reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tasha to jak bedziesz miec cc to nie musisz sie bac porodu, Alan ma 4 miesiące w tym czasie schudłam ponad 20 kg bez odchudzania i jem bardzo duzo słodkiego, tylko ze ja cały czas karmie Alana a podobno wtedy się szybciej chudnie, ja w każdej ciąży tyłam po 25 kg i zaraz wracałam do swojej wagi, teraz sie troche bałam , ze bedzie gorzej bo mam 2 dzieci jedno za drugim ( 19 miesięcy róznicy) i ze nie wróce do swojej wagi, a po za tym jestem coraz starsza

reklama
Lena - byłam na diecie dziewczynkowej, tzn duuużo nabiału, sery, mleko, jogurty, kefiry, lody, płatki kukurydziane, minimalne ilości mięsa, zero pomidorów, ziemniaków i cytrusów, łykałam magnez i wapń, lacibios feminę, zakwaszałam się dowcipnie, bo miałam mało pałeczek kwasu mlekowego, poza tym seksik codziennie do 2 dni przed owu i 12 godz po owu powtórka seksiku, mój M pił piwko i colę i to wszystko;-)
Kate - dzięki wielkie, szacun dla Ciebie!!!
Patrysia - humorek odrobinkę się poprawił???

jestem na chwilę...
byliśmy na przygotowaniu do przedstawienia na jutro -Zuzka ma zakończenie szkoły-ognisko,podchody i zabawy..

potem zakupy ,koszenie trawy ,pielenie i wróciłam niedawno do domostwa..
dzieci własnie położylam ..dzis maja dyspensę -godzine dłużej latali.

idę zaraz z Bonusem na spacer..

Tasha to chyba zadowolona ,że bedzie CC:tak:

Kate brawo za zrzucenie kilosów..

jeryy nic nie pamietam więcej..:sorry2:

Samana - piwko zakwasza, więc obniża ph a niskie ph 4,o-5,0 sprzyja dziewczynkowym plemniczkom, tak samo działa cola
Mama - z jednej strony zadowolona jestem z cc, bo nie będę musiała czekać aż się mojej Migotce zachce przyjść na świat, bo na pewno cc zrobią przed terminem, ale z drugiej strony trochę się boję, bo wcześniej nie miałam cc i nie wiem jak to jest z blizną po cc i czy można po porodzie w miarę normalnie funkcjonować, ale już wolę to niż ryzyko pęknięcia miednicy, o którym dziś zostałam poinformowana; a i jeszcze Ci powiem, że absolutnie nie wolno Ci zniknąć z tego forum, bo jak czytam twoje posty to prawie zawsze się uśmiecham, dziś też jak przeczytałam o drinach z palemkami nad basenem i facetach w stringach to buźka sama się śmiała:-D, dziękuję, że jesteś;-)

dziewczyny co za dzień!
mega pracowity i wogóle mega aktywny i mega deszczowy!!!! huh
teraz sobie spokojnie desperadosa piję i oglądam meczyk.... :)
:blink:

Dziś kolejny dzień walki z zasypianiem córci, niestety metoda z uśpieniem na materacu w najmniej uczęszczanym pokoju nie wypaliła, mała bardzo płakała a ja z bezsilności poryczałam się straszliwie, aż oczy mi napuchły. Potem 2 razy usnęła mi na łóżku, na którym śpię z nią w nocy, 3 raz już nie chce tam zasnąć ale i tak zrobiłam przemeblowanie - zabawki i telewizor z tego pokoju trafią do pokoju Krzysia a na łóżku zamontuję barierkę i spróbuję tam Kaje usypiać ...jestem naprawdę załamana, niebawem skończy się urlop M a ja nie mam opracowanej żadnej strategii.

Lena
, zerknij tutaj w sprawie sposobów zwiększających szanse na córeczkę (chyba, że już czytałaś :-)) https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index4944.html#post8664432.

Noemi, chyba nie mieszałabym w tym samym dniu Sylku i Gynofloru, po pierwsze Gynoflor na pewno Ciebie odpowiednio zakwasi a po drugie licho wie czy nie zajdą jakieś interakcje między tymi dwoma specyfikami.

Tasha, jejku, dbaj o siebie kochana. Dobrze, że będziesz mieć CC bo poród SN przy takim rozejściu jest chyba dość niebezpieczny. Oczywiście moje kciuki masz zarezerwowane na poniedziałek :tak: Nie masz co się bać CC, najgorszy jest dzień w którym trzeba wstać (choć niektórzy tego dnia nie wspominają źle, siostra mówi, że po prostu troszkę ją piekło a szwy ciągnęły więc może też tak dobrze to zniesiesz :-)) a potem z dnia na dzień jest lepiej, po 3 dobach śmigasz już wyprostowana, ja tydzień po CC rzadko kiedy odczuję już jakiś ból.

reklama
jestem po spacerze z Bono i piwku z sąsiadka na ogrodzie..

Tasha -uprzejmie dziekuję za takie słowa-to bardzo miłe kochana :))
&&&&&&&&&&&&&&&& za poniedziałek i ustalenie terminu:)

Pirania jeszcze troche i zycie wejdzie w rytm i znów będziesz pisała ,że masz klony w domu;-):-)
wiedz ,że ja każdego dnia myślę jak sobie radzisz i ufam ,że idzie ku lepszemu-musisz poznać Kaję i Jej rytm a to wymaga czasu-ale...dasz radę -kto jak nie Ty:tak:

Miss jeszcze 4 dni do połówkowego :))&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!

Gal .............????????????:((

Monico- ja narazie jem mniej a częściej,
piję przynajmniej butelkę wody niegazowanej
i czekam tez aż mi trochę woda zejdzie po lutce bo niestety na niej się przybiera ..
no i teraz czas owoców i warzyw trzeba wykorzystywać :tak:

Kinga smacznego piwka ,ja tez wypiłam :)

Do góry