reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo2
Trzymam :D
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Duża buźka :D

reklama
Hej
Ja oczywiście ten cykl zaliczam do nieudanego ale co zrobić... następny pewnie też, dopiero na wakacje może coś wyjdzie...
Ale oczywiście za was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& na różowo i niebiesko
Buziaczek dla Was wszystkich

witam staraczki.
Elmo co za pech, nie dośc ze jest drogi to jeszcze starania tuz tuz, trzeba mierzyc ph. I co teraz zrobisz?:-(
Tak Dorcia nie ma to jak rozdeptac termometr:-D

A ja dzisiaj 11 dzień, wieczorkiem strania i czekam, mierzę ph do owulki i będę próbować wyłapać pih LH. Ja dzisiaj ph 4,7 ale wczoraj na noc załadowałam lactovaginal. Dzisiaj kupie ten rephres bo po wieczornych starankach użyje go.

Krystianmartin ciężko się starac jak chłopa nie ma w domu na codzien nie? :baffled: Oby wakacje byly owocne!!!!
Ewelin no pech jak fix. Nic nie zrobie. Bede aplikować sode na kilogramy i tyle :-D Juz od dawna mam rozpiske co i ile godzin przed i po więc wrzucam na luz. Jak @ przyjdzie do zakupie paski. Tyle kasy w palnik :wściekła/y: Chyba ze ktos ma jakies pomysly jak to nastawic? Jak juz mowilam upadl mi na posadzke w łazience. Wlaczyl sie normalnie jakby nigdy nic ale wtedy go nie sprawdzilam np. zanurzajac w wodzie. To byl wieczor. Rano włączylam i pokazywal ph w granicach 12 - 14. Namoczylam go w roztworze na kilka godzin i pozniej probowalam kalibrowac ale krecenie tymi srubkami nic nie zmienia. Diodka wyglana na nieuszkodzona wiec nie wiem co sie stalo. Nie sądzilam ze sprzet za tyle kasy wysiadzie po pierwszym lepszym upadku... Baterie tez niby wporzadku.
A Ty mowisz dzialasz dzis i koniec. Spoko bedziesz miac z glowy ze tak powiem :-) A potem czekanie. &&&&&&&&& oby sie udalo!

Witam Was dziewczyny :-)
też jestem strasznie senna tym bardziej że pogoda nie rozpieszcza :wściekła/y: ja cały czas czekam na miernik bo dopiero kurier mi z pl przywiezie w przyszłym tygodniu... ale jestem ciekawa jak z tym moim ph ;-)
Elmo no ładny pech! żebym przed samymi starankami takie coś ale wiesz może to faktycznie dobry znak :tak: kurcze tyle kasy i żeby po jednym upadku miałby nie działać... aż się wierzyć nie chce! ja niestety nie pomogę bo sama jestem jeszcze zielona w temacie. widzę że tempka bardzo spokojna, czyżby cisza przed burzą ;-)pewnie w weekend będziecie działać? cały czas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ewelin ale masz dobrze że będziesz miała już z głowy i oby to był pierwszy i ostatni raz :-D kup rephresh bo on ładnie Ci obniży ph w razie gdyby było za wysokie i podwyższy jakby było za niskie poniżej 4. trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dorcia przesyłam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Elmo kciuki :)
Krystianmartin uda się zobaczysz :)
Ewelin to lactovaginal ładnie obniża :)
Ja wczoraj zapiłam na swoich urodzinkach i dzisiaj jestem dętka :)
Miłego dzionka babeczki !

Witam no i czytam Was czytam, ale nie mam czasu pisać jednak pamietam o Was wszystkich :)

Elmo no kurcze szkoda, ze ten miernik sie popsuł... Ale nic to, nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem :) soda pójdzie w ruch I tyle ;)widze, ze temperature ładnie w lini sie trzyma póki co, wiec licze na ladną owulke :) a mam takie może głupkowate pytanie, czy zamierzasz zachować te wstrzemięźliwość 4 dniową co by plemniki były najbardziej "męskie" a jesli tak to jak chcesz co zrobić....?

pozdrawiam wszystkich serdecznie
dla czarnej I mamykubulki duzo sily :)

Milla wczoraj były bobotulanki i stopuje, mam nadzieje, ze nie przekombinowałam;)
Elmo ja mam stresa! A Ty widzę z tego wszystkiego psujesz swój miernik ;) a tak serio to duuuuzo sody i trzymam kciuki! Zerknij tez niżej na moje Lh! Aaaaa stres!

ewelin a lactovaginal to na receptę czy ten co tez wojowników unieszkidliwia? Trzymam kciuki za wylapanie Piku!

dziewczyny jak to było z tym testem ovu, nie robić z pierwszego moczu bo nie pokaże czy pokaże za dużo? Z tego co pamiętam lh wzrasta rano? Dzisiaj zrobiłam test lh z drugiego moczu jakieś 2 godz po wstaniu. Apteczny pokazuje mocny pozytyw a allegrowy słaby, ale jednak i teraz nie wiem czy to uznać? Mam dziś biznesowe spotkanie i nie mogę zrobić testu o tej standardowej 11-12 a pojemnik nie zamieścił się mi do torebki a będe późno wieczór i już nie wiem.
się porobilo...

maggie czy obniża to nie wiem.
Ja stosuje diete, suplementy, pije LacibiosFemina on tez zakwasza, można go przez cały cylk pić i ph poki co od 4,4 do 5 jest. lactovaginal powoduje ph od 4 do 4,7 a ze nie szkodzi bo zawiera tylko te pałki mlekowe to na wszelki wypadek stosuję, aby mi pilnował ph. Ale ja uważam że nie zaszkodzi.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!

elmo czekam kiedy ty zaczniesz.

polisia
to nie jest krem plemnikobójczy a jedynie zawiera pałeczki kwasu mlekowego. Stosuje sie go przy pieczeniu, swędzeniu pochwy. Ma ph od 4- do 4,7. wczesniej dziewczyny o tym pisały i a że jest bezpieczne to stosuje to. Nie wiem czy to znacznie pomaga ale na pewno nie szkodzi.
A co do testu jeśli pokazała sie druga wyraźna to dla mnie oznacza to na 100 pozytyw.

Ostatnia edycja:
reklama
Hello.
Ewelin ładne ph. A lactoviganol na receptę jest?
Elmo może właśnie mniej stresu bez tego miernika będziesz miała bo stres sprzyja poczęciu dziewczynki, więc luzik.
Polisia wyrobiłaś się przed pozytywnym testem więc na pewno nie przekombinowałaś.
Krystianmartin ach szkoda, że tak się Twój mąż mija z owulką, ale mam nadzieję, że to czekanie zostanie sowicie wynagrodzone.:tak:

Do góry