reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
tasha do chlopca to mam tyle imion ze sie nie moge zdecydowac narazie jest colin ale jak sie urodzi to zobacze jakie imie dostanie;p a do dziewczynki mam tylko Naomi :)
ja obstawiam synka bo taka dziewczyne co poznalam i chodzi do tej lekarki tez to mowi ze jej jak powiedziala syn to byl syn :) to sie tak trzymam Colina Natana lub Briana:) tylko mojej mamie ciezko wytlumaczyc ze to chlopiec bo ona twierdzi ze corka i sie ze mna kłóci ;/ ale coz;p

powiem wam ze ja szybko brzuch zrzuciłam z hula hop i teraz tez sobie kupie i od razu po porodzie ćwiczyłam tylko tym :)
matko ale mi dzis dziecko wariuje co chwile cos wypycha w kazdym miejscu chyba szykuje sie do porodu:-D

hejka

ale się kobietki rozpisały fiu fiu...a ja tu pracą zawalona i tak plątam się między czytaniem a pracowaniem:-D

Ewcik zazdraszczam tych wyrobów na zimę, D też trochę podziałał, głównie z ogórkami i sałatkami, wina jakieś tam robi..
brakuje mi dżemu z truskawek i konfitur ach
Magda Witamy :) Super że się odezwałaś i piękne słowa o nas napisałaś
Przygotowania do ciąży robią wrażenie :D &&&&&&&&&&&&&&&& megaśne zaciśnięte żeby synek w brzuchu mieszkał :)
Kasia niech plemniczki prosto do jajeczka lecą ;) a te cycki...padłam hahahaha spokojna Twoja rozczochrana, cycki same zaczną wkrótce rosnąć :tak:
Kate patrz, a ja nie zauważyłam że Alankowi stuknęło pół roczku :) buziak dla słodziaka od e-ciotki!! :D
Mama no to fachowcy się postarali :-p
Wasze szaleństwa obłędne hahahaha
Mnie jakoś nie bardzo ciągnie...ehh a D wyczekuje drugiego trymestru bo w poprzedniej ciąży szalałam w łóżku i nigdy dość nie miałam haha
Natusia dzięki, a ja faktycznie zapracowana, dziś akurat mam gorszy dzień, nie czuję się najlepiej, już odliczam czas do końca pracy i ...przywitam z radością łóżko hehe
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& wciąż zaciśnięte :D
Agagsm haha no widzisz coś za coś :p
A ty...dorwij M, masażyk, kusząca bielizna, i facet choć styrany na pewno stanie na wysokości zadania:-p
Patrysia Wiesz, spokojna Twoja rozczochrana haha będą się za Tobą oglądać na ulicy z niedowierzeniem że taka laska trójkę dzieciaków urodziła ;)
Daria o której masz usg? doczekać się nie mogę haha

Ostatnia edycja:
hejka

ale się kobietki rozpisały fiu fiu...a ja tu pracą zawalona i tak plątam się między czytaniem a pracowaniem:-D

Ewcik zazdraszczam tych wyrobów na zimę, D też trochę podziałał, głównie z ogórkami i sałatkami, wina jakieś tam robi..
brakuje mi dżemu z truskawek i konfitur ach
Magda Witamy :) Super że się odezwałaś i piękne słowa o nas napisałaś
Przygotowania do ciąży robią wrażenie :D &&&&&&&&&&&&&&&& megaśne zaciśnięte żeby synek w brzuchu mieszkał :)
Kasia niech plemniczki prosto do jajeczka lecą ;) a te cycki...padłam hahahaha spokojna Twoja rozczochrana, cycki same zaczną wkrótce rosnąć :tak:
Kate patrz, a ja nie zauważyłam że Alankowi stuknęło pół roczku :) buziak dla słodziaka od e-ciotki!! :D
Mama no to fachowcy się postarali :-p
Wasze szaleństwa obłędne hahahaha
Mnie jakoś nie bardzo ciągnie...ehh a D wyczekuje drugiego trymestru bo w poprzedniej ciąży szalałam w łóżku i nigdy dość nie miałam haha
Natusia dzięki, a ja faktycznie zapracowana, dziś akurat mam gorszy dzień, nie czuję się najlepiej, już odliczam czas do końca pracy i ...przywitam z radością łóżko hehe
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& wciąż zaciśnięte :D
Agagsm haha no widzisz coś za coś :p
A ty...dorwij M, masażyk, kusząca bielizna, i facet choć styrany na pewno stanie na wysokości zadania:-p
Patrysia Wiesz, spokojna Twoja rozczochrana haha będą się za Tobą oglądać na ulicy z niedowierzeniem że taka laska trójkę dzieciaków urodziła ;)
Daria o której masz usg? doczekać się nie mogę haha

o 16.30 mam wizyte u ginekologa a o 18 w szpitalu wiec moge byc pozno na necie :) tylko sie zastanawiam czy sie doczekam w koncu tego usg :angry: bo jak sie lekarce zachce w koncu zrobić bo ciagle odwleka ...

truskafffka: najpierw moja mała zmora musi iść spać, a ona chodzi dopiero o 21 i bez mamusi nie zaśnie;)
no ty to możesz miec złe samopoczucie bo początki często takie męczące - pośpisz w domku i będzie lepiej!
patrysia: co ty gadasz - gdzie ty po Alanku fałd miałaś - ja nie widziałam - laska byłaś i jak urodzisz to raz dwa z powrotem będziesz ;P tu połowa o tym twoim brzuszku marzy, a ty narzekasz, ale babie nie dogodzisz;P heheh

ehh jak ten dzień wolno leci, a z kolei popołudnia w domu to mi jak z bicza trzasnął tak szybko mijają;(

Cześć dziewczyny.
Jeszcze raz dziękuje za miłe przyjęcie. Przyznam szczerze, że w moim otoczeniu nikt jakoś nie rozumie, co teraz przeżywam. Pewnie, że nie jest to "być, albo nie być", ale jednak denerwuję się. Wiem, że wiele z Was też to przeżywała i może dlatego zdecydowałam się odezwać:blink:

W trakcie czytania całego wątku śledziłam uważnie historie m. in. dziewczyn o nickach: Kinga85, Czarodziejka, anufifi, jarzębinka, royanna, gie-oska, pyszczek, Beti1975, patrysia*, pati1159, Agniesiak85, Dzastina222, RiSiA, Jagienka29, monico, Beatka78, Kosmopolitan, AneczkaK, daria0607, Piranha, Andziak0307, patrysiak i wiele, wiele innych.

Doczytałam również, że Czarna rozpoczyna staranka o chłopca lada moment, pierogatka dopiero później, Kasia uk jest w trakcie,a martika...hmm....wiem, że któraś dziewczyna o takim nicku jest w ciąży, coś ok 11 tygodnia, ale czy mówimy o tej samej?

Piranha
zauważyłam już, że mało jest tu obecnie dziewczyn, które próbują ustrzelić chłopca. Również w historii wątku szału nie ma:sorry2: Oj chciałabym być tą, której się uda...

Co do staranek u mnie, to tak: obserwacja śluzu, temp. i testy owulacyjne pół roku przed rozpoczęciem działań. Na ich podstawie wywnioskowałam, że owulacja przypada u mnie 36h po pozytywnym teście, w trakcie najgorszego bólu owulacyjnego (kłucie jajnika i ból całego podbrzusza uniemożliwiający poruszanie się przez ok 6 godzin). Wszystko w obecności śluzu, bardzo przejrzystego, rozciągliwego, ale już dość rzadkiego.
Do tego dietka i suplementy: potas, witamina E i koenzym Q10. Piłam również od okresu do owulacji napój sodowy i moooorze wody z cytryną.
W szczęśliwym cyklu pozytywny test był w sobotę rano 12 dc. Wtedy jeszcze śluz dość gęsty, ale dużo. W niedzielę wcześnie rano ból jajników, ale bardziej całe okolice podbrzusza. Po południu w niedzielę śluz już rzadszy, ale rozciągliwy. Ból już bardzo mocny. Całe okolice podbrzusza z wyraźnym kłuciem prawego jajnika. Staranka przy tym bólu wieczorem w niedzielę (chyba nie muszę dodawać, że bolesne;-)), z orgazmem. Rano w poniedziałek ból już bardzo lekki. Po południu śluz już gęsty, bólu brak. W czwartek, 4 dni po owulacji, lekkie ciągnięcie w okolicy podbrzusza, "pikający" jajnik (prawy). 8 dni później w 25 dc. test ciążowy słabo pozytywny, 2 dni później test już mocno pozytywny. I jak to wygląda według Ciebie?

A co myśli reszta dziewczyn?

Łoj znowu się rozpisałam:zawstydzona/y:

Trzymajcie się!

Hallo Kochane!
Już zalewam potem, i mlekiem klawiaturę z tego upału!
Magda z uk no strasznie przypominasz mi Piranhe:-) I życzę tego wymarzonego syneczka!!!
Czarodziejko no wróciłaś, i obrazków na dzień dobry brakowało mi strasznie!!!!
Natusia dla Ciebie~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!
Mama................ pobudzasz mnie tu normalnie sexualnie:rofl2: Ja tu wyposzczona od 3 miesięcy, a Ty o sexie w burzy mmmmmmmmmmmmmmmm:-)
Daria ja też syna obstawiam! Na 100%:-)
I w ogóle jak obetrę pot napisze dalej!

Magda Wszystko brzmi bardzo obiecująco na chłopca:))))
ja nie robilam kompletnie nic i mam az dwoch:))))
ponizej wkleje ci link gdzie widac moj szczesliwy wykres jak zaszlam w ciąze z maksiem.
staranka byly rzecz jasna dziewczynkowe..
ale ja sposrod dlugiej listy zalecen zastosowalam TYLKO odstep od owulacji..
i dzis potwierdzam slowa Piranhi ze nie w odstepie tkwi siła:))))) ale na to sklada sie wiecej czynnikow

link
5/ 2009 Próba 1 - 28dni.pl

MAGDA ja tak jak CZARODZIEJKA:)tzn.Domisia w owulkę a Alanka tak 2 dni a w tej ciązy to i nawet 3 dni przed O ale czy tak było do końca?to nie wiem gdyż nic nie czułam na O ba nawet sluzu nie miałam praktycznie w ogóle(nawet się zastanawiałam czy ja mam w ogóle płodny ten cykl)a tyle ze powinnam mieć 3 stycznia a staranka hmm może tak serduszkowanie było w noc sylwestrową(wpadeczka)...

reklama
U mnie Kamil na 100% w owu, i Emi też:-) Kacek to nie wiem, bo barabara było milion, bo mój nowy M niezniszczalny jest:rofl2: A Ada, podejrzewam, że 0+12 zaliczyłam. Śluzu płodnego, albo i jakiegokolwiek innego nie miałam nigdy. Ja z tych pustynnych jestem, ale za to teraz się ze mnie leje:rofl2:

Do góry