reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można nazwać tak dziecko?

reklama
To raczej pytanie do urzędu, czy według nich takie imię funkcjonuje.
Dżulia to zapis stricte fonetyczny, ja uważam, że raczej takiego imienia nie przyjmą.

W bazie pesel jest zarejestrowanych 6 Dżulii, są również Dżul(i)etty. Więc można, ale teoretycznie kierownik USC może odmówić, jeśli uzna, że imię jest ośmieszające.

Ja się zastanawiam, czy przy moim synku przejda trzy imiona. W Holandii, gdzie mieszkam, można i podobno przy przepisaniu aktu urodzenia może się udać. Czy ktoś kiedyś probowal?

Dżulia to zapis stricte fonetyczny, ja uważam, że raczej takiego imienia nie przyjmą.
Polecam jako ciekawostkę przeglad wszelkich form imienia Jessica ;) Zapis fonetyczny to nawet może być lepszy, ale w przypadku Julii to ja nie ogarniam, po co, skoro to imię funkcjonuje w Polsce przez "j" a w obcym języku wcale nie jest zapisywane przez "dż"

reklama
Do góry