reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a ja uważam, ze to wszystko zależy od faceta i jego chłopaków:) dużo czytałam materiałow na ten temat i wielu specjalistow twierdzi,ze bez względu na to, jak by sie celowało to mężczyźni czasami nie są zdolni splodzić córki czy syna. ponieważ ich plemniki czegoś tam nie posiadają :)
dlatego np w niektórych małżęnstwach są sami chłopcy mimo wielu prób lub same dziewczynki.

reklama
Aneczka no tak przecież ja nie napisałam, że bezgranicznie wierzę we wszystko co mówi mój gin. Ja na ten wątek jakiś czas temu trafiłam bo chciałam dowiedzieć się czy można zaplanować płeć, i jak już wcześniej napisałam próbowałam a przynajmniej starałam się, ale po stracie dotarło do mnie, że my z M tak naprawdę to chcemy mieć drugie dziecko. Poza tym mój M w domu bywał tylko w weekendy (zresztą nadal tak jest) a to znacznie utrudniało planowanie. Sebuś jest z owu i miałam pełną świadomość że może być chłopak, ale znowu Filip jest sprzed owu choć wtedy o planowaniu płci nie miałam zielonego pojęcia a i było mi to obojętne. Oczywiście organizm swój znałam.

Ja Wam z całego serca życzę aby Wasze planowanie się udało.

Pajkaa a ja jeszcze słyszałam, że są przypadki iż kobiecy organizm odrzuca określoną płeć i rodzą się dzieci tylko jednej płci. Ile w tym prawdy to nie wiem.

Ja mam 2 córki z Exem , on teraz ma syna . Więc ten wariant u mnie odpada . To raczej ze mną jest problem. Mnie też gin powiedziała że to głównie jajo ma decydujące zdanie jakiego plemniczka przyciągnąć .

ja przy drugim nie wybrzydzam :) niech w ogóle bedzie:) jest tyle kobiet, które nie mogą dlugo zajść w ciążę z drugim dzieckiem :( dlatego niech bedzie i drugi syn, byle zdrowy i byle bez problemow jak w pierwszej ciąży a Bog co da to wezmę :)

Ryba dokładnie tak jak piszesz ja tez chcę mieć drugie dziecko a nie córkę czy syna:)

ja przy drugim tez mialam zdanie ze obojetna mi byla plec wazne bylo zdrowie
ale teraz przy trzecim to raczej wolalaby dziewczynke
i robilam wszystko co sie dalo tak jak monico powiedziala

a co do tego ze przy IUI powinny rodzic sie sami chlopcy
to moj gin tez sie z tym nie zgadza bo mowil mi ze on tego nie zauwazyl zeby przy jego IUI rodzili sie sami chlopcy
tylko dodal ze on zaczyna pierwsze podejscie 2 dni przed O a nastepne w O
bo zawsze sa 2 podejscia w jednym cyklu
i dlatego moze rodza sie obie plcie z IUI
choc mam dwie kolezanki w PL co mialy IUI i maja synkow

ja tez chcę mieć drugie dziecko a nie córkę czy syna:)

W takim razie (bez obrazy) powinnaś przenieść się na staraczki-po prostu :sorry:
To jest wątek o planowaniu płci,dziewczyny postanowiły wszelkimi im znanymi sposobami spróbować zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia dziecka danej płci i nie ma w tym nic złego :no: i nie robi z nas matek "gorszej"(czyt.niewdzięcznej) kategorii a takie wrażenie z czytania Twoich postów na tym wątku odnoszę... Może jestem przewrażliwiona,jeśli tak to prosze o przywrócenie mnie do pionu :dry:
Posiadanie dziecka jest darem samym w sobie-wszystkie mamy tego świadomość! Żadna z nas nie wybrzydza,wszystkie marzymy o przede wszystkim ZDROWYCH dzieciach :tak:

Dziewczyny,mam pytanie,macie swoje typy co do wózków? Jakie polecacie a jakie z całą stanowczością odradzacie?
Będę wdzięcza za każdą opinię :-)

Royanko,u mnie w rodzince różnie...moja mama ma 4 siostry,sama ma na 4 ciąże syna,córkę (mnie),jedno dziecko poroniła-był to chłopczyk i po nim jest moja siostra.Mój tato miał brata,wśród moich ciotek przeważało dwoje dzieci tej samej płci (dwie dziewczynki albo dwóch chłopców) tylko jedna zdecydowała się na trzecie i ma po dwóch córkach-syna a moje kuzynostwo w większości ma parki albo po jednym dziecku :tak:
Moja teściowa ma dwie siostry i trzech braci i u nich wszystkich dzieciaczki są mieszane.

Ostatnia edycja:
Jagienka29 Z całą odpowiedzialnością polecam wózek Marita. Wybrałam ten wózek dla mojej córeczki i byłam bardzo zadowolona. Duża gondola, świtna spacerówka no i super pompowane koła. Żadne krawęzniki czy nierówne chodniki nie były problemem. I co ważne nie był z tych najdroższych. Gdybym miała jeszcze raz kupować wózek kupiłabym ten sam.

Jagienka29 Z całą odpowiedzialnością polecam wózek Marita. Wybrałam ten wózek dla mojej córeczki i byłam bardzo zadowolona. Duża gondola, świtna spacerówka no i super pompowane koła. Żadne krawęzniki czy nierówne chodniki nie były problemem. I co ważne nie był z tych najdroższych. Gdybym miała jeszcze raz kupować wózek kupiłabym ten sam.

Masz na myśli wózek Roan Marita? Myślałam już nad nim,jest właśnie jednym z moich typów-dziękuję Ci ślicznie za podzielenie się opinią,będę ją miała na uwadze :tak:
Pozdrawiam cieplutko!

reklama
Do góry