reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aa Andziak co do imion to mi podoba sie Marcel, aa ja nawiasem miałam chęć syna nazwać Igor ale jakoś odeszło..
Piranha akwarium super fajne i mega wypaśnie już na tym etapie a co kiedy będzie wszystko gotowe w środku ullala :-)

reklama
No więc.... jestem po wizycie, spłakana bo szału nie ma....Na prawym jajniku ( tylko na prawym) są 2 pęchęrzyki z których "może coś być" na lewym lekarz mówił, że nic nie widzi. Endometrium ładne ale nigdy nie miałam z nim problemu. Na prawym jajniku ten niby większy pęcherzyk ma ok 15mm, ale na usg jest jakiś taki zamazany nie widać jego brzegów wyraźnie, a teraz jeszcze naszła mnie myśl, że może to być jakaś cysta albo torbiel a nie pęcherzyk i ona rośnie mi i się wchłania. Jak miałam owu ładną to w lewym jajniku, w poprzednim cyklu prawy jajnik i nic z tego nie wyszło też pęcherzyk był byle jaki, teraz niby znów prawy jajnik i znów taki niewyraźny pęcherzyk i to mi dało do myślenia o jakimś tornielu który może zmylić lekarza. W piątek mam znów przyjść na monit, powiem szczerze że jestem załamana bo lekarz jak popatrzył na usg to upewnił się czy to jest na pewno stymulowany cykl....

Tasha gratuluję z całego serca szczerze zdrowej córeczki!!

Tryskaffka Tobie jeszcze raz gratuluję i powiedz mi proszę jak Ty to robiłaś, że tak pozytywnie się nastawiałaś podczas staranek bo mi lekarz powiedział, że blokuję się psychicznie, ja nie umiem inaczej wyszłam szybko z gabinetu bo bym popłakała się przy nim...

Witajcie dziewczynki,
... mimo, ze za oknem deszcz i zinmo to buzka juz mi sie usmiechnela od samych dobrych news-ow
Tasha
Duze gratulacje i wielkie buziaczki dla WAS:-)

Truskaffka
super, super wiadomosc. Fasolka jest i ma sie bardzo dobrze:-):-)

Piranha
ale super akwarium, wow... cos pieknego,

Buziaczki

Czarodziejka chyba o mnie ci chodzi ni o Ewcik:sorry2:
suwczek mam nadzieję wstawić po jutrzejszych dobrych wieściach od gin
Noemi ujć..Trzymam kciuki żeby pęcherzyk jednak zdrowo rósł ;)
ja też miałam takie słabe momenty, na początku za duże parcie na ciążę miałam "już teraz natychmiast", a tu wieści o wyglądzie jajników-policystycznych, wiele pęcherzyków, brak owulacji ehhh wychodziłam zaryczana od gin i to samo mi mówiła, że mam wyluzować...i faktyczne trzeba ten temat w sobie "przetrawić", jak dostałam tabletki na uregulowanie cykli przyjęłam postawę "dzieciaczka będziemy mieć, może teraz, może później ..ale będziemy mieć" no i tego się trzymałam. Bez wielkiego parcia na ciążę teraz natychmiast, pogodziłam sie z tym że to może potrwać. Oczywiście nie da się wyluzować na maksa i nie myśleć o staraniach, ale mnie pomogło takie zresetowanie się, w tym cyklu-jak podejrzysz, nawet tempki na początku nie mierzyłam, i zaskoczyły mnie piękne tłuściutkie kreseczki na teście owulacyjnym, czułam tą owulację, no i działaliśmy..efekty mam nadzieję jutro zobaczyć :)
aaa no i dodatkowo blokuję cię-tak mi sie wydaje -działanie na dziewczynkę, chciałoby się mieć wszystko wyliczone, kiedy się starać, kiedy nie...a to dodatkowo blokuje. Ja przyjęłam postawę, że biorę suplementy, staram się przestrzegać diety, używamy sylku...reszta należy do sprytnego plemniczka czy to dziewczynkowego czy chłopczykowego ;)
Dopinguję wam bardzo i trzymam kciuki, wierzę że się uda :)
Kasia dziękuję ci badzo ;)

czarodziejka fajni chlopcy

Trsukaffka dziekuje, ja wierze ze uda mi sie... tylko nie wiem kiedy????
Piranha podpowiedziala mi abym od 16dc (dzis) zaczela brac dupka, ok super, tylko ja taka panikara jestem, pozniej musze go lykac do 12 tyg ciazy.... oj jak sie boje, nie wiem co robic. Dupek juz uszykowany..... czy on nie zaszkodzi, jak tak sama "na pale" zaczne brac???? Wielka niewadoma.

Noemi, nie nastawiaj się tak negatywnie, tempka spada a więc estrogeny i pęcherzyki rosną i zapewne z tego 15 mm będzie owulka, trzymam kciuki!

Czarodziejko, boskie zdjęcia, śliczne dzieciaczki a wnętrze jak z katalogu! Dzień dziś nieco lżejszy bo M miał urlop ale jestem już przerażona jak ja sobie poradzę jutro z podaniem antybiotyku, synek straszne sceny robi i niekiedy kończy się na siłowym rozwiązaniu a ja niestety nie dam rady.

Truskafffka
, na którą godzinę masz wizytę? Pamiętam te emocje przed pierwszą wizytę jakby to było wczoraj, jak ten czas zasuwa.

Kasiu, łykaj śmiało, to tylko progesteron, którego w FL czy ciąży nigdy za wiele.

Truskafka dziękuję Ci zasłowa otuchy, dzisiaj nawet lekarz powiedział, że widać po mnie że załamana jestem....Pewnie, że starania na dziewczynkę też mnie blokują, ale nie umiem o tym nie myśleć...Nawet teraz już sobie myślę, że jak będę miała pęcherzyk duży w pt to działania też będą zapodam sobie gynoflor i będę pilnować ph poprostu a nie dnia staranek tylko już tak bardzo chcę żebym miała tą owulację, srasznie się denerwuję aż mi serce wali jak szalone i czekanie do pt wydaje mi się wiecznością:-( jeszcze ten cykl stymulowany i tak bardzo liczyłam na super wieści że dzieje się coś pozytywnego w jajnikach a tu nici, może stanie się cud i w pt będę mieć piękny pęcherzyk ale boję się że ten mój stres i myślenie o:-( staraniach zablokuje moją owu. Ty tak pozytywnie podchodziłaś do staranek podziwiam Cię i nawet mojemu M opowidałam bo nie wiem dlaczego ale od Ciebie i twoich postów pozytywna energia bije:tak: muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie...

Piranha dziekuje, no to dzis 1 -wsza tableteczka zostanie zapodana wieczorkie. Bylam w aptece po test o czulosci 10ml... pani mowi, ze nie ma. Polecala inne ale tylko podziekowalam. Juz zakupilam na ebay-u, test ciazowy 10ml plus 30 testow owul w komplecie. No i czekam do 12dpo. Dziekuje.

Kurcze, tylko nie wiem czy bede testowac, wg tego powinnam testowac w czwartek a w sobote powinna pojawic sie franca.... jesli przerwe dupka w 25dc, to moze zaczekam te dwa dni???? Czy taka przerwa moze zaszkodzic????

Bozzzzie jak ja was tutaj zameczam, a ciebie Piranha az za bardzo. Mam wyrzuty sumienia, ze ty zamiast zajmowac sie swoimi dzieciaczkami to musisz odpisywac na moje " blache" pytanka. Przepraszam, ale...... zrozum mnie

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu, owulka była prawdopodobnie w 14 dc więc testować powinnaś w piątek (12 dpo). Ja bym zrobiła tak, w piątek wzięłabym dupka i zatestowała, jeśli test będzie negatywny to w sobotę najpierw bym zatestowała i jeśli coś się pojawi to znów wzięła dupka, w 13 dpo test 10 mIU/ml na pewno już coś pokaże, tylko nie wyrzucaj od razu i sprawdzaj też po dłuższym czasie pod światło :-) Nie męczysz mnie kochana i naprawdę strasznie się cieszę jeśli mogę pomóc. A jeśli siedzę przy kompie to oznacza to, że właśnie bujam nogą Kaję w leżaczku a Krzysiu jest czymś mocno zajęty :-D

Do góry