reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hej dziewczynki, jestem, ciągle w ciąży:-) i nic nie wskazuje żeby miało się w tym zakresie coś zmienić. Ale to dobrze, bo z tym antybiotykiem jestem dopiero w połowie kuracji. Zresztą w tym tyg akurat nie ma mojego gin. więc będę szczególnie mocno zaciskać nogi. Byłam parę dni w naszym domku letniskowym a tam są problemy z netem stąd moja nieobecność, ale bardzo tęskniłam!

Czarodziejko, cieszę się, że już wróciłaś

Natusia gratuluję imprezy

Ewcik ja Ci za bardzo nie pomogę w tej tabeli bo ja się o dziecko (żadnej płci) nie starałam. Nie stososowałam żadnej diety, jestem raczej wszystko żerna, lubię słodycze, więc je jem ale też bez przesady. Cykle miałam zazwyczaj 27-28- dniowe, w tym szczęśliwym cyklu seks był w 6 i 8 dniu, które to dni wydawały mi się całkowicie bezpieczne. Nie wiem dokładnie kiedy była owulacja. Nie brałam żadnych suplementów, ponieważ piję dosyć dużo kawy od czasu do czasu brałam jakiś magnez, ale to jak mi się przypomniało, nie super regularnie. U mnie sprawdziła się wysoka beta (znacznie wyższa niż w poprzednich ciążach z chłopcami), cykl jonasa (zarówno ten 6 i 8 dzień cyklu pokrywał się z różowymi kwadracikami) i robiony- kupny test na płeć. I to pomimo tego, że wszystkie badania moczu wykonywane w ciąży wskazywały dość wysokie ph- 6,0 i 7,0 to on wyszedł mi różowy. I tyle.

Mama, nie denerwuj się, z fachowcami to podobno zawsze tak jest niestety. To tak jakby nie chcieli zarobić

Kate mam nadzieję, że tak jak Ty szybko odzyskam swoją figurę po ciąży, a Tobie gratuluję

Ja byłam dwa razy we Włoszech na kempingu z Vacansoleil, raz w Toskanii a w tym roku k. Wenecji. Polecam wszystkim szczególnie z małymi dziećmi- mają super infrastrukturę- baseny, place zabaw, restauracje, gokarty itp. A domki bardzo wygodne- z zadaszonymi werandami, wyposażoną kuchnią i pełnym węzłem sanitarnym. Dla mnie takie wakacje są idealne bo ja lubię zwiedzać, więc jak już się te baseny znudzą to zawsze można pojechać coś zobaczyć.

Daria, Truskawciu- powodzenia na wizytach

Piranha, dobrze, ze wizyta udana. Rozumiem, że kolki trochę ustąpiły?

Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam. U nas strasznie gorąco!!!!

Kinga, przykro mi:no:

Tasha jak Ty to robisz, że tak szybko chudniesz?! mam jedno pytanie, bo być może mnie też czeka cesarka- czy ta blizna jest duża i czy ją czymś smarujesz?

Patrysiak dobrze ze u ciebie ok. Trzymaj mocno nogi razem i bedzie dobrze. Bardzo mnie zainteresowala twoja wypowiedz o Wlochach. Juz znalazlam, teraz jeszcze musze luknac ktore bedzie w okolicy Wenecji. Widze ze tam jest identycznie jak w Eurocamp=ie, tylko pozostaje sprawdzic ceny .

Kinga
tule mocno.....pamietaj ze zawsze jest szansa w kolejnym cyklu. Uda sie!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Ja dopiero wracam padam w tym upale(za jakie grzechy he he) jesli to potrzebne do tabeli to mi sie nie sprawdzila wysoka beta bo powinna byc corka z taka jak u mnie niskie ph sluzu i moczu u mnie bylo dziewczynkowe kalendarz chinski powinna byc corka i jonasa.
Jutro usg

Natusia a twoja tempka podskoczyla, tak wiec &&&&&&&&&&&&&&&&&. Zycze ci z calego serca abys 1 wrzesnia mogla pic juz tylko soczki....

Laseczki mykam jakis obiadek kulac...

Patrysiak dobrze ze u ciebie ok. Trzymaj mocno nogi razem i bedzie dobrze. Bardzo mnie zainteresowala twoja wypowiedz o Wlochach. Juz znalazlam, teraz jeszcze musze luknac ktore bedzie w okolicy Wenecji. Widze ze tam jest identycznie jak w Eurocamp=ie, tylko pozostaje sprawdzic ceny .

Kinga
tule mocno.....pamietaj ze zawsze jest szansa w kolejnym cyklu. Uda sie!!!!!!!

Kasia UK- ten camping w toskanii (Park Alabtros) był większy i miał więcej atrakcji ale z kolei tam jest dalej więc wyższy koszt dojazdu. Zaliczyliśmy Pizzę, Siennę, i popłyneliśmy na Elbę. Tylko do Florencji się nie pchaliśmy, (to znaczy wjechaliśmy tylko na chwilę wracając już do Polski) bo tam to zwiedzania na parę dni, to troche nam jednak czasu było szkoda. Ten koło Wenecji znacznie mniejszy ale też fajny, I o wiele ładniejsza plaża a ponieważ ze względu na moją ciążę byliśmy przed sezonem (w maju), to na plaży byliśmy praktycznie sami! Oni niestety w ścisłym sezonie mają dosyć drogo, najlepiej jak ktoś może jechać przed lub po. Ja jeszcze w przyszłym roku tak będę mogła skorzystać ale potem Marcinek pójdzie do szkoły i dooopa

Natusiu kochana wypoczęłam o ile w ogóle można mówić o wypoczynku z 5,5 oraz 2,5 latkiem będąc w 9-mies ciąży, hehe:-)
przynajmniej mnie żaden kleszcz nie ugryzł tym razem
Już Ci kiedyś pisałam, że będziesz mieć córeczkę tylko zajdź proszę:-)
kiedy masz ten egzamin?

reklama
Witam Was kochane :-)

Informuję, że żyję, wszystko u mnie w porządku, upały męczą mnie bardzo, byłam teraz cały weekend nad morzem ale nawet na plaży było za gorąco, zazdrościłam ludziom którzy się kąpali w morzu. Czuję się dobrze chociaż morfologia krwi znowu kiepska, w tym miesiącu mam najgorsze wyniki jakie miałam do tej pory, chodzi o hemoglobinę, jest dużo poniżej normy niestety...

Mama możemy sobie podać rękę jeśli chodzi o remonty i fachowców. Ja z kolei mam zdjęty cały dach bo zakładamy nową blachę, zamiast dachu mam folie a ekipa przychodzi do pracy co drugi dzień, masakra jakaś, dzisiaj burza za burzą, ulewy co chwilę a my nawet rynien nie mamy, wszystko zalane a chłopaki dzisiaj zrobili sobie wolne, może jutro zaszczycą nas swoją obecnością.

Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Do góry