reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

czy to ciąża

Jeśli to zwykle poronienie samoistne to beta w ciągu jednego cyklu powinna spaść do zera, jak ja poronilam w 7 tyg. To po dwóch tygodniach juz spadła całkowicie. Z tym, że moja lekarka kazała to sprawdzać zwykłym testem aptecznym bo tańszy i właśnie po dwóch tygodniach juz było ok, a miałam sprawdzać co tydzień.

reklama
byłam dzis u lekarza, powiedzial ze ciaza poprostu sie nie rozwija. mowil ze w macicy nie widac pecherzyka :/ nic nie rozumiem, kazal odstawic duphaston i czekac na samoistne poronienie, jesli do tyg nie bedzie mam przyjsc, twierdzi ze wszytsko samo sie oczysci, i sprawdzi na usg. a z nastepna ciaza kazal poczekac 6 miesiecy :( boje sie i czekam, mam nadzieje ze wszytsko dobrze jest sprawdzone :( bo teraz to przestalam nawet plamic mam tylko skurcze brzucha tj zawsze przed okresem..

nie wiem , mowil ze powinnam dojsc do siebie fizycznie i wogole. zeby nabrac sily,.. ale nie rozumiem co to naczy ze nie bylo widac pecherzyka, to skad wie ze ciaza sie nie rozwija po becie? boje sie ze to samoistnie sie nie stanie:(

oki kazal mi przyjsc po krwwieniu a jak nic nie bedzie do tygodnia to tez mam sie pojawic, wolalabym zeby to bylo samoistnie :( ty samoistnie poroniłaś? mialas potem problem z następną ciążą? czy nie łączyłąś tych sytuacji?

Poronilam samoistnie, i nie miałam problemu z zajściem. Zaszłam za pierwszym podejściem po półrocznej przerwie wcześniej nie próbowaliśmy ponieważ psychicznie nie byłam gotowa bo bałam się powtórki. Jednak ginka od razu zachęcała, że organizm jest gotowy i niby nawet łatwiej się w ciążę zachodzi. Sporo Dziewczyn na tym forum nie doczekało nawet pierwszej miesiączki po poronieniu samoistnym. Trzymam kciuki sama wiesz najlepiej czego Ci potrzeba.

Jopal mam pytanie wiesz jak długo sie czeka na poronienie po odstawieniu duphastonu, ja mam juz tego dość :( mam ciągłe bóle brzucha jak przed miesiączką biore nospe, nie wiem juz co robić :( i czy wogole tak mozna czekać czy znó iść do lekarza zrobić bete :( czy być cierpliwą... gdzies przeszly mi mtsli ze moze jeszcze jest jakas szansa :( skoro nie widac plamien..

Ona ja myślę, że ty juz poronilas i teraz.przyjdzie dopiero miesiączka za 4 do 6 tygodni ale żeby to wiedzieć na pewno musisz kontrolować betę, chociażby najtańszym testem z apteki lub z krwi

reklama
dziś dostałam rano krwawienia niby takie jak zawsze 1 dzien miesiaczki ale troche mocniejsze, , nie wiem czy to misiaczka czy dokonczenie tego co bylo :( ciezko mi sie pozbierac po tym wiem ze to byla wczesna ciaza ale jednak :( we wtorek mam wizyt a w pon zrobie bete. chcialabym juz bardzo malenstwo, moj maz to cieszyl sie jak dziecko... a teraz czekanie te pol roku :(

Do góry