reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lukaa, jeśli chcesz mieć wysłane wiadomości zapisane, to musisz przed wysłaniem zaznaczyć tam, żeby ci zapisało :tak: A jak nie zaznaczysz, to wiadomości się nie zapisze.

reklama
Lukaa masz piękne PH, a czym mierzysz? jesli masz zamiar działac wiecej to mysle, że sylk warto :) na mnie zadziałał tylko lactovaginal i jego stosowałam, a co będzie to czas pokaże :)

Elmo o tak, ja teraz patrzę czy zowu nie będzie jakiejś niewydolności czy czegoś, jak nie to testuję pewnie ok. 8.06-09.06 a Ty? a potem będziemy czekać na ung... o ile będą 2 kreski hha ciągle biję się z myślami :)

Lukaa pw oczywiscie doszlo. Mi tez nie zapisuje w wyslanych, nawet nie wiedzialam ze cos trzeba zaznaczyc :cool:
Polisia mysle ze zatestuje gdzies tak jak Ty. No chyba ze bedzie mnie strasznie wczesniej kusilo zobaczyc negatywa :-D

Fatalna pogoda. Tylko spać. Chce słonce!

Polisia- ph mierzę paskami Mercka i jestem z nich baaardzo zadowolona. Wiesz co ja mam takie niskie ph głownie od diety i suplementów, i praktycznie nic z lubrykantów nie stosuję , w tym cyklu tylko 3x włożyłam sobie lactovaginal, ale to głownie po to aby były te pałeczki kwasu mlekowego. I dlatego cały czas biję się z myślami dzisiaj co robić, bo ja już tak bardzo chcę być w ciąży, swoje się już naczekałam. Tym bardziej, że ph spermy M też ma niskie bo 7,2 czyli w dolnej granicy normy.
A Ty jakie masz ph ? A ten lactovaginal to tez stosowałaś po? Wypróbować też można inne suplementy, bo z tego co czytałam to nawet zwykłe calcium citrate może u niektórych dziewczyn podnosić ph. Ja np. stosuję Calciucm citrate z solgaru, bo mam go w aptece i nie muszę zamawiać, witaminę C z Calivity, podobno stopniowo sie uwalnia i jest naturalna. Pomyśl o wypróbowaniu może innych suplementów. Na mnie ten zestaw super działa, aż się boję czy nie za bardzo;-)
Ale może juz nic nie będziesz musiała stosować, bo się udało, czego Ci z całego serca życzę!

Elmo- no widzisz, cały czas się czegoś uczymy;-) Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Lukaa ja robiłam wszystko :D dietę w 80%, suplementy: wit C, calcium citrate, magnez, żurawinę w pastylkach, a poza tym już po prostu wit b6 i b12 oraz folik. Na zakwaszenie też piłam duzo mleka, soku żurawinowego i nadal dupa :D mam PH ok. 5, niestety mam paski takie co pokazują PH o 1 skok, czyli albo 5 albo 6, stosowałam vitagynC (po nim 6 ph), represh (po nim bez zmian 5 ph), sylk (też bez zmian). W zasadzie wszystko bez zmian, ale po lactovaginal i irygacjach z limonki to 5 było jakby słabsze (może dajmy na to 4,7? tak sobie strzelam :D więc stosowałam profilaktycznie sądząć, że skoro nie podnosi to nie zaszkodzi :D stosowałam też po. Po starankach tampon z limonką a potem lactovaginal. <Może wszystkich nie wybiłam :D zobaczymy.
W każdym razie moje PH jest zawzięte. Jak nie wyjdzie tym razem to kupię dokładniejsze paski, może

Elmo mnie korcic nie będzie, chyba, w poprzednij robiłam dzień po spodziewanej i wyszedł cień, teraz wolałabym jakby co mocną krechę :D

Polisia- no tak paski ph na pewno dokładniejsze byłyby na pewno wskazane. No ja dietę tez aż tak rygorystycznie nie stosuję, pozwalam sobie nawet na pomidora po owu, na pewno bardzo przykladam sie do diety od @ do owu. I jeszcze raz Ci powtórzę, zwróc uwagę na suplementy, które stosujesz, bo z tego co czytałam to tak jak lubrykanty tak i suplementy jak calcium citrate mogą podnosić ph. To wszystko jest indywidualne i trzeba sobie pewno dobrać takie, które nam służą.
Obyś już nie musiała mieć dylematów z ph!:tak:

Czy ktoś tu jest???? Help!!! po raz pierwszy mam drugą kreskę na teście owu, od lutego ani razu nie udało mi się złapać, co to znaczy????? nadal negatywny? idzie owu czy już jest???!!

Kurka i teraz niewiem co robić, przerwa była duża więc co jest nadzieja na chłopaka czy pocczekać do jutra? :eek:

Witajcie babeczki.

Polisia
mnie w poprzedniej ciazy niespecjalnie kusilo na testowanie, wyrazny pozytyw wyszedl w dniu spodziewanej. Teraz zobaczymy.
Trusia test owu jest pozytywny wtedy kiedy kreska testowa jest conajmniej tak mocna jak kontrolna badz mocniejsza. Jesli jest slabsza to test jest negatywny. Ja na Twoim miejscu czekalabym do wyraznego pozytywu i dzialala niewczesniej niz 12 godz po tym. Aczkolwiek testowałabym conajmniej 2 razy dziennie aby ten moment piku zlapac w miare dokladnie.
Antosiu jak po wizycie u gina?
Elle a Ty jak tam. Teraz wasz czas zbliza sie wielkimi krokami :tak:
Mamakaja?
Za wszystkich trzymam &&&&&&&&&&&

Miłego dnia!

reklama
Hej
Elmo tak się złozyło że owu miałysmy tego samego dnia:-D gdyby jakis plemnik gigant przezył to mogłybyśmy razem testować hehe. Trzymam za Ciebie kciuki zobacz za mnie i za siebie II na teście. Ściskam
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry