reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran no Twoje dziewczynki są teraz już w takim wieku że będą się razem bawić tym bardziej że dzieci tej samej płci maja wspólne zainteresowania. ja zawsze chciałam taką różnice wieku między rodzeństwem 2-3 lata więc oby się szybko udało ;-)
Polisia na dniach wypróbuję vitagyn c ale jak piszesz że taki tłusty to masakra bo to na prawdę utrudnia badanie śluzu :angry: oby tylko ładnie obniżał ph a będzie ok. a co do low dose aspirin to ja kupiłam na ebay.uk bo chyba w pl nie ma. low dose czyli 75mg a normalnie występuje ponad 100mg. wyczytałam że zmniejsza EWCM i obniża ph :tak:

reklama
Elle bo dla dzieci to chyba lepiej jak takie male sa tej samej płci tylko, ze rodzice chcą zwykle miec parke ;) ja teraz jak widze moje dziewczynki to myśle, że to fajnie, że drugie tej samej płci jest, choc moim marzeniem zawsze było mieć chłopców... od zawsze marzyły mi sie bliźniaki Tobiasz I Jeremiasz a mam 2 dziewczynki z 2letnią róznicą wieku :) moze jeszcze kiedys bede miała chłopca - teraz już bliźniaków nie chce ;) ale jeszcze nie jestem zdecydowana by sie starać o kolejne dziecko boje sie bo finansowo tez trudno by było z taka gromadką... wiec I chciałabym I boje sie ;) narazie wiec tylko kibicuje...

Mama kubulki mam nadzieje ze dasz nam szybko znac i przekazesz ta fantastyczna wiadomosc jak juz mały Antos/Adas bedzie z Toba. Czekamy z niecierpliwoscia :tak: Jeszcze raz powodzenia!
Verita a probowalas robic testy kilka razy dziennie? Moze u Ciebie to stezenie Lh bardzo szybko przyrasta i rownie szybko spada i testowanie raz dziennie nie pozwala wylapac piku?
Nadrobilam was :-D
Nie robilam testow kilka razy dziennie ,robie tylko raz pod wieczor.Dzis temperature juz mialam wysoka tylko 2 dni nie mierzylam bo musielismy rano jezdzic i chlop nie dal mi nawet czasu na ubranie sie ( wszystko szybko)
wiec nie wiem ktory to dzien skoku , ale test wciaz negatywny. staranka byly i chyba na dziewuche alle coz zrobic poniolslo :-)

My właśnie wróciliśmy z przedstawienia na dzień Mamy i Taty z przedszkola. Musieliśmy bąbla zabrać bo nie mieliśmy komu go podrzucić. Całe szczęście był grzeczny. Kuba wypadł znakomicie. Jestem z niego dumna.

Elmo oby Twoje słowa co do siostrzyczki były prorocze.
Ewelin ja właśnie też mam taki plan. Od @ co dwa dni do pewnego momentu a potem się przybliżyć jeśli się nie będzie udawało. Po dwóch chłopakach trzeba być ostrożnym.
Meggie nie dziwię się, że to planowanie Cię przeraża i że najlepiej byłoby isć na żywioł i po sprawie szczególnie po tym co Cię spotkało, ale głowa do góry spełnij swoje marzenie i dopomóż szczęściu.
Maranatha mną też targają czasami takie sprzeczne uczucia. Czy damy radę finansowo i w ogóle jak dam radę z dwójką małych bo często jestem sama całe dnie, ale są i takie, że mąż siedzi i najchętniej już bym go gdzieś wygnała. Mimo to chcę małą różnicę wieku żeby potem szybko "odpocząć" a mieć już tą moją kompletną, wymarzoną rodzinkę.
Eden fajnie, że jesteś ja też zaczynam w przyszłym roku.
Polisia to fakt dlatego ja najpierw też na paskach będę mierzyła a jak będzie lipa to może spróbuję ten miernik, ale te kalibrowanie mnie przeraża. Będę musiał wziąć lekcje od Elmo .

I NA KONIEC: WSZYSTKIM NAM SIĘ MUSI UDAĆ I SIĘ UDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam paski do mierzenia ph i ja mam 5 a mąż 7 uważacie ze dziewczynkowo czy obniżać? a czy żel taki nawilżający może być zamiast sylk? ma ph 5 chyba bo ja mam te paski w kolorach

Verita nie rób testów pod wieczór (to znaczu nie wiem jak późno), polecam Ci między 10-18, ja robię ok. 11-12, 15 i 18 i powiem Ci, że w poprzednim cyklu miałam tak, że o 12 była kreska a o 18 już tylko blada, pik miałam meeeeega krótki.

Matik masz te paski z kwadracikami tak? ja bym obniżała, mając 5 próbowałam przynajmniej

po starankach wzrosło mi 8 posmarowałam zelem mam taki nawilżający i ten przepis z cytryną i tamponem :) spadło ale na 5 więc widać tak już jest ale skoro do owu jeszcze trochę to może nie jest tak źle a próba generalna musiała być :) a no i podstawa mąż 9 dni czekał :no: i już nie mógł wytrzymać .To chyba "suma summarum" jest ok albo? co mówicie?

Dziewczynki dziękuję za miłe słowa, Milla dziękuję :)
Marantha Twoje słowa bardzo napawają optymizmem
Matik widzę że działasz pełną parą, powodzenia :)
Z tego co się orientuję to chodziło o tampon z limonką :)

reklama
Witam dziewczyny:-) Dzień mnie nie było a widzę, że już jedna z nas po starankach? Mam na myśli Matik 2012 chyba, że to dopiero próby:confused::-) Mówiąc o paskach masz na myśli te do sprawdzania ph? to masz chyba te same co ja.Też mam na rolce i odrywa się po kawałeczku.Zadowolona z nich jesteś bo ja szczerze mówiąc potrzebuję chyba dokładniejszych.

Jejku ja już tak zazdroszczę Elmo, jestem pewna, że jej się udało:tak: Ja muszę się jeszcze przygotować. Dieta na dziewczynkę mnie przerasta ale czego się nie robi aby mieć tą upragnioną płeć:tak:.
Kurcze jestem przeszczęśliwa, że znalazłam to forum bo tu mnie wszyscy rozumieją.:-) I pomagają co najważniejsze;-)
Walczmy wszystkie o nasze marzenia to się spełnią:tak::-)
Wszystkim Wam tego życzę dziewczyny;-)
Ja dopiero o 20 wróciłam z pracy, dziś tylko dwie godziny zajęć bo maluchy się pochorowały:no: Teraz wertuje strony ( od pojawienia się Piranii ), których jeszcze nie czytałam. Jak wiadomo nie można przeoczyć nic co napisała:-)
Pozdrowionka:-)

Do góry