reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to już TO, czy mam zwidy?

Wiedziala, powiedziała ze to implementacyjne, ze według niej wszystko wygląda ok i wielkość pęcherzyka jest ok jak na to co wskazuje beta, nie jest pozamacicznie i zeby sie nie denerwować, we wtorek powtórzyć betę i za 2 tygodnie na usg dopochwowe znowu. Dodam, że byłam dzisiaj na wizycie w szpitalu położniczym, zeby jednak mieć większą pewność informacji.
Jprdl, jak mnie wkurzają tak niekompetentni lekarze.... Na ten moment niczym się nie przejmuj i po prostu powtórz betę i progesteron, bo to może być wszystko. Jeśli plamienie było delikatne i jednorazowe to czasami się zdarza też przy zdrowej ciąży. Ale to nie było plamienie implantacyjne, bo ono występuje zanim beta wyjdzie pozytywna. W każdym razie jak zrobisz te badania to daj nam tutaj znać

reklama
Przecież niemożliwe że przy becie 36 jest pęcherzyk.
Większej głupoty nie przeczytałam dziś

No muszę się dzisiaj z Tobą wyjątkowo zgodzić.
@KiciaKocia0 albo podajesz źle wartość, albo to co widzi lekarz to żaden pęcherzyk 🤷🏻‍♀️ Nie ma widocznego pęcherzyka przy takiej becie. Beta 36 występuje świeżo po zapłodnieniu... to co widać na obrazie USG to grube endometrium jak przed okresem, a nie żaden pęcherzyk ciazowy.

Gdzie byłam nie miła?
Stwierdzam fakt że to co piszesz to nieprawda (dla mnie głupota)
Rozpowszechniasz nieprawdziwe informacje że przy becie 36 jest pęcherzyk.
Niestety może być to pseudo pęcherzyk.
Pęcherzyk ciążowy jest ueidoczniony od 1000 przy dobrym sprzęcie.
Możesz mieć ewentualnie pogrubione edometrium nic więcej!
Wiesz co, dziewczyna mogła nie wiedzieć, po prostu zaufała lekarce. Ale jak doświadczony ginekolog mógł powiedzieć coś takiego? Nic jej tam nie zaalarmowało?

inbound7718000839755203359.jpg

No muszę się dzisiaj z Tobą wyjątkowo zgodzić.
@KiciaKocia0 albo podajesz źle wartość, albo to co widzi lekarz to żaden pęcherzyk 🤷🏻‍♀️ Nie ma widocznego pęcherzyka przy takiej becie. Beta 36 występuje świeżo po zapłodnieniu... to co widać na obrazie USG to grube endometrium jak przed okresem, a nie żaden pęcherzyk ciazowy.
Zerknęłam do początku tego wątku i jej w czwartek dopiero blada kreska wyszła na teście, więc ta beta raczej nie jest źle podana

Wiesz co, dziewczyna mogła nie wiedzieć, po prostu zaufała lekarce. Ale jak doświadczony ginekolog mógł powiedzieć coś takiego? Nic jej tam nie zaalarmowało?
To nie jest doświadczony ginekolog. Moim zdaniem.
Mi by się lampka odrazu zapaliła beta 36 i pęcherzyk ciążowy takie nieprawdzie informacje możesz tylko na forum przeczytać

Gdzie byłam nie miła?
Stwierdzam fakt że to co piszesz to nieprawda (dla mnie głupota)
Rozpowszechniasz nieprawdziwe informacje że przy becie 36 jest pęcherzyk.
Niestety może być to pseudo pęcherzyk.
Pęcherzyk ciążowy jest ueidoczniony od 1000 przy dobrym sprzęcie.
Możesz mieć ewentualnie pogrubione edometrium nic więcej!
Wydajesz się okropnym człowiekiem bez empatii, mam nadzieję ze na codzień nie pracujesz z kobietami w ciąży albo z tymi, ktore sie o dziecko starają. Zaufam jednak lekarce ze szpitala położniczego niż chamskiej babie z forum, która mi zarzuca pisanie "glupot", jakbym miała w tym jakiś cel. No cóż, sprawdziło sie ze nikt nie dopieprzy kobiecie bardziej, niz drugą kobieta. Gratuluję podejścia.

To nie jest doświadczony ginekolog. Moim zdaniem.
Mi by się lampka odrazu zapaliła beta 36 i pęcherzyk ciążowy takie nieprawdzie informacje możesz tylko na forum przeczytać
Wiesz, my jesteśmy bardziej doświadczone, swoje przeszłyśmy. Ktoś, kto pierwszy raz zobaczył dwie kreski na teście, ma prawo tego wszystkiego nie wiedzieć

Wydajesz się okropnym człowiekiem bez empatii, mam nadzieję ze na codzień nie pracujesz z kobietami w ciąży albo z tymi, ktore sie o dziecko starają. Zaufam jednak lekarce ze szpitala położniczego niż chamskiej babie z forum, która mi zarzuca pisanie "glupot", jakbym miała w tym jakiś cel. No cóż, sprawdziło sie ze nikt nie dopieprzy kobiecie bardziej, niz drugą kobieta. Gratuluję podejścia.

Źródła do pokazania pani doktor:

reklama
Wiesz co nie będę z tobą dyskutowac .
Nie jestem okropnym człowiekiem.
Nie jestem chamska ;tylko i wyłącznie świadczy o Twojej kulturze i szacunku do innych których nie masz .
Nie pracuje w tych zawodach .
Więcej przeszłam od Ciebie.
Piszesz nieprawdzie informacje.
Nie jesteś doinformowana jak przebiega ciąża.
Co kiedy widać i przy jakiej becie .
Przyjdzie inna przeczyta że przy becie 36 jest pęcherzyk ciążowy i wpadnie w panikę.
Na Twoim miejscu bym uważała z wyzwiskami bo nikt nie jest anonimowy w internecie.

Do góry