reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dobry!
Moja niunia wczoraj jako jedna z nielicznym nie płakała, a spędziła w przedszkolu bite 9h - dzielna dziewczyna - gorzej z mamusią;P Natomiast wyjątkowo nie było leżakowania żeby nei przerażać dzieci bardziej i mi w trajtku usnęła, a potem o 19 już w wannie była i i o 20 ziuźkała - także wymęczona bardzo, ale zadowolona dziś mi od rana coś tam śpiewała po swojemu jak maszerowała do przedszkola cała szczęśliwa. No nie wiem mam nadzieję, że tam sobie radzi jakoś - opowiedzieć mi nie opowie, bo za mało mówi, ale panie mówią co nieco, że niby nawet sama zjadła obiad i śniadanie I i II. Podwieczorek tylko zostawiła, ale to i tak dużo jak na nią:)

natusia: może u ciebie dopiero owu wystąpi - spadek temp. masz:) jak impreza u szwagra?
Martuchaa: może ta senność wczorajsza to dobry znak - a tempka to może coś zawsze ją zakłócić.
Kasia: no to mamunia szczęśliwa - słodkie są takie chwile, jak stęsnione dziecko wraca - ta radość:)
Daria: fajne organki:) urodzisz urodzisz - ale zaskoczyłaś wszystkich - no, ale kto powiedział, że nawet z rozwaciem nie można chodzić do 40tc:)
magda: fajnie, że wykorzystałaś dzień z dziewczynkami - trzeba korzystać z pogody i czasu wlnego, tym bardziej,że dziś już szkoła czeka:)
truskaffka: chyba ten początek września to ogólnie ciężki dla większości - oby przezyć i będzie lepiej:)
Patrysia: u nas na grupie styczniówek masz numer do mnie - spisz sobie słońce i możesz mi napisać smsa jak coś:)
Piranha: Kajka ci bardzo mało śni - a czemu tak krótko chcesz karmić piersią - nie lubisz? mi to zawsze się wydawało wygodniejsze niż wstawać i robić butelkę, więc z lenistwa karmiłam długo:)

reklama
Kobitki oby nasze dzieciaczki same wesołe minki mieli dzięki szkole!!:))

Tak już TUSIA mi wysłała nr :)

AGAGSM twój spisze aby powiadomić styczniówki bo przecież i one musza wiedzieć :))

Ja robie kompot z gruszek bo teściu poprzywoził od swojego brata i juz mam chęć go wypić :D

DARIA to fakt hehe tu już 39 tc zaczety ale to bardzo dobrze!:))
CZARODZIEJKA do zerówki:))do przedszkola nie chodził...
MAMA humorek bardzo fajny ;))

Kobitki ja tak przelotnie na szybcika...

Dziękuje za miłe słowa :))

Patrysia: no właśnie właśnie - styczniówki też muszą wiedzieć :)

aaa która tu zaprawiała maliny i soki robiła? przyznawać mi się, bo znalazłam tanie źródło na malinki i zamierzam sią za to zabrać. Potrzebuję dokładny i sprawdzony przepis co mam z nimi zrobić, żeby na zimę do herbatki były, dla zdrówka i smaczne:)

Aga, no właśnie tak się śmieję, że jak przyjdzie co do czego do z wygody nie odstawię :-D Z braku czasu fatalnie się odżywiam (a zdrówko się sypie) i boję się, że małej czegoś brakuje, ostatnio też mam wrażenie, że moim pokarmem nie do końca się najada bo bez problemu po wypiciu mleka z piersi potrafi wciągnąć jeszcze 150 ml mleka z butli. Do tego mam koszmarne problemy z kręgosłupem - czasem ledwo chodzę a córcia coraz cięższa, pomaga mi tylko jeden lek a przy karmieniu piersią nie mogę go zażywać. Krzysia odstawiłam jak miał 8 miesięcy bo chciałam by mój organizm pozbył się nadmiarów prolaktyny przed zajściem w drugą ciążę ;-) W nocy koło łóżka miałam podgrzewacz, butelki z wodą i odmierzone już porcje mleka. Ale masz dzielną córeczkę!

Agagsm ja zrobiłam w tym roku prawie 60 kg malin na soki, ja robiłam w sokowniku, cukier dosypywałam dopiero jak juz zlałam sok, lekko zagotowałam , do słoików i gotowe, na 1 kg malin 1/2 kg cukru, tylko miałam słodkie maliny ze słonca

Witam witam!
No nareszcie mlody poszedl pierwszy dzien do szkoly taki sobie dzien jak codzien :-p nawet nie bylo zadnego apelu ani nic ah ta FR pelen luz :eek: widze ze MAGDA u Ciebie tez dzis ten wazny dzien :-D

No i tak troche nie planowo poszlismy wczoraj na calosc wieczorkiem przed seksikiem ocet na PH potem SYLK i 2 godziny po seksie jeszcze ocet kurde chyba wybilam wszystkie ~o ~o ~o ~o ~o tylko spanikowalam bo seksijk byz z orgazmem :zawstydzona/y:ale nie moglam sie powstrzymac :crazy: wiecie tyle czasu bez gumki i juz jestem zla :wściekła/y:czy tym nie zaszkodzilam czy przy obnizaniu PH tez trzeba tego pilnowac?

Nie wiem czy dzis znowu probowac czy lepiej juz nie niby szyjka dalej zamknieta jak myslicie ? Moze dzis tez ale bez orgazmu i obnizania PH po tylko przed seksikiem kurcze co zrobic ? :eek: help

Pirhania, Alan wydoił butelke ekspresowo, to chyba mu smakowało, on wogóle uwielbia jesc,
ja juz mu daje owoce, zupy, ziemniaki , biszkopty, tez pomału chce go przestac juz karmic
Patrysia to super, że synek tak fajnie zaklimatyzował się w szkole

Hallo Kochane!!!
Natusia Kacuś ogólnie ok, trochę smutny, że nie rozumie co mówią, ale Panie są świetne, i myślę że będzie dobrze. Dziś musiałam lecieć do przedszkola, bo M zadzwonił, że do niego dzwonili, że mały płacze, ale "tylko" puścił pawia, bo mu na siłę mleko rano wmusiłam, bo nic paskud nie chce jeść! Posiedziałam chwilkę i wróciłam do domu.
Madzia liczę na to bardzo, że szybko załapie, bo tak ogólnie to on odważny jest, i chce chodzić, tylko bariera językowa jest.
Dziś odbieram o 13, będzie jadł z dziećmi obiadek, ciekawe czy coś zje:rofl2:
Aga dzielna córeczka!!!! Oby tak dalej:-)
Mama policja przyjechała:-) Ty szalona bestio! Ja to już stary ramol jestem, policję na naszą
imprezę ostatnio sąsiedzi wzywali 20 lat temu:-D
Jeszcze.....................7!

Ostatnia edycja:
melduje sie ze zyje ;-)tylko jakos przez urlop w PL 3 tygodniowy odzwyczailam sie od neta i o dziwo bardzo dobrze mi z tym ;-)
dzis odprowadzilam obie dziewczyny do przedszkola, livke pierwszy raz, ale jak przez cale wakacje mowila, ze do przedszkola nie pojdzie, to wczoraj stwierdzila,ze idzie i bylo bardzo dobrze, no ale ma latwiej bo tu grupy 3-6 lat i jest razem z Nadia, dlatego jej pewnie latwiej i razniej, dzis tylko jak wychodzilam to sie spytala ,a gdzie mama? ale pani powiedziala, ze nie plakala, nie histeryzowala, nie szukala mnie i sama stwierdzila, ze jutro tez idzie, za 3 h musze jeszcze nadie odebrac, bo jeszcze nie chciala isc, a dzieci ktore pierwsze kroki w przedszkolu stawiaja w pierwszym tygodniu chodza krocej...

wizyte mam jutro, ale bez usg, chyba,ze sama zaplace, no ale nie wiem jeszcze czy zrobie bo ten miesiac jest ciezki, 2 wyprawki do przedszkola, maz firme rozkreca, AC i OC trzeba bylo zaplacic, hak zamontowal i krucho z kasa.... jak nie jutro usg to za miesiac ;-)na kase chorych...

milego dnia dziewczyny, kciuki za starajace sie i za te na koncowce :-)

reklama
Cześć dziewczynki!

U nas paskudna pogoda, mąż maluje mieszkanie, więc ja mam dziś luuuuuzzzzz:-)

Pierogatka
brzusio pogłaskany:-) I jeśli jest cokolwiek w czym mogę Ci pomóc, to śmiało pisz do mnie. Chętnie pomogę:tak:

Nullka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pozytywny test;-)

Daria Nadia czuje już pismo nosem. Pewnie stąd te pobudki nocne. Biedna przeżywa to wszystko razem z Tobą:sorry:

Kate18
u nas w porządku. Nelusia dziś z radości pobiegła do szkoły:happy: Widzę, że Alankowi wychodzą zęby hurtowo. U nas też tak było, ale przynajmniej szybciej mieliśmy z głowy.
Pytałaś Piranię o mleko modyfikowane. Moja Nelcia jak ją odstawiałam od cyca, to najchętniej piła humanę bananową. To mleko probiotyczne, no i fajny zapach ma. Jabłkowa już jej tak nie smakowała.;-)

Kasiu uk miło się czyta takie posty....aż mnie coś ścisnęło:zawstydzona/y::-p Super, że już masz swoje szczęście przy sobie!

Martuchaa
szykujesz się, jak na wojnę. No normalnie pełny ekwipunek:szok: Śmiałabym się tylko, jakby się okazało, że na darmo:-D Oby, oby &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&;-)

Piraniu tak mi się rzuciło w oczy to, co pisałaś o Nutramigenie... Kurcze, nie bardzo rozumiem czemu Kajusia musi pić to mleko? Przy nietolerancji laktozy wystarczy mleko bez laktozy, np Enfamil Lakto Free. Nutramigen to silny kaliber dla takich alergików jak moja Nika.To hydrolizat i jak dla mnie ostateczność. Moja Nika piła chyba od urodzenia wszystkie możliwe mleka (pod nadzorem w szpitalu) i niestety nie mieliśmy wyjścia...No i przecież laktoza jest tak samo w Twoim mleku, więc...:confused: Nie ważne, czy Kajusia wypije go mniej lub więcej. Nie chcę Ci nic narzucać. Absolutnie. Jeśli uważasz, że Nutramigen jest niezbędny, to oczywiście na pewno masz rację. Może jednak wystarczyłoby coś bardziej lekko strawnego? Np. jakieś mleczko probiotyczne? Ja po prostu klne na ten nutramigen na czym świat stoi, bo moja Nika teraz nie chce mi pić żadnego innego mleka, choć już mamy zielone światło od alergologa na wprowadzenie. No nic słońce. Ty znasz ją najlepiej. Ja tylko se mogę pogadać:baffled:

Aga
ale masz super córeczkę! Aż miło się czyta;-)

Myszka
moja Nela też bez problemu pobiegła do dzieci. I u nas tez nic nie ma, żadnego apelu. Ot tak, jak zawsze. Daj znać jak tam synuś PO;-)

Axarai
po mnie raz dzwonili, kiedy Nela się zderzyła z jednym chłopcem i bardzo płakała. I powiem Ci, że ona uwielbia jeść w szkole. Jakoś jej tak pewnie raźniej. Ciekawa jestem jak Twój synek dziś sobie poradzi. Daj znać i trzymam kciuki!:-)

Martika
witaj i powodzenia jutro na wizycie:-)

Kinga
zaraz wracam;-);-):-)

Miłego popołudnia babeczki życzę Wam!

Do góry