reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mama już zdrowa jestes że bedziesz się moczyć jutro? :) nie ma to jak dobre zakupy prawda! :-)

dziewczyny no mam nadzieje że dostane te żółte buty :-) a kolczyków niestety ja nie noszę, jedynie naszyjnik no i kontrastujące do zielonej sukienki moje ciemno czerwone włosy!!!! :cool2::-)

reklama
A ja wg @ robilam bete w 5 tyg i 2 dniu.To nie za wysoka ta beta 21002?
o jesoooo jaka wysoKa beta....:)))
No dziewczyna bedzie jak Nic:))))
ja mialam 500 kilka i myslalam ze duzo...a o na podobnym etapie ciazy...Szok!!!!

Ollena Witaj co slychac? Juz niedlugo Finisz? jak nastroj
Dido u Ciebie podobnie...Wszystko masz juz naszyKowane? I sluchaj meza..jak mu obiecalas:))) On spelnil twoje zadanie:))))

hej dziewczynki:-)

właśnie skończyłam piec bułeczki drożdżowe z serem białym i żurawiną-nie chwaląc się wyszły pycha /aż sama jestem zaskoczona:-D bo przeważnie nic mi nie wychodzi/

mamcia po pierwsze- Twój piesio jest cudowny, po drugie-masz przepięknie urządzony salon:tak:

czarodziejka, mama ja też uwielbiam storczyki, ale w moim małym mieszkanku zmieściło się tylko 8 póki co

agulek piękne musisz mieć mieszkanko:tak:

pirania Krzysiulek do schrupania jest:tak:kochana, sama nie wiem, które imię bym wybrała... hmmm... chyba między Kają a Alicją bym się wahała

daria wow, Lasencja z Ciebie:-) i widać Nadusia idzie w ślady mamy:tak:

ollena planowaliście dziewczynkę? jakie metody stosowałaś?

mama, daria bardzo Was proszę, nie mówcie więcej, ile ważycie, bo mi ciśnienie z zazdrości skacze:-D

tasha odpoczywajcie sobie z malutką!

Kinga ja do zielonej sukienki wybrałabym też jakieś ekstrawaganckie buty.. teraz modne jest, zeby łączyć jaskrawe kolory i kontrastowe.. może pomarańcz albo atramentowy niebieski?

pirania kochana, nam też baaardzo się podoba imię Maja, ale z tego samego powodu, o którym mówisz, nie dalibyśmy go potencjalnej córce:-D

mamcia to miłego moczenia się jutro:tak:

dido moja koleżanka, która urodziła 2 tyg temu, dała córci na imię Pola-też bardzo ładne:tak:

pirania to czekam na relację z wizyty:tak:

Kinga szkoda, ze kolczykow nie nosisz...ubralabys takie wielkie, rzucajace sie w oczy, pieknie by bylo:-) wtedy oczywiscie bez naszyjnika juz. No ale jak nie nosisz to naszyjnik tez moze byc:-)
Aaaa do zielonego to jeszcze fiolet! Tak jak Ewcik pisze, mozesz poexperymentowac:-) Ale super!

dido to nie jestes pewna, ze to dziewczynka? rozowy suwaczek jest wiec mysle, ze bedzie Klaudia:-) maz sie postaral wiec nie ma ze boli ;-)

Czarodziejko
dziekuje, nastroj roznie zalezy od samopoczucia. Ale juz bym chciala koniec, bo wkurza mnie to moje czlapanie, rozne skurcze, ruchy pingwina itp ;-) ale byle do konca..

Ewcik mialam planowac plec ale w tym cyklu co sie staralismy (pierwszym i ostatnim) owu mi sie przesunela i zamiast ok 14 dnia mialam w 9, wiec wg mnie syn jak w morde strzelil ;-) A, ze owu 3 ginow mi wyliczylo w 9 dniu wiec potwierdzily sie moje obserwacje (zadnych testow owu nie stosowalam). Wg mnie syn bedzie, a moglam sie wstrzymac do nastpengo cyklu..

Wiecie czym zaczelam sie ostatnio martwic? ze jak faktycznie bedzie syn to moge wpasc w jakas deperesje... Niby sie pogodzilam, ze moze byc drugi chlopak i widze go oczami wyobrazni to jednak jest ta iskierka nadziei. Czuje sie jak wyrodna, zla matka:( chwilami tak mam, bo ogolnie mysle sobie ze musi byc zdrowe, widzac tyle niepelnosprawnych dzieci i ludzi na ulicy naprawde modle sie o zdrowe bejbi..

Ostatnia edycja:
ollena czulam to samo syn tez z 9 dnia cyklu.teraz tez z planowania nici byly.To minie zobaczysz.Ja jeszcze po porodzie kilka razy patrzac na synka myslalam szkoda ze nie corka/A potem mi glupio bylo.Ja tez sie tego boje a u mnie nie drugi a czwarty syn moze byc.A dlaczego jeszcze nie zmasz plci?

no raczej nie bo w goglach jest:) i jak dzieci sie tu w de rodza to tez dawaja tak na imie :)
Przepraszam ze sie wtrace ale moj syncio ma tak na imie:) tylko ze my piszemy przez y Bryan:) ale mozna Brian innej pisowni tego imienia nie ma:)):))

mam pytanie czy wszystkie bierzecie witamine b? czy sa moze kobietki ktore zdecydowaly sie na wyciag z niepokalanka pospolitego:)))????

ladies, mi niepokalanek pospolity w wersji Castagnusa po prostu wybitnie nie służył - miałam po nim potworne bóle głowy a na twarzy (a nawet szyji :szok:) pojawiły się takie pryszcze (wielkie, głęboko pod skórą), że wstydziłam się wyjść z domu a nawet zerknąć w lustro. Do tego stresował mnie fakt, że kuracja trwa tylko 3 miesiące - zastanawiałam się nad tym, że jak przecież odstawię Castagnusa po 3 miesiącach to nastąpi gwałtowny wyrzut prolaktyny i wszystko się jeszcze bardziej spitoli. Czytałam tez na forach, że wielu dziewczynom Castagnus nieźle namieszał w cyklach. Ale to są moje przykre doświadczenia i każdy musi przetestować na sobie, na pewno są osoby, które są bardzo zadowolone z tego specyfiku :-) Ja do Castagnusa robiłam w swoim życiu 2 podejścia i niestety za każdym razem miałam te same, przykre, negatywne efekty uboczne.

Ollena
, to lekarz jeszcze nie określił płci maleństwa?

Dobrej nocki i miłych snów wszystkim życzę! Odezwę się jutro dopiero po południu.

Co ja bym bez ciebie zrobila...:);-)
dziekuje
w takim razie odpuszczam:) juz znalazlam kilka b-complex na internecie ale jeszcze skocze do apteki:)
:)):)) a powiedz mi jeszcze co to znaczy odstawic stopniowo b6? czyli potem brac co drugi dzien?...trzeci... i az wkoncu przestac ... boje sie jakos tej witaminy i pomimo tego iz czytam i ty mi piszesz ze jest jak najbardziej wskazana w ciazy to boje sie ze jak odstawie to cos sie zlego wydarzy:((

witam
Ja tylko przypominam i sobie;-)wczoraj byłam u ginki wszystko gra :tak:cytologia pobrana.
i powiedziała,ze jestem chwile po owulacji,bo pęcherzyka juz nie widać tylko jakies tam rysy ,ze pekł.
więc wychodzi na to,ze owu mam 13dc.
a z tą tempką tak myślę,do tej pory niska a dziś spałam pod grubym kocem i gorąco mi było a tu taki skok ?
czy to nie ma nic wspólnego?

Daria chcę ci podziekować za pomoc z garnkami >super są, jestem zadowolona.:tak:
za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&
pozdrawiam miłego dnia.

reklama
witam wszystkich ja juz na ngach bo Nadia spac nie mogla:)
tusia to dobrze ze jestes zadowolona:) zeby służyły jak najdłużej :)
ladies super imie ma twj synek :)a mieszkasz w pl ?czy za granica?
Ollena ja bym tak dlugo nie wytrzymała nie znac plci podziwiam wytrwałości:tak:a pewnie cos tam na usg wypatrzyłaś czy nie patrzyłaś;p

Do góry