reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kate to jak z moja znajoma tylko ona przed porodem sie dowiedziała ze corka a byl caly czas syn;p
u mnie sie smieja zebym czasem blizniat nie miala :-D
ja bylam z nadia na zakupach i narazie nic;d ale jakos czuje ze urodze tego 13 ;/a jak nie to czuje ze w tym tygodniu :)

Daria a ty przesądna jesteś??? Powiem Ci że ja urodziłam Jaśka 13 w czwartek i jest suer szczęśliwy w sęsie jak kupujemy lody to on zawsze wygrywa, ciągle kase znajduje na ulicy i ogólnie czego się tnie to mu lekką ręką idzie:-) w przeciwieństwie do Kubusia temu to zawsze jak po gruzie i musi się sporo napracować żeby poczuć smak sukcesu:-) Życzę Ci bardzo szybkiego porodu w miarę bez bolesnego :tak:

reklama
kobietka ja tez z porodu zle wspominam szycie ale bardziej ciecie;/ matko tego do konca zycia nie zapomne;/
84misia dla mnie 13 to dobra liczba zawsze moj nr w dzienniku:) chodzi o to moj tata urodzil sie 13 wrzesnia jest alkoholikiem i nie potrafie scierpiec tej daty i boje sie dlatego nie chce 13 wrzesnia;/
czesc mama:) licze ze jak urodze to ty zajdziesz :)

ojj coś mi się oczka kleją...zabiegany dzień w pracy, czas odpocząć ;)

także na szybko wpadam..powiedzieć..dobranoc:szok::-p:-D

Axa Ale SUUUUpeeeRRR :D Czekamy na WAS :)
ja miałam cc w piątek wieczorem, a wypuścili mnie we wtorek ;)
po cc z reguły dłużej trzymają w szpitalu
Czarna szkoda, ale już ślę nowe ~~~~~~~~~ i kciuki zaciskam ;)
Piranha haha taki mały udany automaniak, przypomina mi mojego wariata hihi
Mati z tych co też lubią spać z autami:-D
Kate a widzisz, syropek prawoślazowy dobra rzecz, muszę wzbogacić apteczkę ;)
zdjęcia poszukam...wstyd się przyznać, ale mam ponad 2000 w aparacie i czekają na ściągnięcie:szok:
niezła historia z płcią hehe
Natusia dziękuję, nie najgorzej ;)
a Tobie nudy trochę życzę bo widzę że zalatana nieźle jesteś ;)
Nullka ejjj nie daj się, tulę ;)
i wiesz, ja sądzę że trochę spontana się przydaje. Bo kurka jak tak człowiek dokładnie wylicza, anazlizuje...to niestety psycha siada i pomimo wielkich chęci utrudnia zajścię w ciążę.
Z drugiej strony rozumiem, że człowiek chce wszystkiego dopilnować w staraniu o wymarzonę płeć..
Andziak :) Pięknie Jędruś rośnie :)
a Ty uważaj na siebie

Witam się ponownie.

Moje dziewczynki, to chyba mogłyby siedzieć w szkole całe dnie. Ledwo przyjdą, to już marudzą, kiedy pójdą znowu. Żeby to tak się dało je wysłać na dłużej....ech...pomarzyć zawsze wolno.

Dziś odwaliłam tłumaczenie do którego nie mogłam się w ogóle zebrać i wreszcie mam to z głowy. Strasznie się cieszę, bo łatwe to nie było i tak ciągle przekładałam na później. Dzisiejsza pogoda jednak jakoś mnie tak natchnęła, że poszło dość szybko.
Czarna strasznie mi przykro:-( Wiesz, ja tak często miałam, że np. rano zrobiłam test, a dosłownie zaraz się okres zaczynał. I zawsze mi tylko było szkoda testu, bo kupowałam te elektroniczne. Po 3 cyku się wkurzyłam i zaczęłam kupować takie najtańsze, a pierwszy i tak zużyłam dopiero w szczęśliwym cyklu. No nic słońce. jestem z Tobą już w tym nowym cyklu i będę dalej mocno trzymać kciuki. :tak:

Pirania
powiem Ci, że ja tam nie jestem zwolenniczka upalnego lata, ale u nas w tym roku lato było baaaardzo deszczowe i na prawdę słonkiem nie było się kiedy nacieszyć. Wam życzę, by pogoda utrzymała się jak najdłużej. Zawsze to można chociaż na spacerku pośmigać.
Ja jak wysyłałam Nelcie do szkoły w zeszłym roku, to nawet sobie nie zdawałam sprawy z tych wszystkich chorób. Owszem, wiedziałam, że dzieci chorują, ale jakoś nie byłam świadoma, że nas też to spotka. Jak się zaczęło, to w szoku byłam. Dwa tygodnie w domu, kilka dni szkoły i znowu i znowu. Fakt, że u nas pojawiła się astma i odkąd zaczęli to leczyć, to obie mniej chorują, ale jednak nie da się tego uniknąć. Szlag mnie trafia, jak idę do szkoły, a tam co drugie ma gile po pas i kaszle. No ja bym dziecka w takim stanie nie posłała do szkoły. To jest tylko 2,5 godziny, więc za mało by można było iść do pracy (no bo jak ktoś pracuje, to wiadomo, może nie mieć jak z dzieckiem w domu zostać), ale wystarczająco długo, aby inne dzieci to złapały. Boje się bardzo tego roku, zwłaszcza, że obie już chodzą, ale wychodzę z założenia, że im szybciej to przejdziemy, tym lepiej. Być może Twój Krzyś z czasem będzie łagodniej przechodził te wszystkie choróbska i nie będzie tak źle. Według mnie lepiej, jak dzieci to spotka w przedszkolu, gdzie nie mają później jakiś znaczących zaległości, niż później w szkole, kiedy każdy dzień nieobecności, to materiał do nadrobienia. Będzie dobrze.;-)

Ilaczek fajnie Ci z tą wycieczką na Cypr. I to jeszcze w październiku, kiedy u nas już jesień.Nazbierasz sił, odstresujesz się, to wszystko pójdzie gładko;-);-)

Kobietka @ nie ma, piłka w grze. Czy tego chcesz, czy nie:-) Kto wie, może los Cie zaskoczy?;-)

Kate weź mnie nie strasz takimi historiami o pomyłkach:szok::nerd::-) Dopiero co zaczęłam wierzyć, że będzie synuś...No mam nadzieję, że u mnie się nie pomylą. Nie omieszkam jednak umówić się za jakieś 4tygodnie na 4d.:happy2:

Natusiu
ja rozumiem, że czasu jest zawsze mało na wszystko, ale wiesz....żebyś potem nie żałowała, że tak zwlekałaś z tym lekarzem:sorry2: Fajnie, że myślisz o innych, ale pamiętaj, że czasem trzeba też pomyśleć o sobie. Uważaj na siebie słońce;-)

Nullka
dobrze, że jesteś. Szkoda, że nie wyszło w tym cyklu, chociaż może to jednak za wcześnie by wyszła beta? Nie wiem. Ale jakby co, to trzymam kciuki za kolejny cykl. I nie myśl, że coś z Tobą jest nie tak, bo to najgorsze, co możesz teraz zrobić. Trzymaj się!
Strasznie pilny ten Twój synuś. Brawa za zapał dla Niego:-)

Mama
ja o pierwsze dziecko starałam się ponad 3 lata (w końcu była to wpadka, ale po 3 latach) i na prawdę już popadałam w deprechę. W trakcie starań o tę ciążę, moje cykle szalały. Raz 21 dni, a innym razem 36. Mimo to udało się. Fakt, może nie po 3 latach, tak jak kiedyś, ale po 7, więc też nie było to tak od razu....I cholernie się bałam, że tym razem powróci ten koszmar sprzed pierwszej ciąży. To na prawdę nie fair, że czasem tak jest

Andzia
dbaj o siebie słońce. Ja wiem, że wszystkie te nerwowe sytuacje nie pomagają Ci w tym, ale wiesz...chociaż odrobinkę. A synuś ma piękna wagę. Oby tak dalej!

Truskafffka
pamiętam, jak jeszcze nie dawno o 20 już padałam, a teraz nie mogę zasnąć aż do 1 w nocy. Ciekawe, co będzie w 3 trymestrze:confused: Śpij spokojnie i regeneruj siły na jutro;-)

Axa normalnie przezywam to Twoje cc, jakbym to ja miała rodzić:szok::-) Trzymaj się! My będziemy tu wszystkie trzymać kciuki:happy2:

Miłego wieczorku wszystkim życzę!

kobietka ja tez z porodu zle wspominam szycie ale bardziej ciecie;/ matko tego do konca zycia nie zapomne;/
84misia dla mnie 13 to dobra liczba zawsze moj nr w dzienniku:) chodzi o to moj tata urodzil sie 13 wrzesnia jest alkoholikiem i nie potrafie scierpiec tej daty i boje sie dlatego nie chce 13 wrzesnia;/
czesc mama:) licze ze jak urodze to ty zajdziesz :)

AAAAA ni to przepraszma rozumiem a więc ob nie 13 :tak: zaciskam &&&&& za szybkie rozwiąznie i żeby nie 13

Witajcie BabKi:)
ja w zasadzie na chwilkę....
Chłopcy juz spią
Małż jeszcze we firmie...a ja herbatKuje:) i ogladam seriale:)))))

Axarai...Powodzenia Jutro...jesli dobrze doczytałam to własnie jutro powitasz Adusie:)
Andziak Kochana jeszcze 10 tygodni Ci zostało albo 8 i bezpiecznie mozesz rodzic,..nie szalej z tym rozwarciem!!!!
Daria Skarbie widze ze nadal nosisz brzuszka...te ostatnie chwile są chyba najtrudnijesze...dobrze ze masz skurcze..nawet jesli mijaja..oznacza to ze jak sie zacznie to juz na dobre!!!! 3mam kciuki abys sama naturalnie zaczela rodzic!!!!! Juz jestes prawie na mecie.

Piranha slodziak z Twojego Krzysia..A jak Kajulka????
Ja dzis spotkałam mamę mojej sąsiadki(babka mniej wiecej w wieku mojej mamy)....na poczatku tak o doopie marynie rozmawiałysmy..o dzieciach..i w pewnym momencie ona do mnie ..ze jeszcze trzecie dziecko by mi sie przydało..najlepiej dziewczynka....od razu mnie świeżbilo zeby zapytac czy Ala (jej corka) tez planuje trzecie..dodam ze jej corka ma syna i coreczke...nie rozumiem jednak dlaczego ludziom sie wydaje ze ktos kto ma 2-chlopcow czy 2dziewczynki powinien miec jeszcze jedno..oczywiscie plci odmiennej....Juz ktorys raz sie z tym spotkalam...skąd u takich osob w ogole przekonanie ze ja jeszcze chce miec dziecko...ehhh
Powiedzialam jej ze po to sie wzielam wczesnie za dzieci zeby pozniej miec odchowane a nie znowu sie pakowac w pieluchy...a poza tym mam chrzesnice ktora od czasu do czasu mocno wytulam, wysciskam, nakupuje sukienek i mi wystracza:))))
..mialam wrazenie ze byla zdziwiona moją odpowiedzia:))))))

Mama
Piczko buziakowce dla Ciebie

Dobra laseczki Buziaki dla Was

reklama
hej kochane moje

wpadam tylko na chwilkę.. wykończona dziś jestem, także wybaczcie, ale nie poodpisuję..

chciałam tylko powiedzieć, że jutrzejszy cały dzień będę myślami z Tobą axarai i Adusią- bądźcie dzielne, dziewczynki, jutro piękny i wspaniały dzień przed Wami

andziak oszczędzaj się, leż ile możesz.. rodzina musi to uszanować:)

truskaffcia całuski w brzusio

pirania Krzyś jest słodki, przystjniaczek z niego :)

czarna przykro mi, że test ujemny :/ następnym razem musi się udać..

dobrej nocki kochane moje

Do góry