reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

pirania Marcello będzie miał mniej więcej 2 latka i 8 m-cy, więc się zobaczy /o ile wszystko będzie ok;-)/

tasha współczuję obrzęków, bo doskonale wiem, co to znaczy-miałam nogi, jak słonica /jak rodziłam, było 35st/, miałam wrażenie, że zaraz strzeli mi skóra i wytryśnie ta zbierająca się woda, coś okropnego

reklama
Tasha, nie ukrywam, że cieszę się, że mam już to wszystko za sobą. Pytaj kochana kiedy tylko chcesz, jak tylko znajdę chwilkę to chętnie odpiszę, wcale mi głowy zawracać nie będziesz, będę się cieszyć jeśli w czymkolwiek pomogę. Jejku, czas na Twoim suwaczku zasuwa jak opętany!

Ewcik, to super różnica wieku bo na pewno już wiele zrozumie a dzieciaczki na pewno jeszcze złapią ze sobą super kontakt i będą się razem bawić, ja czasem żałuję, że odrobinę dłużej nie poczekałam.

Poniżej fotka śpiącej królewny, uśpiłam ja na rękach, odłożyłam i odpukać na razie się nie kapnęła :-)

Zobacz załącznik 479436

witam was kochane :-)

i kolejny weekend za nami...

Piranha ile ja bym dala ze miec taka pereleczke jak twoja Kaja :tak: ona jest przeslodka!

u nas dzis ladna pogoda byla, tylko troche wietrznie.

pozdrawiam was :-)

Piranha ja postanowiłam, że zrobię tak: dzisiaj zero staranek, czuję lekki ból owulacyjny i taki też miałam jak pęcherzyk już był do pęknięcia. Badałam ph cały dzień i było niskie a teraz zbadałam i lekko mi podskoczyło na 4,7(pasek był widocznie ciemniejszy) jeżeli owu będzie tak jak ja przypuszczam to będzie w nocy i jutro rano tempka będzie wyższa. Aha i teraz jeszcze troszkę mam śluzu EWCM. Jedno czego nie wiem to czy starać się jutro rano ok 8/9 czy popołudniu ok 15... bo owu będzie w nocy, w sumie komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 24 godziny??Piranha poradź co Ty byś zrobiła bo ja wiem, że staranka jutro po tym jak tempka mi skoczy ale o której godzinie..:zawstydzona/y: sorki, że tak jęcze ale sporo nerwów mnie to kosztuje wszystko szczególnie że mój M ma powoli dosyć i tylko czeka aż zaciążę

Dzięki dziewczyny za miłe słowa w imieniu Kai :-), jak każda baba lubi komplementy :-D

Noemi, ja bym starała się rano po upewnieniu się, że pH jest niskie i nie ma śluzu EWCM. Niby komórka jajowa żyje 24h ale podobno plemniki potrzebują około 6h by podlec procesowi kapacytacji w śluzie szyjkowym macicy.

reklama
Piranha Twoja córeczka to istne cudo - ile ja bym dała żeby też doznać takiego cudu. :-)

Ja jeszcze jestem przed starankami bo zaczynam od następnego cyklu, ale w tym cyklu bardzo skrupulatnie obserwuje swój organizm. Moje Ph cały czas waha sie od 4,0-5,0 Przewaznie jest 4,4-4,7 Czy to jest Ph ok ?????
U mnie od kilku cykli brak jest śluzu płodnego rozciągliwego więc chyba tez dobrze. Ale cały czas zastanawiam sie jak działać czy przed owu czy może O+12??? I te dylematy siedzą mi w głowie non stop.

axarai dzieło męża super :-) Mój to walnął dzieło jak wygląda dzidziuś w brzuchu jak byłam w pierwszej ciąży na szkole rodzenia ;-)

Weekend minął nam spokojnie - wczoraj byliśmy z mężem wieczorem w kinie , a dziś dzieci u babci i dziadka a my na szaleństwo zakupowe- ciuchy :-)

Teraz u nas burza ufffff nareszcie chłód bo w dzień 35 stopni MASAKRA (a dzis dowiedziałam sie że tam gdzie jedziemy na wakacje czyli w Chorwacji jest 40 stopni...... w cieniu

Do góry