reklama
czarodziejko jesli chemia Ci przeszkadza (przypominam ze jest we wszystkim!
) to wlaczaj raida na godzine przed snem, to powybija komary i juz bedziecie spac spokojnie
Ja wlaczam przed pojsciem spac i trzymam cala noc, bo nie przeszkadza mi, ze chodzi, ale jak Ci przeszkadza to wlaczaj na dluzsza chwile, wybije Ci wszystkie owady (wlacznie z muchami itd) i wylaczysz
Aneczko super, moze Jagienka do domu wyjdzie!
ja lezalam jedna noc w szpitalu bo mialam dziwne bole ok 24 tyg, dali mi 2 zastrzyki i wyszlam ale wylam tam ciagle i nie trzymaliby mnie dluzej nawet gdyby chcieli
po porodzie tez jeden dzien lezalam.
Co do zzo to mi podali dopiero wtedy jak byli pewni, ze juz akcja sie nie zatrzyma, nie mogli od razu ku mojej rozpaczy, czekali do momentu az bedzie mozna. Zreszta oni wszystkim podaja, zadna znajoma nie skarzyla sie na zatrzymanie akcji porodowej. Zreszta wtedy jest juz tak blogo, ze nigdzie sie nikomu nie spieszy
cc? mysle ze tylko w extramalnych przypadkach! no i tez jestem bardzo przeciw.
Aneczko super, moze Jagienka do domu wyjdzie!
ja lezalam jedna noc w szpitalu bo mialam dziwne bole ok 24 tyg, dali mi 2 zastrzyki i wyszlam ale wylam tam ciagle i nie trzymaliby mnie dluzej nawet gdyby chcieli
Co do zzo to mi podali dopiero wtedy jak byli pewni, ze juz akcja sie nie zatrzyma, nie mogli od razu ku mojej rozpaczy, czekali do momentu az bedzie mozna. Zreszta oni wszystkim podaja, zadna znajoma nie skarzyla sie na zatrzymanie akcji porodowej. Zreszta wtedy jest juz tak blogo, ze nigdzie sie nikomu nie spieszy
Czarodziejka
Fanka BB :)
dziekuje za odp.czarodziejko jesli chemia Ci przeszkadza (przypominam ze jest we wszystkim!) to wlaczaj raida na godzine przed snem, to powybija komary i juz bedziecie spac spokojnie
Ja wlaczam przed pojsciem spac i trzymam cala noc, bo nie przeszkadza mi, ze chodzi, ale jak Ci przeszkadza to wlaczaj na dluzsza chwile, wybije Ci wszystkie owady (wlacznie z muchami itd) i wylaczysz
![]()
a czy ten raid dziala tak ze zabija owady czy tylko odstrasza ze np nie wlatują do danego pomieszczenie????
u mnie komarów by nie bylo gdybysmy mieli drzwi w wiatrołapie...jeszcze 2 tyg i nam wstawią...w pokojach wszedzie są moskitiery- załozylismy je zeby nie uzywac wlasnue tych wszystkich specyfików chemicznych....u dzieci na szczescie nic nie ma bo pokoje pozamykane ale u nas nie ma w sypialni jeszcze drzwi i cale badziewie co wpadnie przez drzwi wejsciowe leci na gore!!!!
moze kupie tego raida i wlącze na dole ...tam nikt nie spi..i na gorze u nas tylko....tak przed sname...jak mowisz.
dzis bylo lepiej bo je wytłuklam z wieczora...
a co do chemi....jestem swiadoma ze jest wszedzie dlatego staram sie eliminowac jak tylko sie da- ale oczywiscie zeschizowana nie jestem, kupuję duzo rzeczy eko....łącznie z srodkami czystosci...o zywnosci nie wspominając bo to podstawa....na szczescie mam dostęp do zywnosci eko..troche kupuje ale i moi rodzice hodują
pewnoie pomyslicie zem zwariowala ale mam domu takie "czarodziejskie"

co do jagienki-to piekne wiesci
oby juz wszystko bylo cudnie
Ostatnia edycja:
dzieki wielkie
kwas foliowy biore juz od pary tygodni a teraz mysle zeby zaczac juz brac witaminki nawet podejrzewajac ze moge byc w ciazy, w koncu zanim zrobie test ciazowy minie tydzien czy dwa a warto od pierwszych dni o siebie zadbac
jak sie okaze ze nie jesem, to odstawie witaminki, jak myslicie, dobry pomysl?
jak sie okaze ze nie jesem, to odstawie witaminki, jak myslicie, dobry pomysl?
Czarodziejka
2sweet- moja ginka zawsze mi mówila ze poza kwaswm foliowym nie ma sensu brac vit. dopiero po badaniach (krew, mocz) okaze sie czy potrzebujesz brac.
teraz jest tyle sezonowych warzyw i owocow...i w nich sa vitaminki
))
ja przez obydwie ciaze nie bralam vit bo nie bylo potrzeby. tylko kwas foliowy przed
teraz jest tyle sezonowych warzyw i owocow...i w nich sa vitaminki
ja przez obydwie ciaze nie bralam vit bo nie bylo potrzeby. tylko kwas foliowy przed
2sweet u mnie podobnie jak pisze czarodziejka
jesli bierzesz kwas to nie ma potrzeby przez pierwsze tyg brac witam
bo w ich sklad tez wchodzi kwas i mozesz go dostarczyc za duzo
wiec albo bierz narazie kwas fol. albo go odstaw i bierz witaminy
a najlepiej te dla mam starajacych sie.
ja w oby dwoch ciazach do 13tc bralam kwas a pozniej witaminy do konca
jesli bierzesz kwas to nie ma potrzeby przez pierwsze tyg brac witam
bo w ich sklad tez wchodzi kwas i mozesz go dostarczyc za duzo
wiec albo bierz narazie kwas fol. albo go odstaw i bierz witaminy
a najlepiej te dla mam starajacych sie.
ja w oby dwoch ciazach do 13tc bralam kwas a pozniej witaminy do konca
AneczkaK
mama bambulinkow
2sweet ja do tej pory biorę tylko kwas foliowy. Też gin mówi ,że nie ma sensu na razie nic więcej.
Czarodziejka to ja też tak jak Ty staram się unikać chemii jak najwięcej i zdrowo gotować(bez glutaminianu i innych ulepszaczy). A ten odpromiennik mnie zaciekawił napisz coś więcej, daj jakiś link
Czarodziejka to ja też tak jak Ty staram się unikać chemii jak najwięcej i zdrowo gotować(bez glutaminianu i innych ulepszaczy). A ten odpromiennik mnie zaciekawił napisz coś więcej, daj jakiś link
Czarodziejka
Aneczko- długa historia z tym "odpromiennikiem!!!!! duzo by opowiadac...nie jest to bynajmniej temat n aogólne forum...bo zanudze dziewczynyCzarodziejka to ja też tak jak Ty staram się unikać chemii jak najwięcej i zdrowo gotować(bez glutaminianu i innych ulepszaczy). A ten odpromiennik mnie zaciekawił napisz coś więcej, daj jakiś link![]()
tak czy siak nie mam linka do tego urządzenia, robil nam czlowiek na zamówienie....byl u nas i widzial gdzie jaka energia, polaryzacja itp/..to bylo takze dobierane pod moje dziecko...
ja osobiscie w takie rzeczy wierze...zreszta widze róznicę....widze jak nam sie zyje...jak sie czujemy i jak sypiamy!!!!!
ale tak jak wspomnialam moze to kwestia miejsca zamieszkania...wczesniej w miescie w bloku przy ruchliwej ulicy gdzie pelno aut i autbusów..tramwajów....teraz łąki, lasy, robale i bażanty...a zimą i sarny

Tutaj jak tylko pogoda to cale dnie na dworze..mysle ze i to na plus dla kazdego organizmu!!!!!
Ostatnia edycja:
Czarodziejka
Kochane..powoli juz sie szykuję do wyjazdu!
polozylam maksika na drzemke a sama wzielam sie za prasowanko
w koncu swoje odstalam a i tak to nie wszytsko....pranko rozwiesilam na dworze
puki pogoda to mi przesuszy troche...
chce dom zostawic czysty zeby mojej mamie nie przyszlo do glowy sprzatanie czy prasowanie....juz samo zajmowaniem sie dziecmi pochłania a co dopiero jeszcze dodatkowe obowiązki!!!!!!!
powiem wam ze im blizej wyjazdu (ruszamy we wtorek 22:00)to jakos tak sie martwie jak ten moj maksio zniesie rozłąke....mysle o tym czy go komary w nocy nie pogryzą i czy kataru nie dostanie..no takie tam moje...wiecie!!!!
starszy juz samodzielny, on to sie cieszy ze bedzie z dziadkami!!! a jeszcze beda przyjeżdzac dzieci mojej siostry w ciagu dnia wiec nudy nie bedzie!!!!!
ahhh to takie tam moje przemyslenia....
polozylam maksika na drzemke a sama wzielam sie za prasowanko

chce dom zostawic czysty zeby mojej mamie nie przyszlo do glowy sprzatanie czy prasowanie....juz samo zajmowaniem sie dziecmi pochłania a co dopiero jeszcze dodatkowe obowiązki!!!!!!!
powiem wam ze im blizej wyjazdu (ruszamy we wtorek 22:00)to jakos tak sie martwie jak ten moj maksio zniesie rozłąke....mysle o tym czy go komary w nocy nie pogryzą i czy kataru nie dostanie..no takie tam moje...wiecie!!!!
starszy juz samodzielny, on to sie cieszy ze bedzie z dziadkami!!! a jeszcze beda przyjeżdzac dzieci mojej siostry w ciagu dnia wiec nudy nie bedzie!!!!!
ahhh to takie tam moje przemyslenia....

reklama
Czarodziejko jeszcze co do Radia to lepsza ta chemia niz cialo pogryzione przez komary, szczegolnie biedne dzieciece
wiec nie zastanawiaj sie tylko wlaczaj Raidy, mamie tez nakaz przed snem i bedzie sw spokoj. Ja nie wiem czy to odstrasza ale pewnie tez, przede wszystkim zabija wszelakie robactwo ktore jest w domu/pokoju. Ty chemii nie czujesz, za to robal jak najbardziej
i tak ma byc!
No i zazdroszcze wakacji!! choc rozstania z dziecmi nie!
No i zazdroszcze wakacji!! choc rozstania z dziecmi nie!
Podziel się: