nie mam czasu na sprzatanie... od rana w pracy... coz

ja teraz czekam na @.
niby jutro powinna sie pojawic. zobaczymy...
no i zakupialm sobie juz wiesiolek i folik a mezowi salfazin!;-)

buziaki

Do góry