reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
hej no moj mlauszek ma 3 miesiace i 3 tyg, i ma takie wymiary: 62 cm dlugosci. 39 cm obwod glowki, klatki piersiowej 38cm i wazy 6300. i ostatnio bardzo duzo chce jesc i chyba zaczyna moj pokarm mu nie wystarczac wiec sprobuje mu dab butelke.

no to mój Hubert miała w wieku 5 m-cy: 71 cm dł, 44,5 głowa, 44 klatka pierś. waga 7640, jak miała 2 m-ce. to miał 62/ 39/40, ale on to od początku wielki chłop był:tak:

mezatkaa idź do specjalisty niech sprawdzi, zbada małego i będziesz spokojniejsza:tak:

podobnie miaalam z cukrzyca. ginekolog mnie nastraszylze mam duzy cukier w ciazy, poszlam do diabetologa a on mi mowi ze wszyztsko w normie, a zdenerwowana chodzilamze szok. dopoki nie poszlam do specjalisty.

no to nieźle, dobry ginekolog, narażać na stres w ciąży:baffled: mnie jak coś niepokoiło to dzwoniłam do swojego, a on mnie uspokajał, a nie straszył:no:

Witajcie

wczoraj brat M przyniósł nam parę filmów. oglądaliśmy "Galerianki" -słyszałyście o tym?- ale lipa, dużo słyszałam o tym filmie, ale jest tak beznadziejny że szok. M to co chwila zerkał na zegarek kiedy to się skończy.

ja dzisiaj w kuchni, muszę zrobić placek i sałatkę.
Hubert urzęduje z dziadkiem więc mam trochę wolnego:tak:

Madzienka mi się nie wyświetla.:no:

Mandziula pierogi mówisz, pycha, sama bym zjadła, ale mi się nie chce lepić :)

Witam piątkowo!!!
O filmie nie słyszałam, ale skoro tak reklamujesz to raczej nie obejrzę:-D:-D Mi też się kalendarz nie wyświetla:-:)-:)-:)no::no:

znalazlam kabel do aparatu:-):-) tylko nie wiem czu uda mi sie wkleic:zawstydzona/y:

sweterek i pajacyk jeszcze bez guziczkow i zameczka, dziergam jeszcze takie skarpetko buciki:):)

przy lozeczku jeszcze kolorowe obrazki zaczepie i mysle ze jak poloze posciel to bedzie ladnie ikolorowo:):)

O rany, ale ładnie i jak coś zawiesisz to zrobi się nie tylko kolorowo, ale jeszcze bardziej przytulnie:tak::tak::tak:
Hm, ja dziś nie gotuję...mam od teściowej naleśniki ze szpinakiem - tylko odgrzać jak mąż wróci z pracy - bardzo dobrze, bo potem trzeba szybko jechać do szkoły rodzenia:-):-):-):-).

madziula- ale cudo . Też bym chciała porobić coś na drutach , tylko skąd tyle cierpliwości wziąść :-D, a no i umiejętności . Ja trochę haftuję krzyżykiem ale szybko mi się nudzi.

anet15- przepis na cycki dokładny jest na wątku kulinarnym marcówek 2010. Dziewczyny mówią że to dobre.

Witajcie prawie weekendowo....

Madzienka mi się nie wyświetla.:no:

Juz naparawiam....zaraz dam znac

moja babcia miała tak, że jak była w ciąży to dziadek przyniósł do domu jakieś żółte kwiatki. do dzisiaj nie znosi żółtych kwiatków i żółtego koloru:-)

:-D:-D:-D:-D

znalazlam kabel do aparatu:-):-) tylko nie wiem czu uda mi sie wkleic:zawstydzona/y:

sweterek i pajacyk jeszcze bez guziczkow i zameczka, dziergam jeszcze takie skarpetko buciki:):)

przy lozeczku jeszcze kolorowe obrazki zaczepie i mysle ze jak poloze posciel to bedzie ladnie ikolorowo:):)

śliczne

hej no moj mlauszek ma 3 miesiace i 3 tyg, i ma takie wymiary: 62 cm dlugosci. 39 cm obwod glowki, klatki piersiowej 38cm i wazy 6300. i ostatnio bardzo duzo chce jesc i chyba zaczyna moj pokarm mu nie wystarczac wiec sprobuje mu dab butelke. marz21 a co oni robia dziecku jak sie pojdzie do lekarza tego neurologa
?? jakies konkretne badania czy co? kurcze z minuty na minute bardziej sie martwie. ale on ogolnie chyba jestmniejszy to chyba jeden glowki nie bedzie mial wielkiej. oj ale sprawdzic trzeba czy wszystkodobrze.
podobnie miaalam z cukrzyca. ginekolog mnie nastraszylze mam duzy cukier w ciazy, poszlam do diabetologa a on mi mowi ze wszyztsko w normie, a zdenerwowana chodzilamze szok. dopoki nie poszlam do specjalisty.

Męzatka nasza Jula w tym samym wieku co twoj maluszek wazyla 6250 miala 65cm glowka 40cm i nasza pediatra nie widziala nic niepokojacego.....
Jula do tej pory wysoka jak na swoj wiek...ma prawie 13 miesiecy i 81cm-podobno dużo:-D:-D

hej no moj mlauszek ma 3 miesiace i 3 tyg, i ma takie wymiary: 62 cm dlugosci. 39 cm obwod glowki, klatki piersiowej 38cm i wazy 6300. i ostatnio bardzo duzo chce jesc i chyba zaczyna moj pokarm mu nie wystarczac wiec sprobuje mu dab butelke. marz21 a co oni robia dziecku jak sie pojdzie do lekarza tego neurologa
?? jakies konkretne badania czy co? kurcze z minuty na minute bardziej sie martwie. ale on ogolnie chyba jestmniejszy to chyba jeden glowki nie bedzie mial wielkiej. oj ale sprawdzic trzeba czy wszystkodobrze.

Mój mały w wieku prawie 4 miesięcy miał wagę 5600(urodził się 3 tyg. wczesniej z wagą 2670 i lekarz rozpatrywał wg niego indywidualnie ile przybieał a nie ile srednio dzieci waża i zawsze miałą ten kilo do tyłu ale było ok) długość 62-63, obwód głowy 40, kl.piers.42.
Badanie polega na ogladaniu dziecka jego odruchów czy podnosi główke leżac na brzuchu, łaskocze w stópki obserwując czy maluch kuli palce i czy sie odpycha nóżkami jak go delikatnie postawi.
Naprawdę nie martw się idz kontrolnie nie zaszkodzi ale moim zdaniem nie masz co nakrecac. A to że się martwimy o nasze szkaraby to tak bedzie zawsze bo poprostu je kochamy.

Ostatnia edycja:
madziula- ale cudo . Też bym chciała porobić coś na drutach , tylko skąd tyle cierpliwości wziąść :-D, a no i umiejętności . Ja trochę haftuję krzyżykiem ale szybko mi się nudzi.

anet15- przepis na cycki dokładny jest na wątku kulinarnym marcówek 2010. Dziewczyny mówią że to dobre.
marela,to dawaj ten przepis na nasz watek....
A haft krzyzykowy to i ja lubie,ale czasu teraz brak....
A ty macie moje aniolki na szydelku robione....i Papieza haftem krzyzykowym

marela,to dawaj ten przepis na nasz watek....
A haft krzyzykowy to i ja lubie,ale czasu teraz brak....
A ty macie moje aniolki na szydelku robione....i Papieza haftem krzyzykowym

Ależ super te aniołki i Papież:tak::tak::tak:CUDO!!!!
zazdroszczę talentu, bo sama jestem kompletnym antytalentem w tej dziedzinie:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Do góry