reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to jest normalne?

Kalina, bardzo pięknie to napisałaś, cóz można więcej powiedzieć....
nam też marzy się własna chałupka, ostatnio doszliśmy do wniosku, że jeśli się uda, to postawimy kiedyś taką nad morzem... trzeba się będzie przenieść tę parę kilometrów na północ ;D, ale to jest nasze marzenie. No i w tych planach uwzględniamy też moich rodziców, bo teściowie już mają taką wymarzoną chalupkę z dziećmi i wnukami niedaleko. Chcę, żeby oni znaleźli miejsce obok nas.
Hmmm, z tego wszystkiego narazie mamy tylko kominek, bo w naszym zabytku nie ma centralnego, no i w starej budowli to nie razi.... cóż, na początek dobre i to :laugh:.

pozdrawiam
nikita

reklama
nikita jak ja Ci tego kominka zazdroszcze...........

ostatnio opowiadałam mojemu Hubusiowi, że kiedys bedziemy mieli domek w lasku, będzie ogródeczek i mały pompowany basenik dla niego... będziemy na tarasie układac klocki i czytać bajeczki.... i będa koło nas biegały dwa pieski!

oby jednak nie wyrósł z tych bajek zanim uda mi sie zrealizowac marzenie :p jutro gram w totka!

O, a jakie pieski miałaś na myśłi? Jak przyjedziecie do nas na wiosnę na spacer, to Hubuś może pozna naszą owczarzycę (niemiecką).
W każdym razie ta część bajki jest do spełnienia w miarę szybko ;).
Ja w totka nie gram, kiedyś próbowałam i ....... wygrałam.
Aha, w moich, ale tych najśmielszych marzeniach, to był jeszcze jeden lub dwa koniki pod siodło, ale te marzenia trochę zweryfikowała rzeczywistość. Oby z chałupką wyszło, to już będzie super.

pozdrawiam
nikita

mój Hubus kocha wszystkie pieski, również owczarzycę niemiecką mojej koleżanki, łapie za pysk, uszy i całuje :)

oj niech nam się spełni z tym domkiem, tak mi się marzy taki tarasik w lesie....

moze byc?

g73112a00s8ow.jpg

Dzis przegladalm ofery sprzedazy domow w Krakowie.Ceny przyzwojte ale co z tego jak nie moge stad wyhechac :(
Marzy mi sie takie miejsce niedaleko domu rodzicow,ot tak 10 min samochodem.Ale tylko mi sie marzy :(
Tutaj nikt sie nie martwi starymi rodzicami.Oni sami decyduja sie na dom spokjnej starosaci bo wiedza ze dzieci nie beda ie nimi zajmowac.A co najdziwniejsze chwala sobie taka sytuacje.Czuja sie jak na wczasach,opieka medyczna jest,pokuj oddzielny jest,ugotowanie,podane,wyprane.Ale ja jakos nie moge sobie tego wyobrazic zeby moi rodzice mieli mieszkac w takim domu :p

Fajnie, że sie podoba...ale jest w posiadaniu domku jedno ale. TO ŻARŁOCZNY STWÓR.
jestem szczęśliwa posiadaczką domu z tarasem od 5 lat, ale mój mąż ma sie z nim, oj, ma. Kupno oleju opałowego, drewna do kominka, przywiezienie, pocięcie, poukladanie do suszenia, zwiezienie do piwnicy, poukładanie w piwnicy...ogród, koszenie co tydzień trawnika, odśnieżanie zimą...za prąd płacimy 180 miesięcznie, do tego woda, inne sprawy...aha, szambo...Mnie zostaje sprzatanie ( no i ogród to moja działka, syn zaczął pomagac kosić w tym roku), sprzatanie 150 m kwadratowych...brr...
No, ale jest fajnie. ;D
Aha- mąż sam zbudował ten dom...

reklama
Ja dopiero od 3 lat mieszkam w domu, wczesniej mieszkałam w bloku i zaczynam doceniać własny dom zwłaszcza wiosną i latem, kiedy mozna zjeśc sniadanko na swierzym powietrzu, już nie moge się doczekać...Natomiast palenie w piecu to trochę nie dla mnie, dobrze że po urodzeniu to mąz się tym zajmuje.

Do góry