reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki juz jestem, wizyta byla szybka no i wiem co jest grane, zolnierzyki mojego M sa wolne i leniwe. Pani kazala kupic cynk i powtorzyc badanie za 4m-ce. Jesli nadal bedzie zle to wtedy wybiora jego dobre zolnierzyki i " wpuszcza" do mnie.... Matko, dziewczyny boje sie jak cholera.

Kupie cynk ale co jeszcze???? Ratunku, pomocy

reklama
Cześć!

Nie miałam od wczoraj aż do teraz internetu.

Truskafffko, nawet nie masz pojęcia jak mnie pocieszyłaś :-* Ja bym testowała we wtorek testem 10 mIU/ml, będę z całych sił trzymać kciuki, mam coś dobre przeczucie :tak:

Kasiu, czyli zapewne ma mało plemników klasy A (o szybkim ruchu postępowym). Niech łyka L-karnitynę w ilości 1000 a nawet 2000 mg dziennie, do tego maca, cynk i jakieś witaminy z L-argininą, dodałabym też B-Complex, witaminę E 400iu oraz koenzym Q10 w dużej dawce, naprawdę bardzo podnoszą płodność. Trzymam kochana kciuki!

Daria, to prawda, że niewłaściwe pH nie przekreśla szans ...ale jednak ma bardzo duży wpływ. Ciekawa strasznie jestem czy masz synka czy córeczkę :-) Jak się czujesz?

natusia, jak dziś synek? Ano leci ten czas jak szalony. Kaja właśnie śpi już 3 godzinę w tej huśtawce Graco, aż sama jej nie poznaję :-) Wieczorkiem dałam jej Nutramigen by zobaczyć czy też będzie miała tak silne kolki i było chyba lepiej ...no i pospała aż do 5 rano bez przebudzeń :-)

Tasha, trzymam dziś z całych sił kciuki i czekam na wieści, fajnie jest znać termin pojawienia się na świecie swojego dzieciątka :-)

natusia a dziękuję, dziś czuję się juz dużo lepiej - temperatury już nie mam, gardło mniej boli i wracam do życia (nawet juz za sprzątanie chaty sie wzięłam bo matka 3 dni poleżała a chata jak po huraganie). Oczywiście jeszcze schudłam, bo jeść mi sie nie chciało i nadal mi sie nie chce . Ważyłam rano 60,9kg
A Twoja tempka kochana jest oki, to normalne że jest raz wyższa raz niższa ale jest w górnej granicy - wychodzi na to że owulke miałaś prawdopodobnie w poniedziałek 9.07???

Tasha trzymam kciuki za wizyte i poznanie terminu cc

Kasia uk mam nadzieje że witaminki pomogą Twojemu M i żołnierzyki się wzmocnią. Trzymam &&&&&&&&&

truskafffka i za Ciebie oby Wam sie udało &&&&&&&&&&&&&&&

Lecę ogarniać dalej kąty

Cześć!

Nie miałam od wczoraj aż do teraz internetu.

Truskafffko, nawet nie masz pojęcia jak mnie pocieszyłaś :-* Ja bym testowała we wtorek testem 10 mIU/ml, będę z całych sił trzymać kciuki, mam coś dobre przeczucie :tak:

Kasiu, czyli zapewne ma mało plemników klasy A (o szybkim ruchu postępowym). Niech łyka L-karnitynę w ilości 1000 a nawet 2000 mg dziennie, do tego maca, cynk i jakieś witaminy z L-argininą, dodałabym też B-Complex, witaminę E 400iu oraz koenzym Q10 w dużej dawce, naprawdę bardzo podnoszą płodność. Trzymam kochana kciuki!

Daria, to prawda, że niewłaściwe pH nie przekreśla szans ...ale jednak ma bardzo duży wpływ. Ciekawa strasznie jestem czy masz synka czy córeczkę :-) Jak się czujesz?

natusia, jak dziś synek? Ano leci ten czas jak szalony. Kaja właśnie śpi już 3 godzinę w tej huśtawce Graco, aż sama jej nie poznaję :-) Wieczorkiem dałam jej Nutramigen by zobaczyć czy też będzie miała tak silne kolki i było chyba lepiej ...no i pospała aż do 5 rano bez przebudzeń :-)

Tasha, trzymam dziś z całych sił kciuki i czekam na wieści, fajnie jest znać termin pojawienia się na świecie swojego dzieciątka :-)

Pewnie dieta i te wszystkie inne metody duzo dawaja ale nie u wszystkich czasami cos wplywa ze sie nie uda :)
ja czuje sie lepiej czasami mnie jeszcze brzuch na dole boli ale juz zadko:) chce dotrwac do tego 37 tygodnia :)dobrze ze co tydzien mam KTG i wizyte :)
sama jestem ciekawa jak plec chociaz patrze na ciuszki chlopiece bo dziewczece mam :) posciel czy cos kupuje w beżu i bieli :)zeby pasowało:)
Mi dzis tak z piersi leciało ze cala piżamę miałam mokra az sie wystraszyłam :szok:
a jak tam Krzysiu przyzwyczajony juz do Kai ?

Daria, mi zawsze pokarm pojawiał się dopiero po urodzeniu, pierwsze 2 dni to było prawie nic a w 3 dobie nawał. Ja specjalnie dla synka kupiłam część ubranek w neutralnych kolorkach (beż, biel, żółty, czerwony, zielony itp.) na wypadek gdyby drugie dziecko było córeczką :-), część ubranek zatem po Krzysiu wydałam a część nosi Kaja :-) Krzysiu się już przyzwyczaił na szczęście ale niestety ma od dłuższego czasu straszne humorki i czasem ledwo radę daję. Jejku, właśnie zerknęłam na Twój suwaczek i to już 31 tydzień leci, szok jak to zleciało!

natusia, wykresik bardzo ładny, takie skoki to normalna rzecz tak jak pisze nullka, trzymam kciuki.

Truskafffko, ale wysoka tempka, trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Piranha dziekuje ci bardzo za rady, czy te wszystkie witaminki ma razem lykac, wszystkie?????

Nulka dziekuje, mam nadzieje ze twoje dobre slowa mi pomoga, buziaczki

hejka

piątek 13go:cool2::cool2::cool2:
a jutro...same wiecie...WAKACJEEEEE:-)

Kasia wykres masz ładniutki :) mże jednak zaskoczyło? :) Trzymam kciuki!!!
I za Armię trzymam kciuki, niech chłopaki sie troszke podrasują i atakują ;) jestem dobrej myśli :D
Noemi hehe no i widzisz, człowiek sobie odpuszcza a tu takie rzeczy się dzieją :D trzymam mocno kciuki!!!
Ja też się nakręcam:sorry: ehhh miałam o tym nie myśleć, nie nakręcać się..ale jednak noo kurka noooo człowiek ma nadzieję ;p
Natusia tak jak Nullka pisze, wykres ok, widać róznicę w temperaturach w pierwszej i drugiej fazie, a to najważniejsze :)
Piranha no to podobnie kombinujesz, ja tak myślałam że może w środę bym spróbowała aconem...dziś poszłam do apteki (jedynej, w której acona znalazłam)...i co? Akurat im się skończyły ehh
no to poprosiłam inny test, a Pani wyjęła...BOBO TEST...aż mnie ciarki przeszły, bo ten teścik nam Matika ujawnił:-) oczywiście wzięłam go, pomimo tego że on 25mIU/ml, najwyżej jednak poczekam jeszcze chwile..no i zobaczymy jak tempki będą wyglądać...
a Kaja ma jak w raju w huśtawce, niech sobie słodko śpi :) super, że nocka spokojna :)
Mój Mati też na nutramigenie jechał ;)
Tasha &&&&&& zaciśnięte :)
Nullka :) dzięki :)
fajnie że wracasz do życia:tak:

a gdzie reszta???????? meldować się ;)

Daria, mi zawsze pokarm pojawiał się dopiero po urodzeniu, pierwsze 2 dni to było prawie nic a w 3 dobie nawał. Ja specjalnie dla synka kupiłam część ubranek w neutralnych kolorkach (beż, biel, żółty, czerwony, zielony itp.) na wypadek gdyby drugie dziecko było córeczką :-), część ubranek zatem po Krzysiu wydałam a część nosi Kaja :-) Krzysiu się już przyzwyczaił na szczęście ale niestety ma od dłuższego czasu straszne humorki i czasem ledwo radę daję. Jejku, właśnie zerknęłam na Twój suwaczek i to już 31 tydzień leci, szok jak to zleciało!

natusia, wykresik bardzo ładny, takie skoki to normalna rzecz tak jak pisze nullka, trzymam kciuki.

ja przy nadii mialam mleko dopiero po porodzie a tu dzis takie zdziwko;d
ja jak teraz jestem sama z nadia a zeby jej duzo nie nosic i byla grzeczna to daje jej raz albo co drugi dziennie 5 kropli lehning l72 i jest grzeczna jak aniol :) bo tak to nie wiem czy bym sama dala rade bo co chwile chce isc na dwor lub na rower a po tych kroplach jest spiaca albo siedzi i sie bawi w domu:)

Kasia wykres masz ładniutki :) mże jednak zaskoczyło? :) Trzymam kciuki!!!
I za Armię trzymam kciuki, niech chłopaki sie troszke podrasują i atakują ;) jestem dobrej myśli :D

Truskaffka dziekuje !!!! Jejku super ze jestes taka optymistka, mam nadzieje ze juz wkrotce zarazisz mnie optymizmem,
Odpoczywaj i relaksuj sie na WAKACJACH !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki uciekam do sklepu, musze poszukac koenzym q10. Pozniej robiac obiadek wpadne do was na kawke, buziaczki

Do góry