reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka przykro mi.... u nas w zeszłym miesiącu zmarła siostra mojego teścia :( też byliśmy na pogrzebie... raka miała i długo walczyła z nim. całe 7 lat.
martucha już rozumiem. Ale wiesz, mysle że w nast sie uda bo porządnie jesteś przygotowana! :-) rozumiem że o dziewczynkę się staracie teraz..

reklama
stresior to najgorsze co może być.. :/ i dobrze misia piszesz bo tak to jest własnie tempka nie taka i juz sie człowiek denerwuje zastanawia i czyta w necie... testy owu tak samo... widzisz fajnie że napisałaś o tym u ciebie pozytywny wychodzi ale juz PO owu. dla mnie to cenna informacja którą zapamietam bo zawsze tu mówią dziewczyny że po PLUSIE jeest owu a widać nie u każdego tak musi być... :]
monitoring można zrobić nawet ze 2 razy chociaż... na początku aby zobaczyć jak rosną jajeczka i kiedy ewentualnie jest ten czas aby zaliczyć próbę i potem aby zobaczyć czy pękły..
Ja od nast cyklu inaczej bede robić zupełnie... no i zobaczymy może w końcu sie uda! kurde no

Jak rozmawiałam z lekarzem to powiedział że jak pojawią się objawy owu czyli śluz , miękka szyjka to się zdzwaniamy i umawiamy na monitoring i tak właśnie zrobię ufam mu i myślę że wie co mówi :tak: i na 100% nie kupię testów owu szkoda kasy ;-)

Witam i przepraszam że sie wcinam ale ..........

Dziewczyny czy chociaz przez chwile pomyślałyscie że należy starać sie o dziecko a nie o płeć. Te wszystkie suplementy wcale nie są obojetne dla plemników,jajeczek. Dla jednych dziewczyn nie ma to wplywu na przebieg ciąży dla drugich może mieć. I jak widzę ma........
:-:)-:)-(

Ja sama dostałam lekcje pokory tracąc swoje dzieciątko łykajac wiele dziewczynkowych suplementów( zakwaszając sie przez globulki) I wierzę że one miały wpływ na to że straciłam tę ciąże.

Teraz wiem że planowanie dziecka jest najważniejsze nie płci. A całkiem przypadkowe jest że jedna z nas ma 4 synów a druga 4 córki. Takie życie.

Marti-ka (*) dla Twojego aniołka.

Pozdrawiam

Jak rozmawiałam z lekarzem to powiedział że jak pojawią się objawy owu czyli śluz , miękka szyjka to się zdzwaniamy i umawiamy na monitoring i tak właśnie zrobię ufam mu i myślę że wie co mówi :tak: i na 100% nie kupię testów owu szkoda kasy ;-)

racja....

to mówisz że jak śluz płodny i szyjka otwarta to wtedy 1monit tak? hmm.. :)

Losiczka ja Cie rozumiem. przykro mi z powodu straty.
Ja nigdy nie starałam się o konkretną płeć i nie zamierzam.Co będzie to będzie pokochamy wiadomo. Ale sama widzisz że wątek jest i dziewczyny starają się o płeć.. Uda się to uda nie to nie..jeżeli chcą niech próbują. Może kiedyś też będzie im to obojętne tak jak np mi. po 3 latach starań.

Witam i przepraszam że sie wcinam ale ..........

Dziewczyny czy chociaz przez chwile pomyślałyscie że należy starać sie o dziecko a nie o płeć. Te wszystkie suplementy wcale nie są obojetne dla plemników,jajeczek. Dla jednych dziewczyn nie ma to wplywu na przebieg ciąży dla drugich może mieć. I jak widzę ma........
:-:)-:)-(

Ja sama dostałam lekcje pokory tracąc swoje dzieciątko łykajac wiele dziewczynkowych suplementów( zakwaszając sie przez globulki) I wierzę że one miały wpływ na to że straciłam tę ciąże.

Teraz wiem że planowanie dziecka jest najważniejsze nie płci. A całkiem przypadkowe jest że jedna z nas ma 4 synów a druga 4 córki. Takie życie.

Marti-ka (*) dla Twojego aniołka.

Pozdrawiam

Jesteś w błędzie myśląc i pisząc że nie myślimy o dziecku tylko o płci każda z nas myśli o dziecku a o płci każda marzy i próbuje sobie dopomóc a jak zajdzie w ciąże i nie ma wymarzonej płci to nie robi dramatu tylko się cieszy że jest zdrowe a ciążę można stracić bez suplementów też . A poza tym żeby każda przyszła matka i ojciec tak dbali o swoje zdrowie jak my to było by cudnie .

o płci każda marzy i próbuje sobie dopomóc a jak zajdzie w ciąże i nie ma wymarzonej płci to nie robi dramatu tylko się cieszy że jest zdrowe
MISIA masz racje każda marzy o płci... ale sprostuję tutaj tylko że były i są dziewczyny co robią dramat bo jest nie ta płeć własnie.... I TO, to już mnie irytuje bardzo... kiedyś tu była dyskusja już na ten temat... sama w niej uczestniczyłam he :]

warto mieć marzenia! po to sa aby je móc spełniać :) prawda...

kinga 85 tak się umawiałam z lekarzem że jak tylko pojawią się objawy to sie kontaktujemy:tak:

Martucha te 150zł to za ile wizyt jest a to są tylko USG czy badanie też?

reklama
losiczka to jeszcze ja się wypowiem na ten temat - ja straciłam swoją ciążę 7.12.2011 i wtedy jeszcze nic nie łykałam nie zakwaszałam, jedynie zastosowałam 3 dniowy odstęp od owulki. Bo wyczułam sugestię Twoją, że dziewczyny tracą tu swoje dzieciaczki przez suplementy itp.
Dlatego odpowiedź mi na pytanie dlaczego straciłam tą ciążę????

U mojego lekarza monit pojedynczy kosztuje 50zł albo w jednym cyklu nie zależnie ile razy 120zł

Do góry