reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc babeczki ...
kurka nie miałam czasu wczoraj za grosz ,żeby wejść na wątek..tęskniłam okrutnie:sorry:

nic nie wiem co u Was bo nie mam kiedy poczytać....
teraz wróciłam z pracy i nie wiem w co włożyć ręce-aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

a w ogóle to kurcze mać @ miała być wczoraj nie było .dziś nie ma a ja czuje ,że pękne-czuję się taka nabita od wody! po hormonach wyszły mi syfy:crazy:ja nawet jak dojrzewałam to nie miałam:confused2:
wizyta za tydzień -mam nadzieje,że nie dostanę hormonów na wywolanie @...dupka odstawiłam w piątek...

pozdroooo dla wszystkich.

reklama
ja juz po spacerku nadia mnie wykaczyla;p
a teraz wcinamy ogóry:-)
merylin taki odstep to nie ma sie co bac napewno bedzie cora:)
mi sie nel podoba ale nie dalabym bo sasiadka ma psa i na podwórku jak by wolali i ja to glupio;p

czesc babeczki ...
kurka nie miałam czasu wczoraj za grosz ,żeby wejść na wątek..tęskniłam okrutnie:sorry:

nic nie wiem co u Was bo nie mam kiedy poczytać....
teraz wróciłam z pracy i nie wiem w co włożyć ręce-aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

a w ogóle to kurcze mać @ miała być wczoraj nie było .dziś nie ma a ja czuje ,że pękne-czuję się taka nabita od wody! po hormonach wyszły mi syfy:crazy:ja nawet jak dojrzewałam to nie miałam:confused2:
wizyta za tydzień -mam nadzieje,że nie dostanę hormonów na wywolanie @...dupka odstawiłam w piątek...

pozdroooo dla wszystkich.

mow co chcesz jak nie przyjdzie to ja dalej mowie ze II kreseczki beda;p

Marzycielko ja też w tamtym roku jeszcze takie brałam bo niewiedziałam ,później się poprawiłam i kupiłam właściwe.A w aptekach to czasami wielkie oczy robili jak pytałam czy zawierają cytrynian wapnia.Najlepiej kupisz na internecie.
Czarodzieko u mnie już skończone 36 wiosen ;-).Chłopcy dziś wymyślali imiona dla chłopca nic się nie podobało,a dla dziewczynki oprócz Martynki ,wymyslili Malwinkę i Maję.Oni też chcą siostre:tak:

Mama zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Kochana może zatestuj????:)))

Gal, a jak u Ciebie sytuacja???:)))

Miłego popołudnia;****************

marzycielKa u nas slonKo ale wieje ze nie idzie wyjsc na spacer!!!!!
mama- No nareszcie!!!!!
A co taK zaganiana jestes?????
merylin eeeee to Ty mloda mama jestes...ja w tym wieKu bede miala dzieci 12 lat i 8:))) Wiec moze i ja sie wowczas sKusze na jeszcze jedno malutKie:)))

Czarodziejka no zaganiana kurcze i nie mam kiedy usiąś na tyłku..dzis w pracy tez babeczki się zeszły bo wiadomo przed swietami trzeba się zrobić...

Daria eeee nie..ginka powiedziała,że nie ma szans na ciążę w tym cyklu..

Merylin ja mierzyłam tempkę do wizyty u ginki a potem przestałam...dzis mam 26d.c...ja mam cykle 25 ,26dniowe...jak jutro @ nie przyjdzie to sie załamię....

Natusia nie mam testu:sorry:
jak mi ginka po wizycie powiedziała,że w tym cyklu lipa to nie kupowałam..

Co do wapna ja niestety zorientowalam sie ze w skladzie mojego jest i cytrynian i weglan.Szukalam.na allegro ten co brala pirania.Nie bylo/ Potem znalazlam w necie ale nie zdazylam kupic.A w naszych aptekach nie mieli.Nawet moja aptekarka jak sie pytalam tonie chciala mi zamowic bo twierdzila ze zle dziala na nerki.

reklama
Ewcik, doszła przesyłeczka, dziękuję kochana!
t4412.gif
Strasznie to miłe a do tego śliczne! Twoja przesyłeczka też już w drodze :-) Co do pasków pH to podobno najlepiej zebrać na palec lub patyczek kosmetyczny śluz szyjkowy i jego przyłożyć do paska pH, zaleca się odczekanie do 10 minut w zależności od tego jak śluz jest nawodniony, dziewczyny na in-gender pisały też, że paski często początkowo zaniżają wartości a dopiero po 15-20 minutach wskazują właściwy wynik. Zaleca się mierzenie pH śluzu szyjkowego gdyż jest on zazwyczaj bardziej zasadowy a to on ma wpływ na płeć dzidziusia. Niektóre dziewczyny jednak mierzą wsuwając po prostu paski do środka, zmierzysz wówczas pH bardziej kwaśnego śluzu na ściankach pochwy ...ja jednak przy mojej saharze jaką miałam w środku ;-) nie byłam w stanie zmierzyć z zastosowaniem pierwszej opcji.

merylin, nie musisz być na czczo badając betę. A cena za witaminki bardzo dobra :tak:, niestety Febibion Natal 2 jest już dużo droższy ...ale czytałam same dobre opinie o tych witaminach. U Ciebie na wykresie wychodzą mi 3 dni od ostatniego serduszka do owulki ale i tak to piękny i bardzo dziewczynkowy odstęp, podobno najlepsze są 2-3 dni :tak:

Marzycielko
, zmień szybciutko na cytrynian wapnia gdyż węglan podnosi pH. W przyszłym cyklu będziesz łykać cytrynian i wszystko będzie w najlepszym porządeczku więc nic się nie przejmuj :-) A testować powinna teraz chyba Gal ale coś się nie odzywa :-(

Mama, to może zrób test owulacyjny zamiast ciążowego? Ja bym zatestowała (lekarze jednak bywają omylni a miałaś piękny skok na wykresie), rano sprawdziłabym tempkę by zobaczyć czy zwiastuje już @ ...albo coś zupełnie odwrotnego :tak:

Do góry