reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAM.
Kochane jestem bardzo smutna:-(Ale najpierw z dobrych wieści to to ze synek zdrowo się rozwija :-)waży 1131 :tak:No ale to na tyle z dobrych wieści bo mojemu dziecku śpieszy się na świat jest ułożony główka i już napiera i z tąd te bóle pochwy krzyża niekiedy twardnienie brzuszka:-(moja szyjka nie jest ciekawa musze leżeć i za 2 tygodnie czyli 9 listopada kolejne badanie szyjki i jeśli sie nie poprawi to musze iść leżec na patologie i mojemu dziecku podadzą sterydy:-(gin powiedział ze na szew jest za późno(nie wiem do końca o co chodzi z tym szwem):eek:mam zapisane leki które musze brać 3x1 co osiem godzin nazwa SCOPOLAN czy ktoś je już brał:eek:nie moge już się tak zajmować dzieckiem nic dźwigać dużo odpoczywać ale wiadomo jak to jest mieć 2 latka w domu:-(nastraszył mnie że jak się niepoprawi to może dojść do porodu a ja przecież jestem w 29 tc to za szybko ja nie chce:no::-(w nocy bolał brzuszek jak na @ jak chodze koli mnie w pochwie jestem zdołowana nawet się popłakałam ginowi jak robił usg szyjki:-(z tego co mówi że szyjka lepiej wyglada na usg ale ginekologicznie nie jest dobrze co nawet 2 razy badał i sam był nieciekawy z miny i tak poważnie mówił że emocje puściła co się popłakałam :-(ja nie mam nic do szpitala jestem nieprzygotowana jeszcze nie teraz niech dzidziuś się rozwija ja niechce aby podawano mu sterydy :-(nie mam humoru boje się każdego ruchu:-(nie spałam prawie całej nocy:-(nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:-(

Patrysiu - dopiero doczytałam.....mogę Ci powiedziec ze chyba podobny wózek pchamy bo mi na ostatniej wizycie ginka tez powiedziala ze coś z moją szyjką nie tak jak być powinno....mam ją bardzo rozpulchnioną a to dopiero 26 tydzień!!!!!!
Kazala mi polegiwac..ale az sie boje nastepnej wizyty ktorą mam 3 listopada! Wczoraj wieczorem zacząl mnie pobolewac brzuch...podobnie jak opisujesz....wzięlam no spę....
Dzis tez podbrzusze pobolewa i sie zaczynam martwić czy aby z ta szyjką nic sie nie dzieje.....nie siała bym paniki gdyby to byl 37 tydzien a tu jeszcze tyle czasu..mam nadzieje ze ten ból to rozciągajaca sie macica!!!!!
Trzymaj sie Kochana i główka do góry....ja mam nadzieje ze obie szczesliwie donosimy!!!!!!

Dziewczyny Kochane już jestem i jeszcze nie urodziłam!!!:-D Spałam, dopiero wstałam! I od razu przyleciałam do kompa grzecznie ale widzę że i tak za późno bo już się martwicie o mnie. Jestem jestem nadal w dwupaku, jak cokolwiek będzie się dziać a nie będzie już czasu siąść na kompa to napiszę smska do Pauli! :tak:

Ale ogólnie wszystko ok u mnie :tak: Dziękuję że myślałyście o mnie :)
Pyszczku to dobrze ze Ok :)))
Ty już smialo mozesz rodzic.....bedziemy zaciskac kciuki:)))))

oj to się zmartwiłam :( czyli testy i temperatura nie są wiarygodne? Będę chodzić na monitoring i jestem przygotowana na koszty z tym związane :) zamierzam pomóc naturze na ile to możliwe :)

Witaj Maleńka
Zawsze miło kiedy dolącza do nas ktoś nowy :)))
Testy i temperatura są wiarygodne choc napewno monitoring bardziej....ja planowalam tyle razy ze zrobię monitoring cyklu ....ale nie zdążylam bo zaszlam w ciąze w pierwszym cyklu starań:)))
Zycze Ci powodzenia

Witam Was dziewczynki

dawno mnie nie było ale jakos teraz przy dwójce dzieci mało czasu na wszystko....................
Nie dam rady nadrobić co naskrobałyscie tylko tak pobieżnie podczytałam kilka ostatnich stron.

Dziewczynki ciekawa jestem która się pierwsza rozpakuje. Dajcie znać koniecznie jak juz będzie po.
Pozdrawiam Was wszystkie.

.
Okruszynko- fajnie ze zagladasz!!!!
Jak tam Twoja malenka rosnie?
Jak dajesz sobie radę z dwojką maluszków?
bardzo cieplo Cie pozdrawiam!!!!!

No a u mnie laseczki nie zaciekawie....tak jak napisalam powyzej juz drug dzien boli mnie podbrzusze,,,zaczyna mnie to coraz bardziej martwic z uwagi na to ze na ostatniej wizycie szyjka nie byla w zbyt dobrym stanie!!!!!!
nie pamietam zeby ginka mowila coś o rozwarciu ale....o bardzo miękkiej szyjce.....
Prosze Was trzyajcie za nas kciuki zeby bylo ok...\caluje

reklama
Dziewczyny... .jak boli brzuch to raz dwa no-spe łykać.... to dzidzi nie zaszkodzi. Najprawdopodobniej dzidzia ma ułożenie poprzeczne i ruchami wywołuję skurcze macicy a to nie bezpieczne.... marszem te no-spe łykac... i to już:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

mi gin kazał od 20 tygodnia łykać jak brzuch boli!!!!!

Okruszynko a Twoja malutka na tym zdjęciu z avatarka bardzo do braciszka podobna :tak::-) Pozdrawiam Was serdecznie :)

Dzastina dzięki za przepis! :-) Jutro postaram się zrobić te racuszki. A tę masę potem na patelnię nakłada się normalnie łyżką, robi takie kleksy, tak? I na jakim tłuszczu smażyć - smalec czy olej? Pozdrowionka :)

Paula ja tez lubię placki ziemniaczane, ale jakoś mi nie wychodzą, nie wiem dlaczego, może to kwestia ziemniaków, moja mama jak robi to są takie żółciutkie, rumiane, a mi wychodzą takie ciemne i jeszcze bardzo nasiąkają olejem, że potem się zjesc nie da..:eek: A Ty jak robisz te placki? Może odkryję gdzie robię błąd..:happy: Co do maści to hmmmm nie bardzo się orientuję :sorry:

Pati kurcze no może wyniki się poprawią i uda się przeciągnąć tę cesarkę w terminie ... bądź dobrej myśli mimo wszystko :tak:

Czarodziejko ja mam nadzieję że i u Ciebie te bóle to nic poważnego i że donosisz maleństwo cała zdrowa i szczęśliwa ;-) a tak, ja już mogę rodzić, tylko Synusiowi nie spieszy się na świat :-D

Aha Dziewczyny zaznaczam, że jutro tez mogę być później na BB, a to dlatego że jedziemy rano z M do banku i jeszcze inne sprawy pozałatwiać, więc od razu Wam piszę żebyście się nie martwiły tak jak dzisiaj :-)

Tak Pyszczku takie średnie kleksy:-):-):-) możesz smażyć na smalcu lub oleju nie ma to znaczenia.... a w zamian sody możesz dać proszek do pieczenia, ja nie daję go bo nie lubię jego smaku dlatego napisałam że soda....i na koniec posyp cukrem pudrem mniam mniam:-):-):-) smacznego;-);-);-)

Tak Pyszczku takie średnie kleksy:-):-):-) możesz smażyć na smalcu lub oleju nie ma to znaczenia.... a w zamian sody możesz dać proszek do pieczenia, ja nie daję go bo nie lubię jego smaku dlatego napisałam że soda....i na koniec posyp cukrem pudrem mniam mniam:-):-):-) smacznego;-);-);-)
ja tez i dzieciaczki uwielbiamy racuchy..pychotka..:tak::-)

Tusia fajnie że jesteś:-D:-D:-D

Słuchajcie... zrobiłam test owu... wyszła blada kreska.... ale oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam też test ciążowy i też wyszła blada kreseczka.... jeszcze bledsza od tej na owu... co mam o tym myśleć? Dziś 10 dzień po owulacji.... Czy to możliwe że się udało??? O rany jak ja się panicznie boję.... teraz to mam kuźwa cykora!!!!
Trzymam kciuki Kochana:tak::-)Oby kreseczka nie bladła:) Ja tez miałam bladzioch na poczatku:)

Witam sie
U mnie 25d.c. tem 37 (linia prosta na wykresie się zrobiła:sorry:)
Oby tak dalej:) Trzyma kciuki za 2 listopada:)

witam..naskrobalyscie mialam sporo do przeczytania..

anufifi te twoje dzieciaczki kochane..filipek super uczen to jaka duma dla rodzicow a tomus daje popalic za siebie i filipa..zrob fotke po bombie salatkowej..tu marchew i tam marchew hi hi..czekamy na fotke wieczorkiem

okruszynko wklej fotke malej jak obecnie wyglada a ile ci juz wazy..moja dzisiaj wazyla 5350 a sklonczyla 8 tyg..

patrysiu odpoczywaj lez duzo a dzieciaczka mozesz zabawic w lozku wez klocki z nim ukladaj bajki czytaj to choc troche sie zabawi,,dasz rade bedzie dobrze..

kinga a moze juz od gina wrocisz z wiadomoscia ze jest fasolinka ..mnie tez tak piersi bolaly przy karzdej ciazy..

dzastina jestem ciekawa co u ciebie idz na ta betke to bedziemy wiedzialy co i jak...

paula ciekawe czy syn dotrzymal slowa..ze bedzie czysto jak mamusia wroci..

patrycja nie martw sie w 34 tyg to nie tak zle jak dzieciatko przyjdzie na swiat..nie zamartwiaj sie za wczasu..tyle czasu jeszcze..

pyszczku juz myslalam ze urodzilas jak zaczelam was podczytywac a tu sebus jeszcze u mamusi..ale mu tam dobrze ma racje niech tam bedzie jak najdluzej..do terminu niech spokojnie tam zostanie..

gioeska okna nie pomogly u mnie tez tak bylo..ja przed porodem to co pare dni mylam okna i co przenosilam i wywolywali porod...

malenka jak to pierwsze dzieciatko to obojetnie co bedzie..probowac mozna na dziewczynke ..szczesciu mozna pomoc ale jak wyjdzie chlopczyk to nie bedzie zle...

royanna sliczne fotki..naprawde superowe..ja takich ladnych nie zrobilam sobie a to dlatego ze mam sporo rozstepow..ale kilka mam fotek ale ubrana..ty masz przesliczne foteczki..piekne..a ty jaka kwitnaca sobie jestes,,,super..

agniesiak witaj..a co tam u ciebie?

beti napisz cos teskno za toba..

bereshko jak kubus--pozdrawiam tulam mocno..

agnieszko 12 jak waneska moze jakies nowe fotki..chetnie poogladamy waneske..

czarodziejko odpoczywaj duzo.to dobre dla ciebie i malenstwa a jak brzuszek boli to lykaj nospe spokojnie..jestem ciekawa co powie gin ci na wizycie..

tusia sylwia margarita kicia i wszystkie dziewczyny pozdrawiam..

reklama
OKRUSZYNKO twój post dał mi duzo optymizmu:tak:aż serduszko sie uśmiechneło:tak:bo ja tylko leze i płakac się chce az główka boli a wiem że nie powinnam bo tylko synka stresuje i tez stres niesłuży ciąży:sorry:ale teraz tak jakoś inaczej sie poczułam:tak:
CZARODZIAJKA ojejku czyli tez masz problemy:-(ostatnio czytam że ciąże są cięższe do donoszenia że zawsze są jakieś komplikacje:sorry:kciuki abyśmy dotrwały do terminu dobrego dla dzidziusia:tak:
PATI i ty bidulko szybciej na cc:sorry:

M kupi mi to co trzeba do szpitala i niech leży w razie czego co odrazu odpukac aby przydało jak najpóźniejszym tc:tak:
Piszecie tu o racuszkach mniaaaaammmm..ja tez bym sobie zjadła takie cieplutkie:-p

Do góry