reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Byliśmy z Kacprem u ortopedy i niestety ma płaskostopie, musi nosić buty z usztywnianą piętą i wkładką ortopedyczną a także robić ćwiczenia stópek....za pół roku do kontroli.

Mieliśmy dokładnie to samo jak był mały po roku było juz ok.i u was tez tak bedzie.:tak:
a co do toxo to masz racje nie moge tak myśleć.

reklama
Cześć Dziewczyny!
Nie udzielam się na tym wątku, postanowiłam jednak napisać do Was, bo czytałam sobie Wasze posty i pomyślałam, że jesteście bardziej "doświadczone" w interpretacji różnych objawów, wykresów itd. W końcu planowanie płci to już wyższa szkoła jazdy:-)
Jeżeli któraś z Was miałaby chwilę czasu i ochotę mi pomóc byłabym bardzo wdzięczna. Oto mój problem:
Od trzech cykli staram się o dziecko, na razie bezowocnie. Cykle mam 27-29 dniowe. Zawsze wyraźne objawy owulacji: śluz i ból owulacyjny. Do tj pory owulacja zawsze występowała u mnie ok.13 dnia cyklu. Temperaturę mierzę dopiero w tym cyklu, więc nie mam porównania. Pierwszy dzień ostatniej @ 2 lutego, obecnie 8 dzień cyklu, jeszcze trochę krwistych plamień. W trakcie miesiączki miałam wrażenie, że oprócz krwi jest domieszka śluzu (?). Wczoraj byłam u mojej ginekolog - okazało się,że na prawym jajniku mam pęcherzyk 23 mm (powiedziała, że to nie torbiel, tylko normalny pęcherzyk owulacyjny) - wcześniej miewałam w 10 dc najwyżej 20 mm. Powiedziała, że jeszcze nie pękł. Trochę mnie jajnik prawy jakby zaczyna pobolewać, szyjka nisko, chyba zamknięta (ale nie jestem w tym dobra). Test owulacyjny wczoraj wieczorem i dzisiaj rano ujemny do bólu. Temperatura:
03.02 (2 dc) - 36,7
04.02 - 36,6
05.02 - 36,5
06.02 - 36,6
07.02 - 36,7
08.02 - 36,85 (zanim zmierzyłam, wstałam z łóżka)
09.02 - 36,6
Co myślicie kochane? Była już owulacja? Bo zupełnie zgłupiałam... Normalnie bym głowy nie zawracała, ale mój mąż jest trudno dostępny z uwagi na pracę i nie mam go pod ręką codziennie...:-(
Wiem, że się strasznie rozpisałam i może to być nudne, ale gdyby któraś z Was mogła skomentować to będę bardzo wdzięczna.

Witam

Ale zima... brrr
Nie załatwiłam wszystkiego, trudno, chyba zleciałam z 10 kioskow zeby kubic rzeczpospolita z płyta "mała ksiegowosc cz2",( wczoraj dostałam cz1)
i nigdzie nie było, w kazdym kiosku dostawali po 1 max 3 egzeplarze i juz o 7 nie było............ Dziennik tez wczoraj przegapiłam a był z płyta............. trudno:(

gie-oska jeszcze tylko wielkie sprzatanko i juz na swoim:) cieszymy sie z Toba
patrysia86 po wizycie i wszystko oki, fajnie
daian mnie tez sie wydaje ze owu u Ciebie jeszcze nie było,
moze owu bedzie wczesniej niz w 13dc np w 9 lub 10
łap meza i do dzieła a
po przytulankach nogi w gore.......... powodzenia

Miłego.........

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny! Jestem wdzięczna za pomoc. Po prostu nie wiedziałam, czy ufać testom, czy nie, bo ewidentnie wskazują, że jajo jeszcze siedzi:-)

A u mnie była w nocy tragedia:szok:Miałam taki ból brzucha i krzyża.. o 23:00.. no i biegunkę straszną, sama woda praktycznie:sorry: Wzięłam nospę i przeszło.. ale to już mi sie zdarzylo drugi raz w ciągu 3 dni.. nie byłam na IP bo przeszło po nospie.. Moze to jakies skurcze przepowiadające?? Już sama nie wiem..:sorry:
Dzięki Dziewczyny! Jestem wdzięczna za pomoc. Po prostu nie wiedziałam, czy ufać testom, czy nie, bo ewidentnie wskazują, że jajo jeszcze siedzi:-)
Owu jeszcze nie miałaś.. ale pamiętaj, że test owulacyjny robi sie po południu, codziennie o tej samej porze:) Powodzenia!!:-)

No własnie nie wiem:eek: Ale po nospie mi przeszło, więc chyba jeszcze nie.. Bo za wczesnie na poród.. Tak się zastanawiam... bo jak mi sie zaczną już te skurcze porodowe a ja bez przerwy będe łykac nospę to się ten Tomasz nie urodzi wkoncu.. bo jak? Jak ja będe łykac nospę i nie będe wiedziec czy to TO czy nie..:baffled:

Tak się zastanawiam... bo jak mi sie zaczną już te skurcze porodowe a ja bez przerwy będe łykac nospę to się ten Tomasz nie urodzi wkoncu.. bo jak? Jak ja będe łykac nospę i nie będe wiedziec czy to TO czy nie..:baffled:

spokojnie... to sa przepowiadajace,
modl sie zeby te krzyzowe przeszły bo ja miałam, koszmar, co dziesiata rodzaca je ma wiec moze nie trafisz, bolą na maxa a nic nie daja.... mozna sie wykonczyc.
urodzi sie urodzi, jak sie porod zacznie to nospa juz nic nie pomoze:):):).............. nospa juz nie powstrzyma boli porodowych... nie zadziała...

trzymaj sie
juz blisko........................

A jeszcze
biegunka to nic niezwykłego, organizm sam sie przygotowuje na porod i oczyszcza.................

Miłego.................

Ostatnia edycja:
reklama
Agniesiak współczuje bóli ale dobrze że Nospa pomogła....dziwne trochę z tą biegunką....czy takie mogą być objawy zbliżającego się porodu? a może złapałaś jakiegoś wirusa? hmm...

daian tak jak dziewczyny pisały jeszcze owu nie było...zatem powodzenia!!! :tak:

Anufifi śliczny nowy suwaczek masz :-) a Tomeczek jaki fajny na tym zdjęciu z plaży :-)

Tusia a jakie mieliście zalecenia od ortopedy?

Gosia no pewnie że będziecie jeszcze wszystko sobie dopracowywać :tak: najważniejsze że już będziecie mieszkać na swoim :tak: będziecie powoli upiększać swoje gniazdko :tak:

Patrysiu ciesze się że wszystko dobrze że wizyta położnej pozytywna :tak:

Kindzia szkoda że nie udało Ci się wszystkiego załatwić....a Ty z Emkiem tak po tym mieście biegałaś?

Czarodziejko co u Was? dawno się nie odzywałaś....

Do góry