reklama

Czy to jest pusty pęcherzyk ciążowy ?

Odebrałam progesteron 14.59
Szału nie ma
A ja bym powtórzyła też proga. Jeżeli nie suplementujesz to dla mnie on za wysoki nie jest. Może leci już w dół. Ja tak miałam przy ostatniej poronionej. Też mnie jedna Pani pocieszała , że ona miała 10. Każdy przypadek jest inny, u niej się utrzymała , u mnie niestety mimio iż szybko dostałam końskie dawki luteiny w szpitalu i inne leki to nie udało się utrzymać ciąży....

reklama
A ja bym powtórzyła też proga. Jeżeli nie suplementujesz to dla mnie on za wysoki nie jest. Może leci już w dół. Ja tak miałam przy ostatniej poronionej. Też mnie jedna Pani pocieszała , że ona miała 10. Każdy przypadek jest inny, u niej się utrzymała , u mnie niestety mimio iż szybko dostałam końskie dawki luteiny w szpitalu i inne leki to nie udało się utrzymać ciąży....

Skoro dostałaś końskie taki luteiny a ciąża i tak się nie utrzymała to znaczy, że nie miało to znaczenia.
Przy poronieniu z powodu np wad zarodka progesteron spada i żadna dawka tych wad nie naprawi

Utrzymałam ciążę z progesteronem 8ng, a w takiej z progesteronem 15ng zaczął on spadać. Podobnie mi wtedy progesteronu groziło by moją śmiercią 🤷‍♀️

Nie każdą ciąże powinno się na siłę utrzymywać.

Biorę duphaston 3×1.
Lekarz napisał ze jest ok

Czy Ten lekarz jest super czy nie .
Nie ocenia się kompetencji lekarza chyba ,że któraś z Pań jest lekarzem to zwracam honor .
Dał skierowanie to zrobiłam.
Nie dał by nic ,też byłoby co to za lekarz.
Ja mu ufam i to jest najważniejsze.
Zawsze mogę przyjechać na dyzur do szpitala do niego,napisać sms na prywatny numer.
Ile mógł tyle zrobił.
Teraz muszę czekać do wtorku na USG 😁(spokojnie pilnuje słownika żeby nie napisać uzg ).

reklama
Czy Ten lekarz jest super czy nie .
Nie ocenia się kompetencji lekarza chyba ,że któraś z Pań jest lekarzem to zwracam honor .
Dał skierowanie to zrobiłam.
Nie dał by nic ,też byłoby co to za lekarz.
Ja mu ufam i to jest najważniejsze.
Zawsze mogę przyjechać na dyzur do szpitala do niego,napisać sms na prywatny numer.
Ile mógł tyle zrobił.
Teraz muszę czekać do wtorku na USG 😁(spokojnie pilnuje słownika żeby nie napisać uzg ).

No to ufaj, ja Ci tylko napisalam, ze przy suplementacji nie ma sensu sprawdzać progesteronu, bo duphaston nie wychodzi w badaniach, więc równie dobrze możesz miec go na poziomie 30 🤷‍♀️
I po tym jak najbardziej można ocenić to, co robi i jakie badania zleca. Na tym etapie może już nic nie zlecać, bo tylko USG pokaże prawdę. Nawet bety nie ma za bardzo sensu badać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry