reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy starałyście się w punkt natrafić w jakiś konkretny miesiąc starając się o dziecko?

Kiedy tylko zaczęły w mojej głowie kiełkować myśli o macierzyństwie, "postanowiłam" sobie, że będę rodzić w pierwszy kwartał roku. Zależało mi, żeby mieć dzieci ze stycznia, lutego lub marca, ale dlaczego? Nie wiem ;) Może dlatego, że sama jestem z października, mąż z grudnia i za dzieciaka się wściekaliśmy, że cały rok na urodziny musimy czekać 😂
No i jak zaplanowałam, tak mam, Córka z 3 stycznia, Syn z 24 stycznia ;)
Ja też chcę mieć wszystkie dzieci z początku roku, tylko i wyłącznie z tego powodu, że dzieci grudniowe są jakby cały rok do tyłu.

reklama
Ja też chcę mieć wszystkie dzieci z początku roku, tylko i wyłącznie z tego powodu, że dzieci grudniowe są jakby cały rok do tyłu.
Tak, z tym się zgodzę. Ja jestem z 31 grudnia i to chyba najgorsza data. Zawsze byłam najmłodsza. W przedszkolu, szkole w późniejszych latach nikt nie pamiętał o moich urodzinach bo każdy myślał o imprezie 😉

Moim zdaniem tak. Wszak za ten charakter odpowiadają plemnik i jajko. W różnych fazach księżyca, porach roku inaczej kształtują się też hormony. Tak tylko gdybam. Nie wiem ile w tym prawdy,ale może ziarenko jest.

A jak układ planet wpływa na genetykę plemnika i jajka Twoim zdaniem?

Wpływa na hormony a co za tym idzie i na genetykę. Napisałam,że tak tylko gdybam. Nie wiem czy to prawda,ale ja nie odrzuciłabym tej teorii.

A jak hormony wplywaja na genetykę?

Ja tylko pytam, jestem ciekawa po prostu skąd się bierze Twoja opinia [emoji6] normalna rozmowa

Nieee 😳 szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam, że są takie przesady. Ale tak czy siak nie wierzymy w cos takiego, tylko i wyłącznie od nas zależy jak wychowamy dziecko :)

reklama
Genetykiem nie jestem, więc nie odpowiem na to pytanie.

Czyli Twoje przypuszczenia to po prostu subiektywne przypuszczenia, wiara, ze tak może być, bardziej jak wiara w Boga lub bożki lub jednorożce, niż ze gdzieś coś kiedyś czytałaś, może jakieś badania czy obserwacje naukowe, co mogłoby prowadzić w te stronę [emoji6] to chciałam wiedzieć. Myślałam, ze może faktycznie dotarłaś do ciekawych źródeł [emoji16]

Do góry