reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andziak tulę...zacznij głośno narzekać tak samo, niech rodzinka wie, że też czujesz się kiepsko..
Kasia Dziękuję, Kochana Jesteś, ojj potrzebuje teraz słów pocieszenia i wiary że Rybcia ma się dobrze :)
ja wiem..że jest dobrze...ale jednak jakiś wstrętny strach czai się za rogiem..
Mama o jeee zimne piwko i szabadaba daaaaaa:-p

a mój D wysyła smsy z pytaniami jak się czuję, się chłopak przejmuje i dobrze:-p

reklama
Daria moj m umie /Teraz sam sobie szykuje ale narzeka jaka to ma wyrodna zonke.
Obiad jak chce tez zrobi.Z dziecmi sobie poradzi tylko jakby byl sam.Bo z mama.Oni sie tu pozabijaja jak bede w szpitalu .Ja narzekam i co to da jak zaraz slysze ze oni maja jeszcze gorzej.A od mamy uslysze ze 7 dzieci mogl mi zrobic.Wiec po co wojne robic.A biedne dzieci maja tego sluchac.Teraz siedze meza i mamy nie ma.Ja z dziecmi.Ale nie wstaje bo poprostu nie mam sily.Nogi opuchniete maly cisnie na pecherz.

hejka jestem...
przepraszam ze mnie malo ale caly dzień sprzatałam , prałam i gotowalam.
nie mialam nawet kiedy na zakupy skoczyć:(

Dziewczyny...nie pamiatam juz teraz ktore pisaly w spr Włoch..chyba natusia i taska ale nie jestem pewna.
Moja kuzynka wynajela ten domek na cały miesiąc za 3000 Euro ale podkreślam na caly miesiac. za 2 tyg polowe mniej. Miejscowosc nazywała się Santa Maria nieopodal Neapolu.
Ta cena ktora podałam byla takze uwarunkowana tym ze domek byl na samej plaży..wiadomo ze kazdy kolejny dalej byl tańszy. Poza tym dom byl ogromny, dwupietrowy z dwiema łazienkami i prysznicem dodatkowo na zewnatrz.Jak sie jedzie jedną rodziną na np 2 tygodniei bierze dom ciut dalej od plazy i mniejszy to o wiele taniej wyjdzie to cenowo.
no i o tyle o Wloszech bo teraz ten poprzedni tydzień bylam na Lubelszczyźnieu mojego dziadzia..tak bardzo kocham to miejsce..przypomina mi moje dziecinstwo:))))
Wypad był naprawde super...poza tym moja siostra zrobila ur swojej corci wiec dzieci mialy swoją impreze:)

~~~~~~
Patrysiak fajnie ze jestes...Juz niebawem znikniesz nam na jakis czas z forum...podobnie zreszta jak Daria..no ale taka kolej rzeczy! Ja na te chwile twardo wiem ze palnowac juz nie bede..spedzilam caly tydzien z czwórką dzieci w wieku 10, 6, 5, 2,5...lat...i mam dosc:)))))))) Z calym szacunkiem Andziak ale jak Ty kobieto dajesz rade?????wydawac by sie moglo ze dzieci wcale nie takie małe ale ciągle coś..
naprawde mam szacun!!!!

patrysiu oby juz Alanek czul sie dobrze...takie grillowe moze dziecku zaszkodzic.

mama jestem z Tobą oby robotnicza brać zrobila elewacje szybko i ładnie!!!!!!

Truskafcia o to ,to :)))
a mężulo dba o taką kochaną żonkę :)

Czarodziejka dzięki kochana ..
miłego zaklimatyzowania się w domku po wczasach:-p

ja zniknęłam bo u nas przeszła burzaaaa...wichura....i brak prądu ...własnie nam włączyli prąd...
panowie złożyli rusztowanie na 2 ścianach domu bo dalej już się nie dało przez pogodę ...
ale patrząc mi w oczy OBIECAŁ ,że jutro będą punkt 7.00..

hej dziewuszki

ja dziś klasycznie samotny wieczór, M w pracy, Marcelinio śpi, słoiki się pasteryzują /bo dostałam jabłka i porobiłam musy na zimę/

axarai pochwal się, co tam upolowałaś w tym klimatyzowanym centrum handlowym :D

daria kolejna piękna fotka zgrabnej mamuśki-ciężaróweczki :)

mama współczuję takich fachowców, upał upałem, ale przecież nie robią tego za free

kingula to i tak mimo wszystko pocieszające, że lada moment @ przyjdzie.. bo to daje nadzieję, że szybko rozpoczniecie kolejne starania.. a u mnie @ nie wiadomo kiedy będzie, dziś mam 21 dc po Ł, nic się nie dzieje i podejrzewam, że jeszcze długo @ nie dostanę :(

tasha w taki upał to nawet ta opaseczka Sonii nie potrzebna ;) pamiętaj, że dzidzia w gondoli leżąc w ogóle nie ma cyrkulacji powietrza, więc jest o wielę goręcej, niż nam ;)
super, że kg tak lecą, a tak się martwiłaś ;)

natusia prowadzę wykres tempki, ale niestety nic z niego nie wynika :( Obserwacja cyklu - enpr.pl

czarodziejka dobrze, że już jesteś :) a gdzie byliście dokładnie?

kate Alanek już pół roczku dziś kończy, ale ten czas leci...

patrysiak, tasha fajną maścią na bliznę po cc jest Contratubex

andziak współczuję bieganiny w takim upale

andziak, daria mój też uważa, że nic nie robię, bo przecież od razu po przyjściu z pracy powinnam zapieprzać z odkurzaczem.. brak słów.. jak on mi o tym nadaje, to ja się po prostu wyłączam

mama podeślij tą burzę do mnie, bo zdycham z duchoty

Cześć dziewczyny.

Ja wiem, że Wy mnie nie znacie, ale choć osobiście Was nie znam, to historie wielu z Was są mi znane.;-) Nie sposób przeczytać całego wątku od deski do deski. Mimo to, przewertowałam go już chyba w każdy możliwy sposób. Śledziłam historie zwłaszcza tych z Was, które urodziły synków, bowiem właśnie o synka staraliśmy się z mężem. Nie ukrywam jednak, że i Wasze dziewczynkowe starania czytałam, żeby wiedzieć czego nie robić:blink:

Nie wiem, czy w ogóle powinnam do Was pisać, bo już się nie staramy, tylko jak widać na suwaczku, czekamy na wynik naszych poczynań. Usg połówkowe mamy za 9 dni. Wcześniej nie robiłam, choć mogłam prywatnie. Bałam się jednak, że zbyt wczesne określenie płci może mi pozostawić złudny cień nadziei. Dlatego czekam.:baffled:

Moje staranka zaczęły się rok wcześniej niż zaszłam w tę ciąże. Ponieważ bardzo chcieliśmy synka chciałam postarać się jak najdokładniej ustalić swoją owulację. Po 6 miesiącach mierzenia temperatury, robienia testów owulacyjnych, analizowania śluzu i bólu owulacyjnego przystąpiliśmy do dzieła. Strzelaliśmy zawsze w owulacje. Stosowałam dietę chłopczykową, a jedyne czego nie analizowałam, to ph śluzu. Może to i błąd, bo teraz wiem, że mogłam zrobić jeszcze więcej.:-(

Udało się w 6 cyklu, który był przeze mnie spisany na straty, bowiem tuż przed okresem (tym ostatnim przed ciążą) brałam antybiotyki na zatoki. Od czasu pozytywnego testu umieram z ciekawości. :zawstydzona/y::sorry2: Próbowałam tu, na forum znaleźć kogoś, kto świadomie i z premedytacją planował tylko chłopca, żeby jakoś przetrwać ten czas do usg. Oj nie jest mi łatwo.:blink:

Nie wiem, czy powinnam do Was w ogóle pisać:sorry: Może chciałam Wam po prostu podziękować za ten watek, bo jesteście ogromną skarbnicą wiedzy w kwestii planowania płci. Nie chcę Wam robić bałaganu i się wpraszać, ale tak tu u Was miło, że nie mogłam się powstrzymać.:zawstydzona/y:

Wszystkim starającym się życzę dużych pokładów cierpliwości i oczywiście trafnych strzałów;-)
Zaciążonym spokoju i bezproblemowych miesięcy oczekiwań na maluszka, oraz spełnienia marzeń co do płci:happy2:

Darii i Patrysiak szybkich i łatwych porodów. :tak:
Szczęśliwym mamusiom powodzenia na każdej płaszczyźnie:happy2:

Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny!

A czy mi się udało, to się przekonam już niebawem. Bez względu na wszystko i tak Wam DZIĘKUJĘ, bo stworzyłyście fantastyczny wątek:happy2:

Ewcik ściskam cie mocno rybka.... Wiem że Ci ciężko... mam nadzieje że długo nie bedziesz czekała na @ :( Mnie niedawno zalało własnie... :/ no i fakt, zaczynamy na nowo nadzieja jest! nie martw się zaświeci i dla Nas słońce

Ewcik wysłałam na Pw,
Tak Alan ma juz pół roku, strasznie szybko czas leci, mam wrazenie , ze dopiero wczoraj go urodziłam

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie wieczornie

Mama
brawa.gif
udalo sie, a jednak przyjechali i jeszcze cos zrobili, super. No to czekamy do rana z toba i mocno trzymam &&&& aby pogoda dopisala. A teraz czas na cwiczenia..
a035.gif
.... pamietasz trzeba dbac o "forme" i Figurke

Czarodziejka dziekuje za info o Wlochach

Andziak wspolczuje i podaje
a045.gif
, moze jak walniesz w leb to sie tam wszyscy obudza i w koncu cie zrozumieja

Ewcik ty dzis bardzo pracowita,
e015.gif
. Jak cos to wpadne po mus i upieke placek, a pozniej zrobimy wszsytkie babski wieczor

Piranha slonce, a ty gdzie jestes???

Kinga, trzymam mocno aby w kolejnym cyklu byl trafiony
p010.gif
. Pamietaj sport to zdrowie a ile przyjemnosci....

kate co tam u ciebie????

Magda z uk witaj, &&&&& za baby boy

Ja tez zaraz uciekam pod
c055.gif
bo pozniej czas na
p010.gif
p030.gif

Do góry