reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc dziewczyny :-)

Nulka wszystkiego najlepszego dla Antosia! :happy2: spoznione ale szczere ;-)

U mnie dzisiaj troche luzu sie zapowiada wiec bede mogla z wami wiecej popisac :-) HUUUUUUUUUUUUUUURRRAAAAAA

Kinga podobno na poczatku ciazy, tak w okolicy spodziewanej miesiaczki , czesto kobiety lapie przeziebienie :tak: takze kto wie... trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Misia oby to byla implantacja, a jutro piekny skok &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Aga to ty planujesz druga coreczke? napisz cos o sobie, bo nie bylo mnie pare tygodni, a niestety nie dalam rady poczytac zaleglosci :no:

Czarodziejko faktycznie dziwne to jest, ze ludzie chca decydowac o tym jakiej plci powinnismy miec dzieci :szok: a przeciez duzo jest takich par, ktore swiadomie chca mie dwoch synkow albo dwie dziewczynki :tak:

Ja tez zamowienie witaminek zrobilam, wiec znowu sie zacznie lykanie tej sterty tabletek :szok:

zycze milego dnia dziewczynki :-)

reklama
Kinga podobno na poczatku ciazy, tak w okolicy spodziewanej miesiaczki , czesto kobiety lapie przeziebienie
yes2.gif
takze kto wie... trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&
fajnie tylko że ja @ spodziewam się dopiero za ponad tydzień :sorry2:

misia jutro niech ci skoczy do góry wtedy bedziemy sie cieszyć zobaczysz!

Piszę drugi raz bo forum się wysypało przed chwilą.

Martucha
, coś nie tak z tym termometrem, mój tak nie ma, ale pech, ja bym wymieniła go na inny bo licho wie czy to nie wpłynie na wynik pomiaru. Potas łykasz tylko Ty, M nie :-)

misia
, może to faktycznie spadek implantacyjny? :-) Trzymam kciuki za duży skok w górę jutro!

Czarna
, WOW, już 15 dni FL a @ wciąż nie ma.

Aga, mówisz masz :-):

- wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH
- magnez 300 mg dziennie (ten w postaci cytrynianu czy asparaginianu jest lepiej przyswajalny jak tlenek magnezu)
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyna poronienia
- wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające, kwaśne irygacje itp.
- Sudafed, należy połknąć na kilka godzin przed współżyciem, obniża pH i wysusza śluz
- kwas foliowy 800 mcg dziennie
Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyżej), witaminę C, żurawinę i kwas foliowy. Niektóre dziewczyny łykają też Saw Palmetto w dawce 320 mg dziennie, podobno obniża testosteron i estrogeny a podwyższa progesteron, należy łykać tylko do owulacji, nie należy brać jeśli zażywa się Clomid.
Parametry żołnierzyków M poprawią: cynk 50g, B-Complex B-50, L-arginina 500 mg, L-karnityna 1000-2000 mg, witamina E 400iu, koenzym Q10, kwas foliowy 800 mcg. Dużo jednak z powyższych preparatów sprzyja poczęciu chłopca.
Dziś masz dopiero 11 dpo a wówczas rzadko kiedy test 10 mIU/ml (a tym samym owulacyjny) coś pokaże, trzymam kciuki! Ależ równa ta Twoja tempka :-)

Ciekawe co tam u Axarai i Adusi.

Ostatnia edycja:
Ilaczek: Cypr - super - to korzystajcie ile wlezie z pogody i wakacji:)
Natusia: no niestety u mnie raczej nie tym razem jeszcze, ale u ciebie tempka ładnie rośnie więc trzymam mocno &&&&&&&&&
nullka: zaciskam kciuki, bo może ta beta za szybko zrobiona i wcale jeszcze szanse nie są skreśłone - póki @ nie ma to wszystko możliwe...w każdym razie nie dołuj się - są przynajmniej 3 pałeczki do przejęcia - po Patrysiak, zaraz po Darii będzie i po Patrysi - także szanse sa duże, nie?:) poza tym razem zaczynac kolejny cykl od nowa jest raźniej - ale u ciebie jeszcze szanse są!także czekaj cierpliwie
mama: to jakas ironia losu, że wszystko w porządku, masz juz dwoje dzieciaczków, a tyle czasu kolejne zajście - nie poddawaj się!
kate: niezłe jaja z tą dziewczynką:p
czarna: szkoda... ale mój organizm też wariuje z tempką, a raczej nic z tego nie wynika:) u mnie po prostu zdecydowanie za duży odstęp od owulacji i musze popracować nad mniejszym :) tylko jak ja padam po całym dniu jak mucha :zawstydzona/y:
magda: moja siedzi w przedszkolu 9h z musu, bo jak ja jej nie odbiorę to nie ma kto, więc oddaje ją przed pracą, odbieram po i w sumie wychodzi 9h - i ciągle jej mało, więc z twoimi dziewczynkami mogłoby byćp podobnie:-D

dobra, chyba popracuję trochę:)

Edit. Kinga: zrówka dla ciebie. Rocznicę śłubu macie? którą?:))
Piranha: dzięki!!!
Nullka: a jak Julek z tą rączką sobie radzi?
Marzycielka: no ja bym chciała córkę drugą, ale ja jeszcze chce trzecie dziecko i wtedy syn:) jak się nie uda w tej kolejności to trudno, ale spróbować chcę, żeby Miśka miała siostrę. Ja wiem, ze to nieczęsto ktoś chce mieć dzieci tej samej płci:) co poza tym chcesz o mnie wiedzieć? Na BB jestem od początku pierwszej ciąży, a tu czytam zazwyczaj jak siedzę w pracy i udaję, że pracuję:) Staż małżeński mam ponad 5 lat, a w sumie z moim chłopem jestem ponad 10 lat razem...córa w przedszkolu drugi tydzień, . pracuje po 12h, ja podobnie, bo mam dwie prace też, ale w pierwsze etatowej pracy strasznie dżo nie ma, więc w zasadzie odpoczywam czekając na wybucy mojego szefa, który jest zmienny jak kameleon..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
piranha dzięki ale się nie nastawiam raczej myślę że to samopoczucie to na @ ale tamke i tak będę mierzyć żeby sprawdzić jak kształtuje mi się cykl :tak:

misia, na @ jest strasznie wcześnie, oby to nie to bo tej długości FL praktycznie uniemożliwia implantację zarodka, trzymam kochana kciuki!

reklama
Do góry