reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

hej dziewuszki ja już wrociłam z nad bałtyku pogoda BYŁA W KRATKĘ ALE SŁOŃCE TROCHĘ MNIE MUSNEŁO... CO DO CYKLU TO MÓJ 26 DIEN I ŻADNYCH OBJAWÓW więc nie makręcam się wczoraj tylko kuło mnie coś koło pępka ale to penie nic takiego....

reklama
Hej:) Ja akurat na tym wątku po raz pierwszy ale nawiąże do tematu:)
U mnie objawy we wczesnej ciąży były takie że ich w ogóle nie było:) Byłam akurat wtedy w Londynie i okres spóźniał mi się tydzień... pomyślałam więc że to pewnie przez zmianę klimatu, zmęczenie ale kiedy minął kolejny tydzień mąż kupił test:) Zrobiłam go późnym popołudniem i ukazały się dwie kreseczki ale ta druga była niewyraźna więc na drugi dzień rano zrobiłam drugi i tym razem kreseczki były bardzo wyraźne:) Mimo to bolał mnie brzuch tak samo jak przed okresem. Piersi mnie nie bolały chociaż zazwyczaj właśnie przed okresem bardzo mnie bolą. Do tej pory wymiotowałam tylko dwa razy i to po ogórkach:p I teraz nie jem ich w ogóle:) Bardziej ciągnie mnie do słodkiego i do nabiału:) I ciekawa jestem czy będzie dziewczynka czy chłopczyk:) Bo słyszałam że jeśli ma się smak na slodkosci to będzie dziewczynka:)

Ja nie zabardzo w temacie ale tak przeczytałam poprzedni post. Justysia1a ja przez całą ciąże słodycze mogłam jeść tonami a lody to na śniadanie, obiad i kolację i mam chłopaka :-)

Kolia czyli widać nie ma reguły:) Bo mi np dużo osób mowi że jak mam ochotę na słodycze to będzie dziewczynka:) Albo że jak zabiera urodę to też dziewczynka:) Ja póki co wyglądam jak wcześniej ale cera troszkę mi się pogorszyła ale wcale nie mocno:)
A i takie pytanie mam. Czy jak będę na usg w 12 tc to czy już będzie widać postać dzieciątka?:) Nie mogę się już doczekać:) Bo jak byłam w 7tc to widac było tylko kropeczke i bijące serduszko:)

Kolia czyli widać nie ma reguły:) Bo mi np dużo osób mowi że jak mam ochotę na słodycze to będzie dziewczynka:) Albo że jak zabiera urodę to też dziewczynka:) Ja póki co wyglądam jak wcześniej ale cera troszkę mi się pogorszyła ale wcale nie mocno:)
A i takie pytanie mam. Czy jak będę na usg w 12 tc to czy już będzie widać postać dzieciątka?:) Nie mogę się już doczekać:) Bo jak byłam w 7tc to widac było tylko kropeczke i bijące serduszko:)
tk postc juz bedzie widac:) bedzie mlutkie dizciatko:) z nozkmi i raczkami i zpewne bedzo ruchliwE:)

hej Dziewczyny!
moze ktoras z Was tak miala...
strasznie sie zmartwilam dzisiaj, cykle ostatnio mialam regulowane bromergonem, ale skonczylam go juz brac, ostatnie 29-33 dni, ostatni okres mialam 3sierpnia, bola mnie piersi duzo bardziej niz zwykle i naprawde zrobily sie wieksze, wczoraj i dzisiaj mialam krwawienie, nieduzo, ale czysta jasna krew,bez zadnego sluzu, to jest 23dc, myslicie, ze to moze byc krwawienie implantacyjne???na szczescie jutro juz wracam do Polski i w nast tygodniu udam sie do lekarza, ale teraz sie martwie, co myslicie???mial ktos bedac w ciazy plamienie implantacyjne?jak wygladalo i kiedy wystapilo???

Witam kochane! Chyba byłam kiedys już na tymże wątku, ale zapewne i tak większość z Was mnie nie pamieta. Ale mniejsza o to. Mam pewną dziwną sytuację, i sama już się w tym pogubiłam, a rzecz spokoju mi nie daje. Zacznę od początku: 3 marca br. urodziłam córeczkę. 7 tygodni później trafiłam do szpitala na zabieg (łyżeczkowanie) bo zostały mi resztki po porodzie i mały krwiaczek. Wszystko było w porządku, później zaczęłam jeść tabletki anty (regulon) bo ponoć powinno się po takich zabiegach. W każdym bądź razie brałam teraz już 3 opakowanie, zostało mi tylko 5 tabletek gdy wybrałam się do lekarza, bo strasznie mnie brzuch bolał i krwawiłam. Na badaniu lekarz oznajmił, że macica jest powiększona i tkliwa i że albo coś tam po porodzie jeszcze zostało, albo to ciąża.. Kochane, kazał mi odstawić tabletki, dziś czwarty dzień jak nie biorę tabletki i powinnam już dostać okres.. Ale mam tylko plamienie, raczej po tamtym krwawieniu. Ja już nic nie rozumiem.. Lekarz powiedział, że jeżeli to nie ciąża to powinno się tamto krwawienie przerodzić w okres po odstawieniu tabletek, a tymczasem po odstawieniu zaczęłam tylko plamić. Powiedzcie mi, czy to może być ciąża? Czy bardziej stawiacie na to iż to w dalszym ciągu te 'resztki' po porodzie. :( Aha, dodam jeszcze, że mam się w przyszłym tyg zgłosić na usg do niego.

xXxIzuLQaxXx że też Ty jeszcze nie zrobiłaś testu ciążowego! :no: ja bym nie wytrzymała! Rób szybko i pisz nam tu.
a85 pewnie, że może to być implantacyjne. Zrób sobie teścik za jakieś 2 dni, bo jeśli to było implantacyjne, to powinien Ci już wyjść pozytywnie. Powodzenia!

reklama
KAHAKA, ja cierpliwa kobieta jestem ;) Brzuch mnie cały czas boli, cycuchy bolą, chudne jak nie wiem co, a apetyt mam wilczy.. Tylko wątpie że to ciąża.. Zaledwie w zeszłym roku zaszłam w ciąże i jeszcze co nie co pamiętam jak to było.. i nie czuje się teraz na 'kobietę w ciąży'. A co do testu, to nie zrobie. Poczekam do tego usg u lekarza.

Kochane, piszecie tu o tych słodyczach i rzeczach kwaśnych. Ja do równej połowy ciąży nie mogłam na słodkie nawet patrzeć bo tak mnie mdliło, tylko kwaśne jadłam, a od połowy to pochłaniałam czekolade tabliczkami po prostu, ale tylko czekolade, i mam córę :) Myślę że na to reguły jako tako nie ma.

Ostatnia edycja:
Do góry